kowal76 Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 A po co usuwać film z okienek, w czym to przeszkadza ?. Ja miałem okna bez filmu dlatego zrobiłem otworki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?p=962153#p962153 Pomysł nie jest tak naprawdę mój tylko GEM-a. Preparat bez rozcieńczania działa na srebrzące się kalki. Po rozcieńczeniu zmiękcza bardzo sztywne kalkomanie. Niedawno udało mi się nałożyć głowę orła na nosie Iskry "2001" z zestawu Mastercraftu. Nadruk i film były wręcz pancerne i naprawdę nic nie działało, ale tym zmiękczaczem jakoś uratowałem sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Tak na szybko. Dziubek znów jest biały . Ten specyfik na popękane kalkomanie to nałożyć pędzlem czy aero na arkusz z kalkami ?. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Tak na szybko. Dziubek znów jest biały .Ten specyfik na popękane kalkomanie to nałożyć pędzlem czy aero na arkusz z kalkami ?. Micro Liquid Decal Film nakładasz pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2016 No i niestety znów się nie udało :(. Niepotrzebnie znów zrobiłem otwory i kalki podarły się na drobne kawałki. W Martoli odradzali mi wycinanie otworków, a ja nie posłuchałem. Próbowałem też z tym filmem od Microscale, ale nic to nie dało, tylko zrobiły się jakieś gluty. Chyba mam dwie wielkie lewe ręce i nie mam drygu do kalkomanii na pasażerach. Teraz myślę nad pomalowaniem pasów i chyba to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Wszystko się porwało? Nie da się nic zrobić? http://www.aviadecals.com/avd144-05.html takie kupiłes? Nie poddawaj się kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Takie też mam i nie dało rady ich położyć w moim przypadku. Jak ktoś chętny to mogę odstąpić Avia Decals z kalkami LOT, bo ja ich już nie użyję. Natomiast dzisiaj kupiłem nowe do 36 SPLT i te mi się porwały. Nie poddaję się i spróbuję namalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Ja kiedyś dla biura podróży zrobiłem Lotowskiego 767 . Kalki były ok. Ale jakiej firmy to nie pamiętam. Malować można, tylko dobrze wytrasuj i połóż taśmę. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Dzięki postaram się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Ił 62 Wyszedł Ci fajnie, wierze ze Tutce tez dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Dzięki, z Iłka też jestem zadowolony. Jak walczę z tymi kalkami to przypomniało mi się jak w latach 80 będąc dzieciakiem sklejałem Tridenta z Plasticardu. Tam były takie duże kalki i też sprawiały mi problem. Jednak Tata przyszedł z pomocą i się udało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 18 Sierpnia 2016 Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Odnośnie kalek - Ja mam mega niemodelarski i dramatyczny sposób na kalki - cały arkusz maluję lakierem bezbarwnym z puszki. Żadna się nie rwie. Po nałożeniu traktuję je płynem do kalek Tamiya i lakierem matowym. Dobre kalki bardzo ładnie się wprasowują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Dziś zabrałem się za malowanie pasów na okna. Pierwsza część już za mną. Teraz ten cieniutki niebieski paseczek muszę jakoś zmalować. Nie wyszło idealnie ale już nic nie będę kombinował. created by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Drugi cieniutki pasek pod okienkami pomalowany. Jak na pierwsze moje malowanie pasów od masek to jestem zadowolony. Myślę, że jest to jakaś alternatywa dla pasów z kalkomanii. created by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Dobrze wyszło. Zbliżasz się powoli do końca to teraz Ural Airlines? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Wyszło w miarę ok ale mogło być lepiej . Tak, już prawie koniec, teraz pozostało położyć kalki z szachownicami i numerami. Potem łosz i jakieś brudzenie na koniec. Co do następnego to jeszcze nie wiem co będę robił. Miałem robić Mustanga ale zrezygnowałem na razie. Na warsztat pójdzie jakiś pasażer lub rura 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 ...Miałem robić Mustanga ale zrezygnowałem na razie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 He he, no co ja poradzę Michał że mam takie zmienne nastroje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Dawaj Tu-154 bo ciekaw jestem jak sie kładą kalki Ascensio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Kalki położone created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 No i klasa będzie, a nie jakieś tam czechosłowackie czy enerdowskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Już prawie koniec. Dzisiaj łosz i malutkie brudzenie na silnikach. Dodałem od siebie światełka pozycyjne i dokleiłem anteny.Teraz pozostało położyć końcowy lakier i przykleić podwozie. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Wysłałem zapytanie na samym początku warsztatu lecz nie dostałem odpowiedzi, więc sobie odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi