karambolis8 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2016 Dzięki za komentarze. Obicie fotela rzeczywiście pocieniowałem, ale nie sądziłem, że widać to na zdjęciach, bo użyłem chyba za mało kontrastowych kolorów. Ten ICP prosto z pudła rzeczywiście wygląda badziewnie. Poprzyglądam się jak to wygląda przez zamkniętą kabinę i być może poprawię. Więcej przeróbek raczej nie będzie bo połowa konkursu już minęła a ja nawet nie zamknąłem kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Po prostu zeszlifuj, a na to naklej tabliczkę z polistyrenu z przyciskami namalowanymi albo zrobionymi z malutkich kawałeczków plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2016 Taki mam plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 2 Lipca 2016 Share Napisano 2 Lipca 2016 Kabinka naprawdę super. A fotelik bardzo mi się podoba-u mnie widać delikatne cieniowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 Co jest ? Tydzień bez wieści Do roboty i to już ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Lipca 2016 Autor Share Napisano 10 Lipca 2016 Witam. Trochę podgoniłem, choć dalej jestem w polu. Dzisiaj dysza. Stabilizator płomienia. Nie wiem, czy coś jeszcze tu poprawiać. Dałem mocniejsze kolorki, niż w rzeczywistości, ostatecznie i tak nie będzie prawie nic widać na dnie dyszy. Pierwszy element silnika. W prawdziwym GE F110 wygląda np tak U mnie w miarę podobnie Poskładana na sucho dysza. Na razie tylko pierwsze kolory i wash. Będę działał dalej. I na koniec osłona przeciwsłoneczna kokpitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 No i dobrze. Te wszystkie wiatraczki w głębi wlotu powietrza są niemal kompletnie niewidoczne. Ja zrezygnowałem z dopieszczania detali które zginą w ciemnościach, na rzecz maksymalnego kontrastu. Po prostu jasny chrom i czarny wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 Malowałeś na biało środek i stosowałeś washa czy w jakiś inny sposób uzyskałeś ten efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Lipca 2016 Autor Share Napisano 10 Lipca 2016 Bardzo jasny szarokremowy, a nie biały. Poza tym tak jak mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 No Adam, petarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 Fajnie to wygląda jeszcze jak lamele dyszy dostaną kolor tytanu będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Lipca 2016 Autor Share Napisano 11 Lipca 2016 Myślę, że dodam delikatnie złotawy odcień, ale generalnie będę szedł w kierunku czegoś takiego Może ciut bardziej styrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 No to jeszcze wypadałoby jakoś zrobić te cieniowania, tę taką jakby krateczkę na piórach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Lipca 2016 Autor Share Napisano 11 Lipca 2016 Poskładana na sucho dysza. Na razie tylko pierwsze kolory i wash. Będę działał dalej.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Bardzo ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Co tu gadać Gały wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Lipca 2016 Autor Share Napisano 15 Lipca 2016 Witam. Kolejna porcja fotek. Zrobiłem z polistyrenu 0.25 nowy wywietrznik za fotelem pilota i podkleiłem go od spodu fototrawioną siateczką. Tak wyglądał stary I po waloryzacji Sniper XR pomalowany i dostał obicia (na lakier do włosów) widoczne na wielu fotkach Powstały też rakietki z pylonami. Osłona przeciwsłoneczna dostała wash, suchy pędzel i dwa rodzaje lakieru. Od przodu matowy, bliżej pilota gęsty semigloss. No i na koniec dysza. Przed Po cieniowaniu złotym i ołówkiem. Ślady po ołówku bardziej widoczne są w oświetleniu naturalnym, ale troszkę widać. Kolor bazowy zabarwiony złotym pryskałem przez taki szablon do sklejki Na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Świetnie to wygląda, ja się tylko zapytaj na jakim ciśnieniu i rozcieńczeniu malujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 Zależy jaki efekt chcę uzyskać. W 90% przypadkach rozcieńczenie duże i ciśnienie w okolicach 0.7-1 bar. Ale czasem, np w przypadku osłony przeciwsłonecznej, gdzie chciałem nadać drobną fakturę gęstym lakierem, ciśnienie było trochę większe, a rozcieńczenie mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Dorze to wygląda. Fajny pomysł z tym malowaniem silnika, muszę sobie coś podobnego sprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 Piękne to wszystko Rakietki , pylony,otwory wentylacyjne ,o szkle i dyszach nie wspomnę bo to u Ciebie na porządku dziennym Karambolis8, ale dobiła mnie fotka z przetarciami na zasobniku i realistycznie wykonanie na Twoim modelu Zazdroszczę takiego kunsztu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Jureczek nic prostszego niż te obicia. Lakier do włosów, wykałaczka i robi się samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Lipca 2016 Autor Share Napisano 25 Lipca 2016 Witam. Powoli do przodu. Położyłem kalki na Snipera Zabarwiłem tylną część owiewki Dokończyłem kokpit. Jak widać dorobiłem ten nieszczęsny ICP pod HUDem z profili polistyrenowych. Na celowniku krawędzie podkreślałem ołówkiem Soczewka pod HUDem to kółko wycięte z takich zwierzątek pokrytych folią opalizującą przy pomocy grubej igły (2.1mm) Przy okazji odkryłem, że wszelkiego rodzaju CA znacznie lepiej niż wykałaczką, nakłada się przy pomocy spiłowanego oczka igły Wewnętrzne elementy dyszy uważam już za skończone. Najpierw był bardzo jasny szaro-kremowy Potem lakier i ciemny wash Na koniec cienie z weathering setów Tamiya Przez ostatnie tygodnie męczyłem się też z wlotem powietrza. Najbardziej upierdliwe jest cykliczne szpachlowanie i szlifowanie wewnątrz sklejonego do kupy wlotu. Ale jakoś przebrnąłem. Tym sposobem mam już wszystkie puzzle gotowe do posklejania w całość. Jest szansa, że się wyrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Lipca 2016 Share Napisano 26 Lipca 2016 Wlot powietrza zrobiłeś zawodowo. Wygląda perfekcyjnie. HUDa to ja bym wyciął z przezroczystego polistyrenu, bo ten zestawowy to grubawy trochę. Klocuszki przed złożeniem wyglądają tak że aż ślinka cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi