KRL Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Też tak myślałem, jednak to co chciałem wystawić nie bardzo się da jakoś do UE wkleić. Pierwsze to A-6A a drugi model to F-4J więc jak myślę jestem bez szans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Przywieź, wystaw "normalnie" i bedzie git Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Hammett firma hobbyzone ma fajne walizki do przewozenia modeli ,sam taka kupilem z okazji wyjazdu do Bytomia i moge smialo stwierdzic ze jest to bardzo dobry produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Dziękuję za odpowiedz.Jak widzę po przestudiowaniu regulaminu nie mogę wziąć udziału w konkursie więc pozostaje mi pojechać i oglądać. Dareczku Spokojnie wystawiaj. Nikt Cię nie zmusza do wystawiania w kategoriach konkursowych. Swoje modele wystawiasz po prostu w kategoriach festiwalowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Dziękuję za odpowiedz.Jak widzę po przestudiowaniu regulaminu nie mogę wziąć udziału w konkursie więc pozostaje mi pojechać i oglądać. Dareczku Spokojnie wystawiaj. Nikt Cię nie zmusza do wystawiania w kategoriach konkursowych. Swoje modele wystawiasz po prostu w kategoriach festiwalowych. A widzisz? To wszystko wyjaśnia po prostu próbując zrobić rejestrację elektroniczną możliwość jest tylko na te "Perły i Europę" więc zgłupiałem. Czyli tak czy siak muszę rejestrować się na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Darku, jak Ci bardzo zależy na pucharze UE to co z Lightningiem F.6, Tornado czy Eurofigterem? Przecież pasują do kategorii samolotów UE. Wedle mojego rozeznania nawet polskie MiG-21, MiG-23 i "zwraczały" MiG-17 by się łapały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Darku, jak Ci bardzo zależy na pucharze UE to co z Lightningiem F.6, Tornado czy Eurofigterem? Przecież pasują do kategorii samolotów UE. Wedle mojego rozeznania nawet polskie MiG-21, MiG-23 i "zwraczały" MiG-17 by się łapały. Chciałem pokazać coś nowego, specjalnie na tą okazję przygotowuje Phantoma w konwencji A-6 jednak faktycznie błąd leży po mojej stronie ponieważ zbyt późno zapoznałem się z regulaminem. Ale wystawię modele na festiwalu i będzie ok a co ważne będę miał szanse spotkać znajomych. Niektórych nawet już w podróży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Nie bardzo rozumiem w czym problem. Tak jak Andrzej powiedział. Zgłaszasz w normalniej kategorii festiwalowej i po temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Nie bardzo rozumiem w czym problem. Tak jak Andrzej powiedział. Zgłaszasz w normalniej kategorii festiwalowej i po temacie Ale już nie ma problemu wszystko jest wyjaśnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Witam wszystkich. Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Również wybieram się do Bytomia. W tym roku pierwszy raz będę wystawiał modele (raz się żyje). W związku z tym mam pytanie natury organizacyjno - logistycznej, mianowicie jak przewozicie swoje modele, jak je zabezpieczacie itp. Pytam, bo jak już wspomniałem będzie to mój pierwszy raz, a chciałbym dowieźć moje wypociny w jednym kawałku. Chcę przewieźć dwa modele: samoloty w skali 1:48, jadę samochodem. Pozdrawiam Inwencja modelarzy w tym względzie jest niesamowita. Swoje modele generalnie transportują we wszelkiego rodzaju pudełkach. Ja np. swoje modele czołgów w różnych skalach transportuję w plastykowych pudełkach zakupionych w Leroy Merlin. A miejsca między modelami wypełniam folią bąbelkową. Przykrywam to też folią bąbelkową. Przykrywam wiekiem. Ale i tak zawsze przy sobie mam klej, bo mimo takich zabezpieczeń zawsze jest niebezpieczeństwo, że coś się uszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Kusi mnie... Ale na 90% pojadę w przyszłym roku Z 3City parę kilometrów jest, a ulepy tylko 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 To co masz zrobić teraz to zrób a nie odkładaj na później