karambolis8 Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Filmu nie widać. Jakieś wet/dry transfery, czy zwykłe kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Ja tam widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Filmu nie widać. Jakieś wet/dry transfery, czy zwykłe kalki? Ja tam widze Trudno nie widzieć przy takim powiększeniu... Zwykłe kalki, zwykłe płyny, nie zalakierowane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Ja z telefonu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Piękne to cacko i super kunszt modelarski Wszystko dopieszczone na cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Dorotka - ,,Się wyjaśniło, że jest produkowane ,, jestes tego pewien ze jest on identyczny? Sledze twoja walke z materia od poczatku nie sadzilem iz z ta drobnostka bedziesz miec problem. Powiekszylem fotke przedstawiajaca produkt rmgresinmodels jak i zdjecie orginalnego lancucha z "BAD BLESSING." moim zdaniem roznica jes spora. Z pojedynczym duzym ogniwem laczacym obie polowki lancucha nie powinienes rownierz miec problemu aby z drutu cos podobnego wystrugac. Ale ja nie mam problemu... Mnie się zwyczajnie nie chce strugać takiego łańcucha Zobaczymy... Na razie niby towar jest a go nie ma... Nie wiadomo, gdzie to RMG kupić (i kto w ogóle to sprzedaje). Napisałem do nich przez ich stronę, ale jak dotychczas nie odpowiedzieli. A generalnie to luz... Piękne to cacko i super kunszt modelarskiWszystko dopieszczone na cacy Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Piszac problem mialem na mysli to ze chcesz pojsc na skroty i skorzystac z gotowca ktory tez nie jest idealen. Podgladam twoje zmagania od poczateku i wierze ze dasz rade Luzik... Ja nie dążę do ideału, na to jestem już za stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Jakos trudno mi w to uwierzyc patrzac na dotychczasowe dokonania. No dobra... Zrobi się... Oświecił mnie Tomek Hejmo, któremu niniejszym pokłony biję za zdradzenie metody! A Ty Bulik58 masz przerąbane, boś mnie wkręcił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 przypomnij sobie historie z zapinkami na kostkach ..... wiec do dziela Dorotka Spoko... Nawet to szybko idzie, muszę tylko przepatrzeć różne druty i grubość odpowiednią dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Czyżby patent na nawinięcie drutu jak sprężynę i potem rozcinanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 Czyżby patent na nawinięcie drutu jak sprężynę i potem rozcinanie? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 Także, no, tego, ten... ;) P.S. Środkowe "ucho" będzie grubsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Także, no, tego, ten... ;) P.S. Środkowe "ucho" będzie grubsze... Jakos niekoniecznie . Za chudo , za rzadko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 [.... Jakos niekoniecznie . Za chudo , za rzadko . Jest jak jest, nie będę za to umierał. Liczba oczek się zgadza na długości, co do grubości drutu to dwie warstwy podkładu, 4 warstwy farby i rdza powinny rzecz całą według mnie uczynić znośną... Przynajmniej dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 No problem jak powiadają starzy górale . Własnie o to mi chodziło , ale po tylu warstwach trzeba uważać żeby nie wyszło zbyt masywnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 No problem jak powiadają starzy górale . Własnie o to mi chodziło , ale po tylu warstwach trzeba uważać żeby nie wyszło zbyt masywnie . He, he... Spoko, cienkie "bendom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 Żeby poległy na 1 mm miedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Może to miedź z dodatkiem tytanu była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Jak oryginał to bym reklamował. Jak oficjalna podróbka z Chin to wiadomo co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Łańcuch wygląda ok. A co do narzędzia to u nos się godo że chyba z "kyjzy" są zrobióne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 Żeby poległy na 1 mm miedzi... Poległy na drucie bo według opisu producenta są przeznaczone do cięcia materiałów jak (sorki za angielskie nazwy): Yarn, Thread (cotton /silk), Kevlar Thread, Kevlar Fiber, Embroidery Floss, Monofilament, Fireline, Carbon Fiber Strip. Mądrala! Na szczęście nic nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 Kombinacje pod wycieraczkę na przednim, środkowym wizjerze... (prototyp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Poległy na drucie bo według opisu producenta są przeznaczone do cięcia materiałów jak (sorki za angielskie nazwy): Yarn, Thread (cotton /silk), Kevlar Thread, Kevlar Fiber, Embroidery Floss, Monofilament, Fireline, Carbon Fiber Strip. I dlatego mają prawo pęknąć. Bo przecież te cążki są przeznaczone do cięcia karbonu, o wiele wytrzymalszego niż stal. Tak więc na tak miękkim materiale jak miedź mogą się złamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Z tym wizjerem to cię teraz trochę poniosło - oczywiście w pozytywnym sensie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 Z tym wizjerem to cię teraz trochę poniosło - oczywiście w pozytywnym sensie. No niestety nie gra mi on do końca, będę poprawiał jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi