Super Moderator jawkers Napisano 5 Lutego 2016 Super Moderator Share Napisano 5 Lutego 2016 Witam. Po ponad pół roku, skończyłem prace nad tym ciekawym modelem. Przyznam szczerze, że bardzo dobrze pracowało mi się z produktem firmy "Trumpeter". Elementy do siebie pasowały, szpachli użyłem tylko w miejscu, gdzie sam rozciąłem plastik w celu ulepszenia myśli jaką przedstawił producent. Od momentu kiedy zacząłem nad nim pracę, to co dziennie nie mogłem się doczekać, kiedy usiądę przy biurku by coś przy nim podłubać. Taką miałem radochę przy modelu, że kupiłem już dwa kolejne modele tej firmy. Malowanie farbami "Gunze", "Humbroll", "Tamiya" oraz "MM", kolory, część według instrukcji a część dzięki pomocy kolegów wspierających mnie przy budowie. Gąsienice "Friulmodel", brud, kurz, pył, itp: firmy "AK interactive", "MIG jimenez" oraz "Vallejo". Do modelu mam zamiar kupić jeszcze podstawkę z gablotką, by się za bardzo nie zakurzył. Model minimalnie chciałem upodobnić, do tej wyrzutni ze zdjęcia poniżej. zdjęcie z internetu Tyle pisania, zapraszam do 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Bardzo udany model, efektownie się prezentuje. Taki czysty i niezbyt wyeksploatowany też ma swój urok. Trochę szkoda że nie odważyłeś się powalczyć z pigmentami, mam nadzieję że następnym razem nie odpuścisz PS: co tam ciekawego od Trumpka zakupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Bardzo udany, polski.... Może warto pomyśleć o podstawce, skromnej nawet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Bardzo ładny. Jednak czyste modele też mogą się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Lutego 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Lutego 2016 Witam. Dzięki panowie i cieszę się że choć trochę się podoba . Podstawka będzie kupowana. PS: co tam ciekawego od Trumpka zakupiłeś? Pierwszy to "German Bruckenleger IVb", a drugi to "UAZ 469" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 super wylizana jak pod defiladę pod PKiN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Bardzo fajny - lubie takie defiladowe, wtedy rowniez widac doskonalosc warsztatu, czystosc sklejanie i malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 I super. Bardzo ładnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Lutego 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2016 Witam. Dziękuję bardzo. Na zdjęciach z niebieskim tłem, nie widać tak tego zakurzenia które zrobiłem. Najlepiej to widoczne jest na żywo. Mam jeszcze zdjęcia na białym tle, jest kilka zbliżeń może tu będzie coś lepiej widoczne. Na tych zdjęciach, znowu białe końcówki rakiet zlewają się z tłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Zupełnie nie moja bajka ale zrobił na mnie spore wrażenie. Śliczny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Świetny jest, gratulacje Pzdr, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Bardzo ładny model. A podstawkę to możny by zrobić w postaci kawałka plaży. Byłby Kubuś w trakcie strzelań bojowych na poligonie w Wicku Morskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Marca 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Marca 2016 Witam. Dziękuję Panowie A podstawkę to możny by zrobić w postaci kawałka plaży. Byłby Kubuś w trakcie strzelań bojowych na poligonie w Wicku Morskim. Myślałem o jakiejś "Wystawie", "Dniu otwartym w jednostce". Wyglądało by to tak:, jakaś "wysepka" do parkowania z trylinki, którą mam już przygotowaną, w około trawa a przed wyrzutnią tablica informacyjna z danymi technicznymi. Oczywiście byli by ludzie, ale w tym momencie sobie gdzieś poszli . Co do plaży bardzo fajny pomysł, ale nie wiem czy dam radę, odwzorować te "fale na piasku. Nie jestem jeszcze aż tak dobry. a po drugie na warunki poligonowe chyba jest za mało przykurzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Ja przepraszam za to co napisze ale ja pierdol...... piekny model po prostu szczena opada WOW no brak mi cenzuraknych słów zeby podkreslic jaki ten model jest śliczny......