bo nie wiadomo co będzie. Kasia Manikowska z Andrzejem Łopatiukiem też jeździli do Bytomia z 3miasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Co to za dystans i do tego jeszcze całkiem dobra droga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Kusi mnie...Ale na 90% pojadę w przyszłym roku Z 3City parę kilometrów jest, a ulepy tylko 2. Co za różnica czy 1 czy 3 ulepy wystawisz, a moze żaden. Masz czas tylko, Przyjedź, będziesz żałować ze Sie nie zjawileś. zobaczysz, bo klimat jest fest. Wsiadasz w pedolino i wio, wysiadasz 10 minut drogi od dworca w Bytomiu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Pytanie regulaminowe. W 2014 model wystawiony w Czarnych diamentach mógł brać udział w Europucharach, od zeszłego roku formularz rejestracyjny to uniemożliwia. Dlaczego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MFPMR Bytom Napisano 20 Lutego 2016 Autor Share Napisano 20 Lutego 2016 Czarne diamenty to osobny konkurs. Do Europucharów można wystawiać modele z kategorii konkursowych "standardowych" (zaznaczonych na niebiesko w regulaminie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 To ciekawe bo 2 lata temu jeden model zgarnął i CD i EU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Wie co mówi tak było Koleś zgarnął to na swoich pierwszych zawodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Który taki odważny to łyknął ( jaki model )?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Kusi mnie...Ale na 90% pojadę w przyszłym roku Z 3City parę kilometrów jest, a ulepy tylko 2. no a tylko dwa możesz zgłosić w klasie - także wsiadaj w pierdolino i przyjeżdżaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Kusi mnie...Ale na 90% pojadę w przyszłym roku Z 3City parę kilometrów jest, a ulepy tylko 2. Dojedź pociągiem do Gniezna resztę oferuję u mnie w aucie .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Hehe przy takim odzewe Cooper to Ty za darmo dojedziesz za niedługo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MFPMR Bytom Napisano 21 Lutego 2016 Autor Share Napisano 21 Lutego 2016 To ciekawe bo 2 lata temu jeden model zgarnął i CD i EU. Ta kwestię doprecyzowaliśmy w zeszłym roku. Wyraźnie w regulaminie zaznaczone są kategorie które kwalifikują się do EU. Jeśli sędziowie stwierdzą inaczej i wytypują model z CD, to będą musieli ręcznie wypisać dyplom, bo system informatyczny na to nie pozwoli (zgodnie z założeniami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekkw Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Witam wszystkich. Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Również wybieram się do Bytomia. W tym roku pierwszy raz będę wystawiał modele (raz się żyje). W związku z tym mam pytanie natury organizacyjno - logistycznej, mianowicie jak przewozicie swoje modele, jak je zabezpieczacie itp. Pytam, bo jak już wspomniałem będzie to mój pierwszy raz, a chciałbym dowieźć moje wypociny w jednym kawałku. Chcę przewieźć dwa modele: samoloty w skali 1:48, jadę samochodem. Pozdrawiam Jak kiedyś podpatrzyłem i z powodzeniem stosuję prosty patent. Model (samolotu) kładę najczęściej "na plecach" (jeśli nie ma tam drobnych, wystających elementów) na kawałku styropianu i mocują wbijając kilka wykałaczek pod lekkim kątem (przy kadłubie, skrzydłach). Czasem między model a wykałaczkę daję ręcznik papierowy, żeby farba się nie poobcierała. Niektórzy mają specjalne podstawki, do których mocują modele gumkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 To ciekawe bo 2 lata temu jeden model zgarnął i CD i EU. Ta kwestię doprecyzowaliśmy w zeszłym roku. Wyraźnie w regulaminie zaznaczone są kategorie które kwalifikują się do EU. Jeśli sędziowie stwierdzą inaczej i wytypują model z CD, to będą musieli ręcznie wypisać dyplom, bo system informatyczny na to nie pozwoli (zgodnie z założeniami). OK. Dziękuję za wyjaśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi