tomcatsky Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Jeszcze wracając do tego F/A-18C - oto lista dostępnych podwieszeń i wyposażenia zestawu: - VER (wie ktoś od czego to skrót?) pierwsza mysl to vertical ejection/ejector bomb rack VER-2 https://en.wikipedia.org/wiki/EDO_Corporation - szukaj podrozdziału VER-2 Inaczej BRU-33/55 (lub inne modyfikacje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Niedługo w 1:48, na razie w 1:32 - idealne do dioram z lotniskowcami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Mnie interesuje tylko G-4 No to niestety nic wcześniejszego od G-6 z tego zestawu teraz nie zrobimy. Brak kadłuba bez Beuli oraz przydałyby się skrzydła z komorami dla kół 650x150 bez wytłoczeń (czyli same wierzchy skrzydeł). Od biedy możnaby cos kombinować z zaklejeniem otworów na Beule i przekładką osłon silnika z rynienkami dla MG 17 np. podebranych ze Zvezdy (tam są dwa komplety) i łączyć z istniejącymi skrzydłem bo i takie G-2/G-4 się trafiały tylko pytanie po co - Eduard przewidział wydanie wersji F/G/K na tych ramkach więc G-2 i G-4 pewnie znów się pojawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 No właśnie, zdecydowanie lepiej poczekać troszkę, a nie kaleczyć taki ładny kadłub. Akurat jak dla mnie to Gustaw powinien mieć Beule Od tych wczesnych G-1 - G-4 zawsze bardziej podobała mi się F-ka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 No patrzcie tylko, Kitty Hawk wypuścić ma F-15I. http://www.mojehobby.pl/products/F-15I-KITTYHAWK.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 No nie, tym razem to pomyłka sklepu albo Edka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Edek wydaje w maju blaszki i maski do F-15I GWH, MojeHobby pomyliło po prostu producenta modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Kitty Hawk pochwalił się na facebooku zdjęciami częsci do Super Etendard'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Wyglądają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Jakiś urodzaj Super Etendardów: najpierw Kinetic, teraz KH, a za chwilę AMK. Jeśli ktoś nie może podejrzeć tych zdjęć na FB (ja nie mogę), to tutaj są bardzo dobre: http://www.themodellingnews.com/2016/04/kittyhawks-new-sprues-they-show-off.html Rzuciły mi się w oczy dwie rzeczy: pierwsza to że wreszcie Kitty Hawk dał sobie spokój z otwieranymi panelami, które trudno było zamknąć bez szpachlowania. Druga to że chyba użyli innego plastiku, choć pewności nie mam. Może wreszcie części na wypraskach będą proste, a nie powyginane jak w poprzednich modelach. Z minusów: tradycyjnie jak to u tego producenta, maszyna jest pocięta na mnóstwo kawałków, co przy ewentualnym słabym spasowaniu może być sporym problemem. Nawet niektóre rakiety pocięli na kawałeczki, co nie wydaje mi się zbyt mądrym posunięciem. Dali także od groma kalkomanii i napisów eksploatacyjnych - mam nadzieję że zmienili producenta kalek, bo jeśli są takie jak w Jaguarze to nie wyobrażam sobie jak kłaść tyle tego, gdy wszystko się rwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Kitty Hawk obiecuje. SPPU na wewnetrznym węźle podskrzydłowym - jasne, czemu nie. Podwozie wcale nie musi się zamykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Ja twierdzę. ;) SPPU i zbiorniki podwieszane są na tyle długie, że gdyby podwiesić je w tym miejscu uniemożliwiłyby złożenie podwozia. A na wystawce naziemnej pod samolot podwiesić można absolutnie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Nowkońcu! Ktoś chce KoPro z dodatkami? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Z tego co mozna zaobserwowac to szykuje sie cos w podobie na wersje polska po modernizacji (pierwszej) Czekam z utesknieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Co za zaskoczenie, chyba nie będzie pootwierany na wszystkie strony. To byłby już drugi taki model po SeM. Może KH zaczyna słuchać ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Kwietnia 2016 Share Napisano 20 Kwietnia 2016 A szkoda, pootwierana suczita to bardzo ładny widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 https://fbstorevn.com/fbapp3/44237/ct/cua-hang-mo-hinh/3611/07414-1-48-ah-64e-apache-guardian.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Od wczoraj w MojeHobby: http://www.mojehobby.pl/products/AH-64E-Apache-Guardian.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Czy wiadomo kiedy w polskich sklepach pojawi się nowy Gloster Meteor Airfixa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Czy wie ktoś co to za nowy produkt Edka, te elementy z brązu? Czy to coś w typie toczonych elementów robionych przez Mastera? Jeśli Edek robi to ze swoją zwyczajową jakością, to zapowiada się ciekawa linia produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 To są odlewy. Nawet całkiem precyzyjne i gładkie (duży skok jakościowy względem stosowanego niegdyś "białego metalu") ale mają minimalny szew od dwuczęściowej formy, który będzie wymagał usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 To nie jest taka nowość. Było już ponad rok temu do Spitów i chyba jeszcze Bf-109. Strasznie drogie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Ciekawe jak to się ma do jakości żywic i przede wszystkim oryginalnych goleni z zestawu. Edek coś tam też rozkręca w temacie pasów do foteli ze stali. Ciekawe co tam takiego wymyślili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 To już materiałowe pasy są za słabe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 To już materiałowe pasy są za słabe? Są naprawdę brzydkie, choć jeszcze ich nie używałem. Te stalowe mogą być ciekawe, wypróbuję gdy pojawią się do któregoś z moich modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi