vollff Napisano 3 Kwietnia 2017 Share Napisano 3 Kwietnia 2017 U nas na piaskowni takie jeździły - ten wyglàda identycznie tylko jest 35 razy mniejszy. Mistrzostwo świata. Śmiem twierdzić że jest to jeden z najładniejszych modeli jakie widziałem na tym forum - ale to tylko moja subiektywna opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Kwietnia 2017 Share Napisano 3 Kwietnia 2017 co do autobusu--- widziałeś kiedykolwiek na linii taki autobus? Źle mnie zrozumiałeś. Ślady użytkowania. Odpowiednie. Jakiekolwiek. Teraz rozumiesz? Ja wyraziłem swoją opinię--- nikt nie musi się z nią zgadzać. I raczej nikt się nie zgodzi. Spiton trafił w punkt. Szkoda ciągnąć ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Dzięki wszystkim! Też zastanawiałem się nad zrobieniem tego Kamaza w wersji "ładniejszej" ale uznałem, że taki byłby nudny, poza tym ja lubię styrane wozy, pordzewiałe, jakieś gnijące w krzakach. Ten akurat ma jeździć, poza tym to jest modelarstwo, śledząc poczynania innych zauważyłem, że modelarstwo we tej skali rzadko kiedy jest w 100% zgodne z oryginałem, a liczy się przede wszystkim plastyczność, kolorystyka, głębia i zastosowanie technik (spłowienia, zacieki, obicia, kurz, brud, spękania) bo to czyni model bardziej interesującym. Detale giną już na etapie samego pomalowania podkładem. Tak czy inaczej nie zasmarowałem podwozia błotem z puszki bo te wszystkie nity, śruby wtedy na prawdę by zginęły, a w oryginale tylna część ramy jest grubo pokryta błotem, ale w tej skali i przy tych detalach to było chyba bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 3 Kwietnia 2017 zastosowanie technik (spłowienia,) bo to czyni model bardziej interesującym. Czy mógłbym Cię prosić o opisanie, jak wykonać tą technikę? Ponieważ jest bardzo interesująca, a zastosowana na modelu bardzo go "wzbogaca wizualnie", czy jakoś tak. Wiecie oco mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 4 Kwietnia 2017 Share Napisano 4 Kwietnia 2017 Tak po prawdzie widziałem gorsze trupy w ruchu po drogach a ten w miarę elegancki wygląd ,gratulacje tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Pojazd cudeńko jeden z najładniejszych na forum. Wedlug mnie paka powinna być troszkę bardziej wyslizgana ale to tylko drobny szczegół chyba ze woził np. meble i rejestracja by się jakaś przydała. Może następny Star albo Jelcz ☺. Nic ino pogratulować pięknego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 6 Kwietnia 2017 Share Napisano 6 Kwietnia 2017 jestem pod ogromnych wrażeniem tego czego tutaj dokonałeś!! Mega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Kwietnia 2017 Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Czapki z głów. Wygląda jak prawdziwy. Oponki miodzio, kabina miodzio, skrzynia miodzio, rama/silnik miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 6 Kwietnia 2017 Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Mistrzostwo świata! Kapitalnie i pięknie wykonany model z zastosowaniem multum technik modelarskich. Warsztat opanowany do perfekcji i do tego wiele elementów wykonanych od podstaw. Czapki z głów P.s Teraz czekamy na dokończenie warsztatu "Kraz 256 wywrotka 1/35" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Dzięki wszystkim ! Rejestracja będzie tylko niestety MeliusManu wysyła kalkomanie już 3 miesiące :( Chyba na Moson będzie bez tablic...albo coś innego wymyślę. Następny będzie model urządzenia do asfaltu lanego KAP 2000 ,żeby mieć co podczepić do Ursusa od TB Models (zrobię z 5 kompletów jakby ktoś chciał coś tak nietypowego), następnie planuję skończyć Stara 660 a potem właśnie marzy mi się Jelcz serii 300 i Star 28, tylko muszę się wybrać do kolegi, który takowe pojazdy posiada w szopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Dzięki wszystkim !Rejestracja będzie tylko niestety MeliusManu wysyła kalkomanie już 3 miesiące :( Hm, skąd to znam, widocznie kupili nową maszynę i pewnie ją muszą przetestować, żeby Twoje kalkomanie były naprawdę dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Marcin - wyjąłeś mi to spod klawiatury Dosłownie A kamazik śliczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Dzięki wszystkim !Rejestracja będzie tylko niestety MeliusManu wysyła kalkomanie już 3 miesiące :( Chyba na Moson będzie bez tablic...albo coś innego wymyślę. To ciekawe bo jakoś nie widzę zamówienia na takie tablice rejestracyjne ze stycznia. Może więc warto by się przypomnieć mailem najpierw, jeśli coś tam na Moson takie pilnie potrzebne. Przy obecnej kolejce zleceń i produkcji modeli u nas realne terminy to co najmniej kilka miesięcy, więc albo ktoś to akceptuje, albo szuka sobie alternatyw. Niemniej, czekam na maila w sprawie tych kalek jeśli są pilnie na Moson. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Mi tylko Coca Cola i chipsy nie pasują do "klimatu". Kanapki w papierze śniadaniowym i termos albo wódka i słonina to tak bardziej po rusku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysior Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 I kolejne mega wyeksploatowane cudo po Krazie. Szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Śliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 18 Lipca 2019 Share Napisano 18 Lipca 2019 Czy jest możliwość zakupienia takiego jednego koła? potrzebuję takie do papierowych ciężarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi