Agillus68 Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Witajcie. Chciałbym Wam przedstawić mój drugi model w 1/700. Tym razem włoski pancernik Vittorio Veneto z okresu 1940r. Model wzbogacony o blaszki Flyhawka (wprawdzie do Romy, ale większość dało się wykorzystać). Znów nie było relacji, gdyż model powstawał w dość długich przerwach i przeważnie na delegacjach (brak aparatu i dobrego oświetlenia zniechęcał mnie do robienia zdjęć). Woda wykonana z żelu firmy "Idea" i pomalowany akrylami dla plastyków. Miłego oglądania. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2016. Agillus68 [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Stycznia 2016 Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2016 Wygląda całkiem przyzwoicie, choć można by się czepić niedopracowanych miejsc szczególnie w okolicach niektórych blaszek.... Nie mniej - przyjemny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Lodzio-miodzio A cóż to takiego ten "żel firmy Idea"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Świetny model, jestem pod wrażeniem detali w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Brawo! Prezentuje się rewelacyjnie i można oglądać w nieskończoność. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 fajne to to maleństwo. Podoba mi się, tylko bandera by się przydała Woda ze still watera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Wspaniały model. Nie podoba mi sie tylko ramka podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 3 Stycznia 2016 Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2016 Woda ze still watera ?Czytać ze zrozumieniem post autora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Świetny model! Ma klimat. Rzeczywiście zachęca do głębszej wycieczki i do oglądania szczegółów. Bardzo fajnie malowanie z subtelną grą tonalną. ...model powstawał w dość długich przerwach.... a znajdź tu taki, który powstaje w krótkich przerwach... ... Znów nie było relacji.... a więc znów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Agillus68 - BOMBAstyczny Z daleka łatwo się oszukać że to nie 350. Nawet ten maluczki Ro.43 cacuszko Szkoda tylko że VV nie miał jakiegoś fajnego camo, byłoby bardziej bojowo jedyne co mnie trochę kłuje w oczy -> straszny czyścioch... nawet ta woda trochę za jednolita. Ale ogólnie 1 klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Dla mnie bomba, fajnie pomalowany i subtelnie pobrudzony Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Wielki model! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2016 Witajcie, Dziękuję za ciepłe komentarze. Napiszę jeszcze raz z czego jest woda - Idea medium gel. Dostępny w każdym sklepie dla plastyków. Konsystencja gęstej śmietany, a po wyschnięciu przeźroczysty. Można go barwić przed nałożeniem. Planuję jeszcze zawiesić banderę, ale na razie jeszcze jej nie mam. Chciałbym również ożywić model figurkami (może z Eduarda?). Co do "czyścioszka" to nie chciałem go przybrudzić za bardzo, gdyż jest to malowanie z 1940 roku, a sam Veneto wszedł do służby w kwietniu 1940. Więc nie zdążył przez te kilka miesięcy zniszczeć. Myślałem o innym camo, ale bałem się go zepsuć. Przy następnym modelu postaram się już zaryzykować z bardziej wyrafinowanym kamuflażem. Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Rozumiem, że chodzi o produkt Maimeri? Używałeś błyszczącego czy matowego? Dużo zużyłeś, zostało coś jeszcze w pojemniku? No, podziel się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2016 Forest. Tak Maimeri nr 723, błyszczący. Pojemnik 125ml starczył na dwie podstawki. Tutaj mieszałem z wodą 1-1, ażeby fale były bardziej rozmyte. Natomiast na Washingtonie nie rozcieńczałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Mnie się tam podoba , choć mam jednocześnie pytanko czy nie powinien mieć na dziobie biało-czerwonych pasów szybkiej identyfikacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 jurayahip to model z 1940, pasy malowano później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 No i wszytko wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 Bardzo fajny model. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 No i wszytko wiem... Pasy na Vittorio Veneto - http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=47&t=14016&start=320#p461964 I Littorio - http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=47&t=14016&start=320#p461856 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 taltos1 - linki jurayahip - posypuje głowę popiołem. Moja poprzednia wypowiedź była nieścisła i z głowy. Już się poprawiam: pasy szybkiego rozpoznania lotniczego zostały wprowadzone po bitwie koło Przylądka Stilo (Battle of Calabria - tak tą potyczkę zwą Anglicy), która miała miejsce 9 lipca 1940. Podczas starcie samoloty Regia Areonautica omyłkowa zbombardowały swoje okręty - stąd decyzja o malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Moje pytanie powodowane było wręcz samolubnym upodobaniem , że jak RM to tylko z pasami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Ale mi umknął ten makaroniarz.Fajny model.Widać detal.Myślę,że może się podobać.W Bytomiu obejrzymy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Ale mi umknął ten makaroniarz normalna sprawa, oni od wieków przemykają się chyłkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Ale mi umknął ten makaroniarz normalna sprawa, oni od wieków przemykają się chyłkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi