Skocz do zawartości

Nowości lotnicze 2016 - 1:48

karambolis8

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze wracając do tego F/A-18C - oto lista dostępnych podwieszeń i wyposażenia zestawu:

- VER (wie ktoś od czego to skrót?)

pierwsza mysl to vertical ejection/ejector bomb rack VER-2

https://en.wikipedia.org/wiki/EDO_Corporation - szukaj podrozdziału VER-2

Inaczej BRU-33/55 (lub inne modyfikacje)

• Odpowiedzi 765
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Mnie interesuje tylko G-4

No to niestety nic wcześniejszego od G-6 z tego zestawu teraz nie zrobimy. Brak kadłuba bez Beuli oraz przydałyby się skrzydła z komorami dla kół 650x150 bez wytłoczeń (czyli same wierzchy skrzydeł).

Od biedy możnaby cos kombinować z zaklejeniem otworów na Beule i przekładką osłon silnika z rynienkami dla MG 17 np. podebranych ze Zvezdy (tam są dwa komplety) i łączyć z istniejącymi skrzydłem bo i takie G-2/G-4 się trafiały tylko pytanie po co - Eduard przewidział wydanie wersji F/G/K na tych ramkach więc G-2 i G-4 pewnie znów się pojawią.

Jakiś urodzaj Super Etendardów: najpierw Kinetic, teraz KH, a za chwilę AMK.

Jeśli ktoś nie może podejrzeć tych zdjęć na FB (ja nie mogę), to tutaj są bardzo dobre:

http://www.themodellingnews.com/2016/04/kittyhawks-new-sprues-they-show-off.html

Rzuciły mi się w oczy dwie rzeczy: pierwsza to że wreszcie Kitty Hawk dał sobie spokój z otwieranymi panelami, które trudno było zamknąć bez szpachlowania.

Druga to że chyba użyli innego plastiku, choć pewności nie mam. Może wreszcie części na wypraskach będą proste, a nie powyginane jak w poprzednich modelach.

Z minusów: tradycyjnie jak to u tego producenta, maszyna jest pocięta na mnóstwo kawałków, co przy ewentualnym słabym spasowaniu może być sporym problemem.

Nawet niektóre rakiety pocięli na kawałeczki, co nie wydaje mi się zbyt mądrym posunięciem.

Dali także od groma kalkomanii i napisów eksploatacyjnych - mam nadzieję że zmienili producenta kalek, bo jeśli są takie jak w Jaguarze to nie wyobrażam sobie jak kłaść tyle tego, gdy wszystko się rwie.

Czy wie ktoś co to za nowy produkt Edka, te elementy z brązu?

Czy to coś w typie toczonych elementów robionych przez Mastera?

Jeśli Edek robi to ze swoją zwyczajową jakością, to zapowiada się ciekawa linia produktów.

648080_2.png

To są odlewy. Nawet całkiem precyzyjne i gładkie (duży skok jakościowy względem stosowanego niegdyś "białego metalu") ale mają minimalny szew od dwuczęściowej formy, który będzie wymagał usunięcia.

Ciekawe jak to się ma do jakości żywic i przede wszystkim oryginalnych goleni z zestawu.

Edek coś tam też rozkręca w temacie pasów do foteli ze stali. Ciekawe co tam takiego wymyślili.

To już materiałowe pasy są za słabe?

Są naprawdę brzydkie, choć jeszcze ich nie używałem.

Te stalowe mogą być ciekawe, wypróbuję gdy pojawią się do któregoś z moich modeli.