Super_Hans Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Pewnie, że nie ma! Jest bardzo OK. Przy linoleum i szynach w 1:700 to robota na granicy możliwości skali. Jedynie obrotnice do poprawki. Wklej tam jakieś szare płytki okrągłe pls. (edit: Uff, nareszcie widać szczegóły na zdjęciach!!! ) Edytowane 29 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Marca 2018 Autor Share Napisano 29 Marca 2018 Chciałbym, ale nie mam materiałów, ani możliwości... Zasłonię jakoś samolotami i innym szpejem - w końcu w tej zabawie najważniejszy jest efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Chciałbym, ale nie mam materiałów, ani możliwości... Zasłonię jakoś samolotami i innym szpejem - w końcu w tej zabawie najważniejszy jest efekt końcowy Nie trzeba materiałów, puszka po piwie, kawałek drucika i jest gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Też tak myślałem u japonki... samolotami zasłonię... :haha Krążek (choćby z ramki czy innego modelarskiego złomu) wytnij i zeszliFuf, machnij Kure gray i masz obrotnicę jak się patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Marca 2018 Autor Share Napisano 29 Marca 2018 Wiem, mam nawet takową pod ręką aktualnie Przy kolejnym modelu będę mógł, a nawet musiał, się tak bawić. Ale tutaj ważnym czynnikiem jest czas, oraz chęć zakończenia wreszcie tej epopeji... W tzw. międzyczasie bawię się z "imitacją" deskowania EDIT: Hans, kusisz... Hmm, w sumie, czemu nie, może sklecę coś na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Reguła Pareta w odniesieniu do modelarstwa - nawet na szybko: 20% wkładu = 80% efektu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Marca 2018 Autor Share Napisano 29 Marca 2018 Super_Hans, jesteś złem... Farba schnie, klej też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 No widzisz.. na szybko.. Jeszcze jak na obrotnicy walniesz szyny (np streched sprue) to Ci sama Kiri zapiszczy! Zobaczysz... Japonska Kiri niebylejaka: https://khaigunplars.wordpress.com/2015/10/20/chibi-maru-kirishima/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Marca 2018 Autor Share Napisano 29 Marca 2018 Nie, błagam, nie... Jak bardzo zryty beret miał koleś, który to wymyślił... Przez Ciebie nie zasnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Model FullWypas, masz nawet wybór - pełen kadłub lub waterline !!! Widać drzemie tudzież Freudowski potencjał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Marca 2018 Autor Share Napisano 29 Marca 2018 Od dzisiaj Cię oficjalnie nienawidzę Od ramki lepsze są włosy do takich zabaw, na szczęście tych mam sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Ok. 1. Japonska Kiri cichutko piszczy. 2. Dobra robota!! 3. Idę spać.. mission accomplished Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Marca 2018 Autor Share Napisano 29 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Może plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Nooo normalnie Forest nie poznaje kolegi Chyba naprawdę będę musiał usunęć ten podpis. Te ciapy na pokadzie to olej do rozmazania czy masz jakąś inną niezrozumiałą dla mnie koncepcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Linoleum się pomarszczylo w tropikalnym słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 No teraz jest dużo lepiej. Odpowiednia motywacja i efekty są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Gała, raczej niezrozumiała koncepcja radosnej twórczości Niestety, ale linie deskowania w modelu są wypukłe, więc kombinuje z modulacją, tak, żeby było coś widać później. Poszedł już na to jasny filtr, jeszcze będzie łosz, mam nadzieję, że się uda, bo działam raczej życzeniowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 No takie ciapki to się daje POD farbę a nie na nią Najlepiej byłoby to teraz przydymic bazą, albo położyć kilka warstw jasngo filtra, tak jak teraz to nie może zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Jak wspomniałem wyżej, filtr już na to poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Ah o te ciapy chodziło.. Wyglądają faktycznie trochę dziwnie. Myślę, że koledzy Ci ich nie przepuszczą.. Sam nic nie umiem poradzić w temacie drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 No i nie przepuszczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Ja to myślałem że to są olejne farby. Bo moim zdaniem z nich byłoby to najłatwiej zrobić. Skoro linoleum poprawione to to tak zostać nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Spokojnie, nie zostanie A tymczasem, na święta Kirishima udaje się do nabrzeża odpoczynkowego, tymczasowo zacumuje u Ojca w domu Swoją drogą, to nawet ta stara, gniotowata Hasegawa ma swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Swoją drogą, to nawet ta stara, gniotowata Hasegawa ma swój urok I tu się z tobą w 100% zgadzam. To radosnych świąt a potem znowu do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi