Solo Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 No, AMK uchylił rąbka tajemnicy: cena nie powinna być wysoka, nie dużo wyższa niż 70 dolarów ( ), a zestaw będzie zawierał kalkomanie do 4 maszyn. Zdjęcia jakieś niedługo będą, jak manager od PR wróci z urlopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Jakość ich ostatnich modeli w 1:48 vs. jakość ostatnich modeli w tej skali AMK.No i Tamka to marka, a AMK mimo że ma dobre opinie, to jednak na swój prestiż musi zapracować. Inna sprawa to że tym Tomcatem mogą wiele wygrać, jeśli sprosta oczekiwaniom. Solo u mnie już zapracowała - dzisiaj dotarł do mnie MiG-31 z AMK w1:48. Nie widziałem nigdy tak doskonałego modelu. To nie model XXI wieku, to model XXII wieku. Tamiya w tej skali to zabawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Dużo w tym prawdy, ale jednak ten model przegrywa dość wyraźnie z Tamkowym F-16 jeśli chodzi o linie podziału - są stosunkowo grube, coś jak na przykład F-14A lub D Hobby Bossa. W tym temacie daleko temu modelowi także do dobrych modeli samolotów Hasy czy GWH. Podobnie jest też z powierzchnią części: jest troszkę szorstkawa, co blado wypada w porównaniu z perfekcyjną, gładziutką powierzchnią produktu Tamki. Tamiya w tej skali to zabawki. No tu przegiąłeś - nie jest to prawdą. AMK musi jeszcze trochę nadrobić do najlepszych modeli Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Na ARC AMK ogłosił wstrzymanie prac nad modelem Super Etendarda. Raczej do niego już nie wrócą, ale trudno się dziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Podobnie jest też z powierzchnią części: jest troszkę szorstkawa Solo mój model nie ma szorstkiej powierzchni nigdzie, poza tym linie podziału są dużo lepsze niż Hasegawa i Tamka. Może nie mówimy o tym samym modelu. Dla ścisłości ja mam : MiG-31 BM/BSM AMK nr kat. 88003. AMK musi jeszcze trochę nadrobić do najlepszych modeli Tamki. W/g mnie nic nie musi. A jakie w/g Ciebie to są te najlepsze modele z Tamiyi ? Konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 (...) poza tym linie podziału są dużo lepsze niż Hasegawa i Tamka. Acha. Dla ścisłości ja mam : MiG-31 BM/BSM AMK nr kat. 88003 Innego AMK jeszcze nie wypuścił. A jakie w/g Ciebie to są te najlepsze modele z Tamiyi ? Konkrety. F-16CJ Block 50, F-16C Block 25/32, F-16C/N Aggressor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Ja pierdziele te linie na tym MiGu to jakaś tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 No bez przesady. Są dość szerokie, ale reszta w tym modelu jest prima sort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Może to kwestia mojego odbioru zdjęcia, ale wyglądają jakby można było tam paznokieć wsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 W zasadzie to chyba można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 A wlasnie Solo ze wypuscil wersje B/BS nr katalogowy 88008 http://www.martola.com.pl/pl307/produkty66957/mikoyan_mig_31b_bs_foxhound Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Dopisek "wkrótce w sprzedaży" nie zaciekawił Cię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 No nie bo jak przegladasz pelna liste zapowiedzi to jest podana cena 260PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Ten model jest na wszelkich listach zapowiedziany jako niedługo w sprzedaży. Choć faktycznie, jak teraz popatrzyłem to niektóre sklepy jakoby mają go już na stanie. Możliwe że właśnie wchodzi do sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 A no wlasnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Dopisek "wkrótce w sprzedaży" nie zaciekawił Cię? Do mnie juz leci z UK, takze jest juz w sprzedazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Przy okazji tego MiGa, mam pytanie do osób które mają ten model: czy u Was też ta cześć kadłuba jest tak mocno zwichrowana jak u mnie? Wygląda jakby ktoś ją mocno skręcił wzdłuż podłużnej osi. Nie leży prosto na podłożu, tylko tak jak widać poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Teraz to i ja wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 U mnie solo jest wszystko OK. Przyznaj się- coś podłożyłeś i przykleiłeś do maty, żeby krzywo wyglądało, żeby móc dokopać AMK (to żart oczywiście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 No chciałbym, ale niestety raczej nie. To chyba nie jest naturalna sylwetka tego myśliwca? Wygląda trochę jakby doznał zwyrodnienia kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 U mnie także bez wad kręgosłupa mam dwa modele MiG,a-31 oba proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 O Chińczyki jedne z Makau!... Hańba i podłość! Reklamuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 W zasadzie wyprostowanie tej części nie jest trudne, wystarczy dogiąć ją i przykleić do spodniej części kadłuba i powinno być ok. Ale na wszelki wypadek skrobnąłem parę słów do AMK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Sorry, że Wam przerwę, ale wracając do tematu tematu Special Hobby zapowiedział pewną pekatą beczkę na sierpień ;) Z typowo lotniczym wyposażeniem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Podręczny sprzęt pilota :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi