kowal76 Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2016 Cienka warstwa farby oraz powolne zrywanie taśmy i jest ok. Odkąd używam farbek Gunze, to bardzo rzadko mi się zdarza aby farba odeszła razem z taśmą. Kiedyś malując innymi farbkami było to bardzo częste zjawisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 Ja właśnie Alcladów też nie mam. Ale ich chrom jest zdaje się najlepszy. Tylko nie wiem który to numer. Chromów Alclad ma kilka ale zapewne masz na myśli Chrome for Plastic, czyli numer 107. Moim zdaniem znacznie lepszym chromem jest Gunze SM-07, tylko że w tej chwili jest to metalizer absolutnie nie do dostania, chyba że przypadkiem ktoś ma jakieś stare zapasy i się trafi, ale to niezwykle rzadko niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 Końcówki skrzydeł już psiknięte. Teraz czas na lakier połysk i kalkomanie, których kładzenia troszku się boję . created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Końcówki skrzydeł już psiknięte. Teraz czas na lakier połysk i kalkomanie, których kładzenia troszku się boję . Jeśli kalki są Techmodu to bardzo uważaj. 5 sek w wodzie. One są bardzo cienkie i łatwo się rwą. Za to też ładnie przylegają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 Dzięki za radę , dostosuję się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Ja Techmody trzymam w wodzie tak długo, aż odejdą same od papieru. Rzeczywiście są strasznie kruche i lubią się porwać na strzępy jak się je chce zsunąć na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Zależy o której generacji Techmodu mówimy. Te nowe się już nie kruszą, tylko rozciągają. Są jeszcze bardziej delikatne. A odnośnie modelu - będziesz kładł lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Ja oklejałem tylko Dreamlinera jakiś rok temu i faktycznie nie kruszyły się, ale rwały. Przy próbie przesunięcia już po położeniu na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2016 Zależy o której generacji Techmodu mówimy. Te nowe się już nie kruszą, tylko rozciągają. Są jeszcze bardziej delikatne. A odnośnie modelu - będziesz kładł lakier? Lakier połysk pod kalki już położony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2016 I niestety z kalkami klops. Kalki moczyłem około 6 sekund i położyłem na kadłub. Chodzi oczywiście o pasy na okienka. Wszystko podczas przesuwania (dodam bardzo delikatnego) się porwało w kilku miejscach na dużo kawałków. Także chyba muszę jednak pomalować to od masek. Dla mnie takie kalki to porażka :(. Kolego tombie01 zrobiłeś już te maski ?. Zwracam Ci honor, miałeś rację co do kalek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Poćwicz z tym co ci zostało. Jak zostawisz w miejscu układania kalki dużo wody powinno dać się prościej przesuwać. Dokup drugi zestaw kalek może? Ile one kosztują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2016 Poćwicz z tym co ci zostało. Jak zostawisz w miejscu układania kalki dużo wody powinno dać się prościej przesuwać. Dokup drugi zestaw kalek może? Ile one kosztują? No nie wiem już sam. Kalki chyba 49 zł :(. Połowę tego co model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 To niemało :-\ Niedobrze, że akurat jedne z ważniejszych kalek się porwały. Chwilowo nie mam konstruktywnych pomysłów. Szczerze współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2016 To niemało :-\ Niedobrze, że akurat jedne z ważniejszych kalek się porwały. Chwilowo nie mam konstruktywnych pomysłów. Szczerze współczuję. Spoko, zobaczymy co dalej. tombie01 coś pisał o maskach, a jak nie to kupię jeszcze jedne kalki. Na razie przymusowa pauza na warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Jak w planach nowe kalki to idź za ciosem i poćwicz na tym co zostało. Nie masz już nic do stracenia. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2016 Oki dzięki, poćwiczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2016 Chyba jednak maski, próbowałem jeszcze z tymi pasami i nic z tego. Pasy się rwą, albo jak całe odeszły od papierka to zwijają :(. Może coś żle robię ale już mi się nie chce z tym użerać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djjanki81 Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Chyba jednak maski, próbowałem jeszcze z tymi pasami i nic z tego. Pasy się rwą, albo jak całe odeszły od papierka to zwijają :(. Może coś żle robię ale już mi się nie chce z tym użerać. A może warto spróbować kalkomanie BOA decals cena 6 euro Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2016 Chyba jednak maski, próbowałem jeszcze z tymi pasami i nic z tego. Pasy się rwą, albo jak całe odeszły od papierka to zwijają :(. Może coś żle robię ale już mi się nie chce z tym użerać. A może warto spróbować kalkomanie BOA decals cena 6 euro Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka A gdzie je można zakupić ?. Ja na portalach zagranicznych nigdy nie kupowałem. Edit Są w WW model i połowę tańsze niż te z Techmodu. Zamówiłem i zobaczymy jak będzie . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djjanki81 Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Chyba jednak maski, próbowałem jeszcze z tymi pasami i nic z tego. Pasy się rwą, albo jak całe odeszły od papierka to zwijają :(. Może coś żle robię ale już mi się nie chce z tym użerać. A może warto spróbować kalkomanie BOA decals cena 6 euro Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka A gdzie je można zakupić ?. Ja na portalach zagranicznych nigdy nie kupowałem. Edit Są w WW model i połowę tańsze niż te z Techmodu. Zamówiłem i zobaczymy jak będzie . Dzięki http://www.ww-model.pl/index.php?p12971,boa-14480-kalkomania-il-62-m-pll-lot napisz do nich a sprowadza dla Ciebie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2016 No były jako dostępne, więc chyba są. Jak nie to poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 jeszcze nie mam odpowiedzi w sprawie maski ale jutro będę monitował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 Dotarły do mnie nowe kalki firmy BOA. Jestem w trakcie nakładania i muszę powiedzieć, że są o wiele lepszej jakości niż poprzednie Techmodu. Nic się nie rwie i można spokojnie pasować duże kalki na powierzchni kadłuba. Na razie położyłem tylko największe i poczekam jak dobrze wyschną, aby kłaść następne. Bardzo dobrze reagują na płyn zmiękczający i ładnie się układają. Z Techmodowskich kalek wykorzystałem pasek niebieski przed kabiną, bo ten z BOA jakoś nijak nie pasował. Trzeba będzie też sztukować przy podstawie statecznika pionowego. Także maski do malowania chyba nie będą potrzebne. created by picasa2html.com created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 I super Ja też bardzo sobie chwalę BOA. Jedynie czasami kolory się na nich rozjeżdżają. Wkrótce chyba koniec warsztatu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Elegancko :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi