19robi88 Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Powoli Kleje Voodoo z Revella a w międzyczasie będę sobie dłubał L-39 Wypraski naprawdę wyglądają super poprzednie moje modele to głównie Plastyki/Mistercrafty (nigdy więcej) RAH-66 Comanche z Italerki, F-20 z Hasegawki i Gnat t.1 z Airfixa wszystko 1/72 jak patrze na wypraski Voodoo Revella i L-39 Edka to aż się chce kleić mały in box : dodatki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Otwieranie drugiego frontu w modelarstwie to nie jest najlepsze co się może zdarzyć. Rozgrzebane modele, które leżą miesiącami/latami i drażnią sumienie, to jest to czego warto unikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 I wykrakałeś miałem sobie przez weekend zrobić kokpit w albatrosie i się okazuje ze nie mam odpowiedniej farby która jest malowany cały środek i już warsztat stoi :/ ale oczywiście jest Voodoo przy którym się podziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Sam się prosiłeś o kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Kłopoty to się dopiero zaczną przy sklejaniu kabiny. Polecam spożytkować ten czas na wycięcie elementów i ich dopasowanie, bo lekko nie będzie. Przydadzą się szpachle i płytki plastyku do uzupełniania szpar po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 W voodoo z żywica było to samo czyli historia się powtarza... a myślałem ze to będzie szybki gładki model wmiedzyczasie a tu chyba nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Zawsze mi się ten wynalazek podobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 1 Października 2016 Autor Share Napisano 1 Października 2016 zamawiajac brakujące farbki znalazłem taki oto zestawik żywic czeskiego producenta CMK do Albatrosa nie mogłem się oprzeć i kupiłem miał być szybki model ale wychodzi na to ze będzie dłuższe dłubanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Ruszyło coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2016 nie narazie stanęło robię Corsaira bo czekam na klapy jeszcze z żywicy do Albatrosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Rób Abatrosika u mnie Delfin wychodzi na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Albatros będzie następnym modelem jak skończę corsaira i tutaj już się będę chciał przyłożyć trochę do tematu bo przeglądałem trochę fotek w necie i da się fajny modelik z tego zrobić z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Kochani to do pracy i chwalić się postępami prac A nie przekomarzać się co będzie następne Dwa warsztaty dobra sprawa Mozna odetchnąć od jakiegoś problemu i spokojnie go przemyśleć robiąc drugi model (nie problem) Najważniejsze , rozgrzebany model trzeba skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 ... znalazłem taki oto zestawik żywic czeskiego producenta CMK do Albatrosa nie mogłem się oprzeć i kupiłem Mam nadzieję, że nie będzie takiej niespodziewajki, jak u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 Baas ArK no mam taka nadzieje ze w albatrosie będzie ok ale ogólnie w kolejce mam tez takiego samego Me 262 z revella z takim samym nosem żywicznym i trochę mnie to martwi jak patrzyłem ile cie pracy kosztowało zgranie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2017 No niestety przegrałem walkę z Corsairem a bardziej z blachami parta szlag mnie trafiał nie mogłem dopasować wnęk podwozia itp. i powiedziałem pass mam pełno fajnych modeli których i tak nie wiem czy zdarzę skleić wiec biorę się za albatrosika który ma spory potencjał Z dodatków doszły stateczniki poziome i pionowe : model ma byc potwierany cos w tym stylu mam nadzieje ze mi sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2017 powoli robi się Kokpit umalowałem i jakoś tak łyso wiec postanowiłem obejrzeć trochę fotek i troche go ulepszyć nawiercone i trochę polistyrenu przyklejone jeszcze brakuje dorobionych dwóch elementów ale to jak połączę wszystko ze sobą dopiero dodam porawiłem stery przez dodanie drucików no i wykorzystałem blaszki parta z Corsaira wybrałem i wyciąłem coś na wzór oryginału idealnie nie jest ale zawsze lepiej choc i tak tego nie będzie widać bo zasłoni fotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 no i jest ostatni element układanki teraz pozostaje tylko działać i niczego nie zepsuć co portafie bardzo często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Witaj, ciekawy walk do Albika , korzystałem, polecam. http://www.dolin.estranky.cz/fotoalbum/detail-set/l-39-albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Dzięki wielkie przyda się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 żeby nie było ze się obijam walka z wycinaniem i obróbka żywicy trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 13 Marca 2017 Autor Share Napisano 13 Marca 2017 No coś tam podziałałem dalej kokpit skończony gotowy do wklejenia ( tak jak pisał net_sailor ciezko ze spasowaniem żeby to jakoś złożyć) klapy wycięte, schodki do wsiadania tez na miejscu, żywiczny silnik sklejony i umalowany nos odcięty. czas na foty robione nowa lustrzanka której jeszcze nie ogarniam to nie to samo co telefon wiec idealne nie będą ale myślę ze sporo lepsze niż moje wcześniejsze ze smartfona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 Bardzo elegancki wyszedł ten kokpit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 13 Marca 2017 Autor Share Napisano 13 Marca 2017 nie jest źle ale średnio jestem zadowolony bo namęczyłem się żeby to jako tako wyglądało blaszki wogole przewymiarowane do niczego nie pasowały ledwo je upchnąłem dziwne bo blaszki i model tego samego producenta trochę się rozczarowałem i zdecydowanie wole żywiczne kokpity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi