makinen Napisano 11 Listopada 2016 Share Napisano 11 Listopada 2016 Świetny, świetny, świetny... Pospiesz się z ukraińskim humvee, bo ja sie za niego zabiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 Listopada 2016 Autor Share Napisano 11 Listopada 2016 Świetny, świetny, świetny...Pospiesz się z ukraińskim humvee, bo ja sie za niego zabiorę Bierz się, fajnych tematów starczy dla całej Waszej hummerowej grupy, a i dla mnie coś zostanie. Na pewno będę kibicował, a i może uda mi się Was wesprzeć zdjęciem czy informacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 13 Listopada 2016 Autor Share Napisano 13 Listopada 2016 W wolnej chwili pomalowałem opancerzenie UAZa. Trochę mi to zajęło z powodu konieczności maskowania i robienia ostrych przejść między kolorami. Powoli walczę z resztą detali... Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 Dotarłem do etapu mozolnego maziania detali. Jak pomyślę ile tu jeszcze pracy... W każdym razie - mamy opony: Kabinę: DszK: Komorę silnika: I sam silnik. Tu na razie tylko część detali wymalowania. Baza to Aluminium Tamki i na to czerń/dark iron z Tamki wycierane na lakier do włosów. Także póki co, nie ma tu ani grama jakichkolwiek siuwaksów. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 23 Listopada 2016 Pozdrowienia! A pasek klinowy i bagnet będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 23 Listopada 2016 Autor Share Napisano 23 Listopada 2016 Pasek owszem, ale bagnet... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 26 Listopada 2016 Autor Share Napisano 26 Listopada 2016 Silnik i rama na tą chwilę gotowe - jak skończę z nadwoziem, to oczywiście jeszcze będzie wspólnie kurzone wszystko. Razem z kołami złożone na sucho, póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2016 Pasek owszem, ale bagnet... ? No ja dorabiałem bagnet Elegancka rama, a mechanizmy różnicowe możesz chyba bardziej zaoleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 26 Listopada 2016 Autor Share Napisano 26 Listopada 2016 Jesteś w stanie podrzucić mi jakieś zdjęcie, gdzie dobrze widać jego umiejscowienie? Zajrzałem w Twoją relację, ale albo jestem za mało ogarnięty, albo po prostu umknął mi w plątaninie kabli przy silniku.. Oleju jeszcze trochę się pojawi, ale po kurzeniu, żeby było na świeżo i mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 27 Listopada 2016 Jesteś w stanie podrzucić mi jakieś zdjęcie, gdzie dobrze widać jego umiejscowienie? Zajrzałem w Twoją relację, ale albo jestem za mało ogarnięty, albo po prostu umknął mi w plątaninie kabli przy silniku.. W moim modelu jest widoczny, za przewodami wysokiego napięcia a przed aparatem zapłonowym. W bloku silnika jest nawet na niego miejsce, tylko trzeba wywiercić otwór. Bagnet jest przed aparatem zapłonowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Okej, teraz wszystko jasne. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2016 Wydaje mi się, że osłony pancerne mam zrobione. Rdza może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 1 Grudnia 2016 Witam. Czyli nie wzorujesz się na żadnym ze zdjęć, które wrzuciłeś w pierwszym poście? EDIT: Zapomniałem napisać o rdzy. Jest po prostu piękna, jeśli można tak o rdzy napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Rdza- bajeczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2016 Witam.Czyli nie wzorujesz się na żadnym ze zdjęć, które wrzuciłeś w pierwszym poście? Co masz na myśli? Wzoruję się cały czas, raz lepiej, raz gorzej - jeśli chodzi Ci o rdzę, to ona będzie od "wewnątrz" płyt pancernych - na jednym ze zdjęć widać, że od środka płyty malowane nie są. EDIT: Zapomniałem napisać o rdzy. Jest po prostu piękna, jeśli można tak o rdzy napisać Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Noo Panie, rdza Ci siadła- świetny efekt. Robiłeś jakimś dedykowanym zestawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 1 Grudnia 2016 jeśli chodzi Ci o rdzę, to ona będzie od "wewnątrz" płyt pancernych - na jednym ze zdjęć widać, że od środka płyty malowane nie są. A no chyba że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2016 Noo Panie, rdza Ci siadła- świetny efekt. Robiłeś jakimś dedykowanym zestawem? Dzięki! Nie, żadnych gotowych zestawów nie użyłem. Opiszę może w skrócie, dla potomnych. 1. Czarny podkład. 2. Ciemnobrązowa mieszanka fab. 3. Zabezpieczenie z sido i na to lakier do włosów. 4. Pomarańczowa/rdzawa mieszanka w różnych mieszankach(np. dodawałem kropelkę żółtego/czerwonego) 5. Zdzieranie i zabezpieczenie sido. 6. Robienie przebarwień różnymi odcieniami rdzawych kolorków - przy pomocy "tapowania" gąbką 7. Zacieki(możliwe naj jaskrawo-rdzawą mieszanką rozcieńczonych akryli (Tamka mieszana z wodą) 8. Lekki filtr i zacieki/fading z farb olejnych 9. Lakier matowy 10. Pigmenty - "chlapane" z pędzla - od kolorów rdzawych po odcienie brudu i kurzu. Zabezpieczenie fixerem. Rozpisane w punktach może wydaje się skomplikowane i niewarte zachodu, w rzeczywistości wcale nie ma z tym jakoś b. dużo pracy. Mi efekt się podoba, a rdzę na takich dużych powierzchniach robiłem pierwszy raz. Pozostaje dopracować technikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2016 A tymczasem we wnętrzu UAZa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Płyty super, wnętrze też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 Cześć, Lecimy dalej - UAZ nabrał już kształtów. Poskładałem wszystko co z grubsza do kupy. Powolutku będę zagracał wnętrze(jakieś pomysły na bambetle?) i brudził model z zewnątrz. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 KA-PI-TAL-NIE!!!!! Zrób wiec zdjeć paki, ale już narzucasz kłamstwo, choć teraz tez wyglada super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 8 Grudnia 2016 Bardzo fajnie wygląda. Choć te klucze, mi nie za bardzo pasują. Rzuć obok kanistra jakąś szmatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 Bardzo fajnie wygląda. Choć te klucze, mi nie za bardzo pasują. Rzuć obok kanistra jakąś szmatę. Zrobi się. Klucze są dość płaskie, bo nie skleiłem ich z dwóch połówek jak pan Bóg nakazuje (oszczędność i cebula 100%, wiem). Wyciągnę je jeszcze washem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi