hiwis Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Chyba sobie kupię kiedyś dla spróbowania cosik w tej skali. Nie odkładaj tej, jakże trafnej, decyzji na zbyt długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2017 Witam, W Nowym Roku naszła mnie wena twórcza która owocuje wyciąganiem rozpoczętych modeli z szafy i kończeniem podstawek pod już wykonane modele. I tak Tygrysek trafił dziś na warsztat. Przykleiłem wszystko co było do przyklejenia i dodatkowo wymieniłem lufkę w MG34 na wieży. Teraz nadszedł czas na malowanie. W tym tygodniu mam nadzieję położyć podkład i kolor bazowy. Kilka zdjęć z dzisiejszego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 10 Stycznia 2017 Share Napisano 10 Stycznia 2017 Już się malowania nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Stycznia 2017 Share Napisano 10 Stycznia 2017 Nareszcie zacząłeś działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 10 Stycznia 2017 Share Napisano 10 Stycznia 2017 Zostało jeszcze przed malowaniem uzupełnić zimmerit w niektórych miejscach, jak na przykład na bokach tylnej płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Stycznia 2017 Share Napisano 10 Stycznia 2017 Taka nóweczka ? - niepogięta, niepoobdzierana, niepodziurawiona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2017 Zostało jeszcze przed malowaniem uzupełnić zimmerit w niektórych miejscach, jak na przykład na bokach tylnej płyty. Możesz konkretniej na tylnej płycie zimmerit jest. Chyba że masz na myśli miejsce łączenia płyty tylnej i bocznej. Taka nóweczka ? - niepogięta, niepoobdzierana, niepodziurawiona ? Lekkie obicia i rysy na pewno będzie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 10 Stycznia 2017 Share Napisano 10 Stycznia 2017 Tak, chodzi mi o krawędzie na których nie ma zimmeritu z powodów technologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2017 Dziś psiknąłem podkład. Zdaje się, że czas google kopnąć w d**e. Właśnie przestał działać http://www.picasa2html.com Co w miarę prostego, możecie doradzić do hostowania zdjęć? Mam co prawda konto na imageshack.us (dawno już go nie używałem) ale coś słyszałem, że tam jakiś limity są. Poza tym po zalogowaniu niby mam 45 zdjęć jednak nie mogę ich oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 PHOTOBUCKET ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Imgur, Flickr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Flickr jest fajny, zwłaszcza ma inteligentny i szybki upploader, ale jak długo przetrwa, kto to wie? To zdaję się część Yahoo, które właśnie umiera... Ja używam głównie Imageshack, jest OK. Pozdrawiam Hubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Flickr jest fajny, zwłaszcza ma inteligentny i szybki upploader, ale jak długo przetrwa, kto to wie? To zdaję się część Yahoo, które właśnie umiera...Ja używam głównie Imageshack, jest OK. Pozdrawiam Hubi Myślę, że Flickr bez problemu przetrwa. Pamiętaj Hubert, że kupuje ich Verizon dla którego ten serwis myślę, że jest kluczowy. Nie wycofał się z transakcji pomimo afery z wyciekiem danych ale podał, że zmieni nazwę firmy i Yahoo zostanie ewentualnie jako marka. Może np. nie dla swoich klientów zrobi jakieś opłaty ale za tak działającą usługę mogę rozsądne pieniądze zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Oby, oby - trzymam za nich kciuki. Ja i tak korzystam z płatnej opcji, relatywnie nie było drogo. Przy okazji wypada pochwalić warsztat, wypas z tymi toczonymi lufami, czysta robota. Będzie perełka. Pozdrawiam Hubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Dziękuje Panowie za odzew w sprawie serwisu hostingowego. Tymczasem wybrałem Photobucket. Zobaczymy jak się sprawdzi. Kolor bazowy położony jest to Vallejo Air Model 71.025 odpowiednik RAL7028. Czy kolor może być pod dalsze malunki? Planowane malowanie trójbarwne pod kalki dodane do modelu tj. numery wozów 311, 233, A12, 211. Edytowane 5 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Ten kolorek to berdzo dobra baza pod dalsze malowanie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Maskowanie z wałeczków BlueTack. Zmiana farb na AK Interactive i pierwszy kolor kamuflażu położony i wycieniowany. Teraz żmudna praca z taśmą maskującą. Edytowane 5 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Ciekawie się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 No nie wim jak to ma wyglądać, ale na żółtym w kilku miejscach widać odkurz zielonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Ale obrodziło Tygrysami na forum, ale to dobrze bo wszystkie 3 warsztaty ciekawe. Co do żółtej bazy to wygląda bardzo dobrze, tylko tak jak pisze bazylms- tu i tam na żółtym widać odkurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Dzięki Panowie. Odkurz rzeczywiście jest widoczny, jednak nie stanowi to problemu. W planie jest kolejny kolor kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Cały wczorajszy wieczór zszedł mi na wyklejanki taśmą Tamiya. A tak wygląda finał prac nad moim pierwszym poważniejszym kamuflażem. Trzeba jeszcze zrobić kilka poprawek w kilku miejscach i lecimy dalej z tematem. Edytowane 5 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 A widzisz, teraz to rozumiem jak to miało być. Na moje stare oko wygląda dobrze. Fajnie że pokazałeś etapy maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 wygląda bardzo dobrze mógłbyś sie pokusić jeszcze o podpięcie przedniej lampy bo ten przewód kończy sie jakoś w pół drogi do celu ;) tak jak na fotce poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 Dzięki za uwagę. Pamiętałem o tym kabelku jeszcze na etapie klejenia, ale potem zaaferowałem się malowaniem i całkiem o tym zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi