Skocz do zawartości

IJN Kirishima 1942(?) 1:700 Hasegawa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Pewnie, że nie ma! Jest bardzo OK.

Przy linoleum i szynach w 1:700 to robota na granicy możliwości skali.

Jedynie obrotnice do poprawki. Wklej tam jakieś szare płytki okrągłe pls.

(edit: Uff, nareszcie widać szczegóły na zdjęciach!!! )

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 159
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chciałbym, ale nie mam materiałów, ani możliwości... Zasłonię jakoś samolotami i innym szpejem - w końcu w tej zabawie najważniejszy jest efekt końcowy

Napisano
Chciałbym, ale nie mam materiałów, ani możliwości... Zasłonię jakoś samolotami i innym szpejem - w końcu w tej zabawie najważniejszy jest efekt końcowy

Nie trzeba materiałów, puszka po piwie, kawałek drucika i jest gotowe

Napisano

Też tak myślałem u japonki... samolotami zasłonię... :haha

Krążek (choćby z ramki czy innego modelarskiego złomu) wytnij i zeszliFuf, machnij Kure gray i masz obrotnicę jak się patrzy.

Napisano

Wiem, mam nawet takową pod ręką aktualnie

Przy kolejnym modelu będę mógł, a nawet musiał, się tak bawić. Ale tutaj ważnym czynnikiem jest czas, oraz chęć zakończenia wreszcie tej epopeji...

W tzw. międzyczasie bawię się z "imitacją" deskowania

8093640388562e1a.jpg

EDIT: Hans, kusisz... Hmm, w sumie, czemu nie, może sklecę coś na szybko

Napisano

Super_Hans, jesteś złem...

Farba schnie, klej też

b36adbfb5fff98d3.jpg

Napisano

Nie, błagam, nie... Jak bardzo zryty beret miał koleś, który to wymyślił... Przez Ciebie nie zasnę

Napisano

Od dzisiaj Cię oficjalnie nienawidzę

Od ramki lepsze są włosy do takich zabaw, na szczęście tych mam sporo

90ffd7b14a245aa1.jpg

Napisano

Nooo normalnie Forest nie poznaje kolegi Chyba naprawdę będę musiał usunęć ten podpis. Te ciapy na pokadzie to olej do rozmazania czy masz jakąś inną niezrozumiałą dla mnie koncepcję?

Napisano

Gała, raczej niezrozumiała koncepcja radosnej twórczości Niestety, ale linie deskowania w modelu są wypukłe, więc kombinuje z modulacją, tak, żeby było coś widać później. Poszedł już na to jasny filtr, jeszcze będzie łosz, mam nadzieję, że się uda, bo działam raczej życzeniowo

Napisano

No takie ciapki to się daje POD farbę a nie na nią Najlepiej byłoby to teraz przydymic bazą, albo położyć kilka warstw jasngo filtra, tak jak teraz to nie może zostać

Napisano

Jak wspomniałem wyżej, filtr już na to poszedł

Napisano

Ja to myślałem że to są olejne farby. Bo moim zdaniem z nich byłoby to najłatwiej zrobić. Skoro linoleum poprawione to to tak zostać nie może.

Napisano

Spokojnie, nie zostanie

A tymczasem, na święta Kirishima udaje się do nabrzeża odpoczynkowego, tymczasowo zacumuje u Ojca w domu

Swoją drogą, to nawet ta stara, gniotowata Hasegawa ma swój urok

ee155b369f053253.jpg

35235d86aad083af.jpg

Napisano
Swoją drogą, to nawet ta stara, gniotowata Hasegawa ma swój urok

I tu się z tobą w 100% zgadzam. To radosnych świąt a potem znowu do roboty.