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Fajne betony robi Eureka XXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Bardzo fajny!!! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Ładny model Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 20 Kwietnia 2016 Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Od kilku dni rozpatruje zakup tego modelu. Dziękuję Ci za opinię, a że jest ona bardzo pozytywna coraz bardziej skłaniam się do zakupu. Powiedz mi, czy używałeś jakichkolwiek dodatków (blachy, żywiczne kółka z Panzer art, Fruile)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Witam. Dziękuję panowie i cieszę się, że wam się podoba. Od kilku dni rozpatruje zakup tego modelu. Dziękuję Ci za opinię, a że jest ona bardzo pozytywna coraz bardziej skłaniam się do zakupu. Powiedz mi, czy używałeś jakichkolwiek dodatków (blachy, żywiczne kółka z Panzer art, Fruile)? Tak jak pisałem na początku galerii, z modelem pracowało mi się bardzo dobrze. Co do dodatków, jak zacząłem sklejać, to w "Mojehobby" były blaszki dedykowane do tego modelu, lecz niedostępne. Gdy model już pomalowałem, blaszki ponownie pojawiły się w sprzedaży i są chyba nawet dostępne do dzisiaj. Szukałem kół jezdnych w ofertach sklepów, lecz w tamtym czasie nie znalazłem w żadnym ze sklepów w polsce, który miałby koła na stanie, wszystko było wyprzedane, może się to zmieniło. Kupiłem gąsienice "Friulmodel" i tam były koła napędowe które zastosowałem wraz z gąsienicami w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Kupiłem gąsienice "Friulmodel" i tam były koła napędowe które zastosowałem wraz z gąsienicami w modelu. Jak dobrze rozumiem to w tym zestawie są i gąsienice i koła napędowe? http://plastmodel.pl/p/112/6009/friulmodel-1-35-atl-103-sam-6-kub-buk-tor-zsu-23-shilka--gasiennice-metalowe-friulmodel-aber-dodatki-do-modeli.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Zobacz czy PanzerArt nie robi kół żywicznych do tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Zobacz czy PanzerArt nie robi kół żywicznych do tego zestawu. Robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Kupiłem gąsienice "Friulmodel" i tam były koła napędowe które zastosowałem wraz z gąsienicami w modelu. Jak dobrze rozumiem to w tym zestawie są i gąsienice i koła napędowe? http://plastmodel.pl/p/112/6009/friulmodel-1-35-atl-103-sam-6-kub-buk-tor-zsu-23-shilka--gasiennice-metalowe-friulmodel-aber-dodatki-do-modeli.html Tak w tym zestawie są gąsienice i trzy koła napędowe. Gąsienice są minimalnie mniejsze niż plastikowe z zestawu i trudno je nałożyć na zestawowe koła napędowe, da się to zrobić, ale nie leżą dobrze. Na koła "Friulmodel" nachodzą jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Super wyszło , smakowicie wygląda, aż mnie naszła ochota na zrobienie .Ja mam 2 takie wyrzutnie, jedną zrobię w jedynym słusznym irackim malowaniu (szaro-paskowe kamo) a z drugiej będzie 1S91M czyli radiolokator (rakiety zaś pójdą na wyposażenie Ził-a STZ ) Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Kupiłem gąsienice "Friulmodel" i tam były koła napędowe które zastosowałem wraz z gąsienicami w modelu. Jak dobrze rozumiem to w tym zestawie są i gąsienice i koła napędowe? http://plastmodel.pl/p/112/6009/friulmodel-1-35-atl-103-sam-6-kub-buk-tor-zsu-23-shilka--gasiennice-metalowe-friulmodel-aber-dodatki-do-modeli.html Tak w tym zestawie są gąsienice i trzy koła napędowe. Gąsienice są minimalnie mniejsze niż plastikowe z zestawu i trudno je nałożyć na zestawowe koła napędowe, da się to zrobić, ale nie leżą dobrze. Na koła "Friulmodel" nachodzą jak należy. Super! Dzięki za info! Ja już mam cały kombo zestaw do tego modelu mam już zamówiony Założę za jakiś czas warsztat to będziesz mógł udzielać dobrych rad ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi