kowal76 Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 Jeszcze trochę zostało do zrobienia między innymi jakieś brudzenie, czy łosz w niektórych miejscach. Jednak wszystko zmierza ku końcowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 Dalszy ciąg nakładania kalek. Niestety zepsułem napisy POLSKIE LINIE LOTNICZE :(. Pytanie do kolegów, czy może posiada ktoś takowe w sakli 1/144 ?. Jeśli by ktoś posiadał i są mu nie potrzebne to chętnie odkupię. Jeśli nie to znów będzie trzeba zamówić kalkomanie . created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Dwie uwagi, bardziej do producenta kalkomani. Panel antyodblaskowy pod oszkleniem kabiny mial zupelnie inny kształt .Litera ,,L,, na lewej stronie kadłuba zaczynała sie na drzwiach , nie na kadłubie poza otworem przednich drzwi pasazerskich Na stateczniku pionowym kolor niebieski wchodził od kadłuba do 1/5 wysokosci krawedzi natarcia Krawedzie natarcia skrzydeł były metaliczne do łaczenia ze kadłubem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 Ten panel jest z zestawu Tachmodu i wygląda o niebo lepiej niż ten z BOA. Co do litery L to chyba jednak zaczynała się poza obrysem drzwi. Przynajmniej tak widać na zdjęciu które posiadam. Co do statecznika to za bardzo nie wiem o co Ci chodzi ?. Krawędzie są metaliczne do łączenia z kadłubem ale przy kadłubie się zwężają. Zasugerowałem się zdjęciami rosyjskich Iłów. Jest to proste do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2016 Koledzy mam takie pytanie, czy kalki mogą leżeć na modelu bez końcowego lakieru kilka dni i nic im nie będzie ?. Pytam bo zamówiłem kalki z brakującym napisem i poczekam troszku na przesyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Możesz przecież położyć błysk na to co masz, i na niego dopiero dodać brakujące kalki A odpowiadając na Twoje pytanie - nic im się strasznego stać nie powinno, ale lepiej dmuchać na zimne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2016 Oki, tak pytam tylko . Szkoda by było aby się coś stało. Chociaż po namaczaniu w płynie to aż wgryzły się w plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Mogą leżeć. Najlepiej oczywiście model czymś zakryć/osłonić aby nie łapał w tym czasie kurzu. U mnie dość często model po nałożeniu kalek czekał na lakier - w szafce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Jak kalki po płynach trochę podeschną to tylko dobrze im zrobi. Jak się za szybko kładzie lakier, to potem na kalkach pojawiają się pęknięcia w formie pajęczynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2016 Czekam na brakujące kalki, więc skleiłem sobie podwozie w całość. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Czerwca 2016 Share Napisano 22 Czerwca 2016 Przemaluj ,,lage,,- tylną podpore z kołam, na metaliczny. Huby od kół na radome tan lub srebrny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2016 Przemaluj ,,lage,,- tylną podpore z kołam, na metaliczny. Huby od kół na radome tan lub srebrny. Dzięki za podpowiedż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2016 Brakujący napis "Polskie Linie Lotnicze" już jest. Teraz pozostał łosz i jakieś lekkie brudzenie. created by picasa2html.com Na klapach już położyłem szarego łosza. created by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 Śliczna bestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2016 Śliczna bestia Dzięki . Mam pytanko co do łosza. Wcześniej ktoś napisał, że łosz na pasażerach najlepiej tylko położyć na skrzydłach i silnikach ?. Zastanawiam się, czy tak właśnie zrobić, czy może jednak po całości ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 A jest co retuszować na kadłubie? Drzwi masz, okna masz, luki cargo na spodzie kadłuba, jak są, możesz zapuścić, przy lukach podwozia możesz też i wash i delikatne zabrudzenia zrobić i powinno wystarczyć. A jak skrzydła to i usterzenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2016 Michał skrzydła i statecznik to na pewno zapuszczę. Te luki bagażowe pewnie też. Chodzi mi o linie podziału na górze kadłuba i po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 Ja bym sobie darował. Kafelki zrobisz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2016 No właśnie wydaje mi się że będzie to nienaturalnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2016 Położyłem jednak po całości. Jak go powycieram to wrzucę zdjęcia i zobaczymy jak wyszło. Jak będzie za bardzo widoczny to zawsze mogę go zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2016 Położyłem szarego łosza po całości na skrzydłach, silnikach oraz stateczniku. Na kadłubie też był po całości, ale go bardziej powycierałem aby nie był taki wyrazisty. Przykleiłem też silniki oraz statecznik. created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Czerwca 2016 Share Napisano 27 Czerwca 2016 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 27 Czerwca 2016 Share Napisano 27 Czerwca 2016 Bajka! No jest super, nic nie wycieraj, ale się mi podoba ten Ił, bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2016 Dzięki, jeszcze jakieś małe brudzenie na skrzydłach, klapach oraz silnikach i chyba koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi