sabatms Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Solo -- nie zaczyna --- tylko wygląda jak trzeba moim skromnym zdaniem Jerzy --- wielki szacun oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Spoko drodzy koledzy,jak na 5-ty model sklejany na forum z Wasza pomocą,jestem zadowolony Nie jest to na pewno super hit w oku mistrzów W moich jednak jest OK. model nie jest plaski tak jak klejone do tej pory.Dojdzie wasz i matowy lakier. Zdjęcia kiepskie ,bo u nóg czepił się wnuk, w jednej ręce trzymałem samolot a w drugiej aparat i chciałem wykorzystać pogodę -przestało padać Po Waszych opiniach dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Jest Na początku mi się nie podobał tzn. jako maszyna. Teraz zmieniam zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 23 Lipca 2016 Autor Share Napisano 23 Lipca 2016 Wkleiłem kalki do kokpitu-trochę jaśniej Teraz muszę jeszcze dorobić pylony i jakieś bombki, drabinkę+klapę,mocowania pokryw zawieszenia Pomijam jeszcze wasza,delikatne brudzenie i mat lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 23 Lipca 2016 Autor Share Napisano 23 Lipca 2016 Atlis ,już poprawione zobaczyłem dopiero na zdjęciu Milo usłyszeć taka opinie od Ciebie Zapomniałem jeszcze o charakterystycznym detalu tego samoloty -działku Trenuje z malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 No no Jureczku... nazwać "detalem" AUG-8 to prawie grzech Też będziesz brudził okolice Avengera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 Poleciałeś z tym warsztatem błyskawicznie.... ale efekt już teraz bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 23 Lipca 2016 Autor Share Napisano 23 Lipca 2016 Tak mi się wymskło Masz racje to draństwo jest wielkości Garbusa -mam na myśli VW Tak będę brudził ,jeszcze cały samolot suchymi pastelami ,ale dopiero po matowym lakierze Mam jeszcze jakaś chemie z AK,będę próbował zrobić jakieś delikatne rajsy(chyba źle to nazywam wybaczcie)chodzi mi zacieki Ponieważ to konkurs lato,chcialbym wstawić jakiś akcent Chodzi mi po głowie pojazd do załadunku bomb ,gdzie chcialbym umieścić skrzynkę z Coca Cola No i jeszcze ładna podstawka Pracy ogrom Teraz rzeźbie bombki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 Brudzenie bardzo przekonujące. Fajne też obicia na silnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Dobrze niech będzie pokój Jonathan ,widzę ,ze się ostro zabierasz za guźca Ja się już pogubiłem z wersjami A i C. A Ty kombinuj kalki i sklejaj tego z głową węza,jaka to wersja? nie mam pojęcia ,ale jest ładny Zdjęcia masz fajne.Prime portal ,tez sporo,wiec kolego do dzieła i życzę z całego serca milej zabawy Moje postępy Chce dorobić jeszcze 4 laserówki i pylon 3-ramienny,wiec sobie znowu troszkę porzeźbię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 (edytowane) Jureczku "blacksnake" to A-10C. Więc trochę będę musiał go poprzerabiać... PS Nie myślałeś o metalowej lufie? a może przy okazji coś takiego http://www.hobbylinc.com/hasegawa-u-s-aircraft-weapon-loading-set-plastic-model-military-diorama-1:72-scale-35005 Edytowane 24 Lipca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 Tak mi się to wszystko podoba że też sobie poskładam taką A-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Jonathan ,działko zostawiam.Z metalowego z moimi zdolnościami nic lepszego nie wskóram,wiec szkoda kasy Za to zestaw bardzo mnie kusi.W Niemczech nie moge się na niego natknąć.Szczególnie kreci mnie ten podnośnik do załadunku bomb KRL- jak w 32 to polegniesz, ha ha ha ---- ,CZASOWO.Modele, testy laboratoryjne lakierów modelarskich,poradniki dla początkujących A jak Cie wkręci A-10, to się pogubisz ,co otworzyć i pokazać ,jakie malowanie.No chyba ,ze będziesz sklejał 3 na raz, a w Twoim przypadku to jest możliwe Teraz na poważnie Ciesze się , ze model Was wkręca.To tak jak u mnie ,gdy przeglądam posty i wpada w oko jakieś fajne latadlo, to dostaje świra Ciułam kasę i SZALEJE- w miarę rozsądku, który wtedy gdzie znika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 Testy w labo już się robią a taki A-10 w 1:32 to trzy weekendy i gotowy. Muszę tylko wyszukać jakiś fajny kamuflaż model w prywatnym składziku już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 31 Lipca 2016 Autor Share Napisano 31 Lipca 2016 Troszkę porzeźbiłem Jak widać jeszcze dużo pracy ,ciesze się z oszklenia -nie takie straszne jak Mi-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Bene! Kurcze serio wyglada to swietnie. Jedynie chyba tylko owiewka do lekkiej poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 31 Lipca 2016 Autor Share Napisano 31 Lipca 2016 Tak jak wspomniałem ,jeszcze sporo pracy Owiewka leży na sucho Podchodzę do brudzenia tak jak w originale ,stres ogromny aby nie spaprać Do zrobienia potrójny pylon, doda charakteru.A-10 maja tego sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Witam po dłuższej przerwie spowodowanej Tutaj chcialbym podziękować Koledze Jonathan za wprowadzenie mnie w tajniki wstawiania fotek na forum Picassa się wycofała a Google robiły mnie psoty i chyba nie tylko mi ,a Jonathan podszkolił mnie w Photobucket Tak ze teraz znowu będę mógł Was straszyć swoimi "ulepkami" Prace idą powolutku do przodu, jednak ostatnio bardziej zakręciła mnie "Pancerka 1:72 Kilka zdjęć z postępów prac Na finisz powinienem zdążyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 …Na finisz powinienem zdążyć Dawaj, dawaj! Twoja koncepcja brudzenia mi się nie podoba. Nie przejmuj się tym. Być może mam braki w wiedzy na temat A10. Pracy jaką włożyłeś i czystość wykonania robią na mnie ogromne wrażenie. Widać zmianę z modelu na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 kip_a_man dziękuje , bardzo budująca i mobilizująca opinia Dodaje kopa i skrzydeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Twój najładniejszy model. Teraz zostaje tylko nabierać doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Jeżeli mogę wyrazic swoją opinię to i dla mnie jest to najładniejszy twój model, bardzo mi się podoba. Czekam na kolejne modele z twojej "stajni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Też myślałem, że on w 1/48. Fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Bomba! Ten mały BRRRRRTTTTTT bardzo się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi