Truckerek93 Napisano 10 Stycznia 2008 Share Napisano 10 Stycznia 2008 Rozumiem ze malujesz na kolor DHL-u czyli żółty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 10 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2008 Oczywiście na żółto tak jak DHL. Czekam na zamówiony sprzęt (aero i kompresor) i będę zaczynać ćwiczyć malowanie. Jak się trochę poduczę zacznę malować Mana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 11 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2008 No i dziś otrzymałam zamówiony towar . Kompresor MA-1000 MAR i aerograf 03 mm PROFESJONALNY DYSZA Z REGULACJĄ FACHOWIEC http://www.swiat-modeli.com/opis.php?PHPSESSID=a28a0d9e616d483e4eb61f9bdefb3a62&id=2723 . No i dziś muszę trochę się podszkolić, a jutro zacznę malować podkładem ramę ciągnika i naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Stycznia 2008 Share Napisano 11 Stycznia 2008 Ja mam zamiar zrobić kompresor"lodówkowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 11 Stycznia 2008 Share Napisano 11 Stycznia 2008 NO to życzę powodzenia nie jestem może niesamowitym kolesiem od malowania, ale jak będziesz miał problemy to zawsze pytaj.. lepiej zapytać niż coś popsuć koledzy doradzą Ja swój kompresor zbudowałem z lodówkowej sprężarki. Mam jako zbiornik dla powietrza starą gaśnicę, profesjonalny reduktor i dwa gniazda na szybko złączki sprzęt dobrze się sprawuje SALUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Stycznia 2008 Share Napisano 11 Stycznia 2008 SALUT(duuużo piw) Ty chcesz koleżankę upić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2008 Dziś pomalowałam podkładem obie ramy i kilka części. Będą pomalowane jeszcze raz podkładem, a potem na czarny połysk. Są to moje pierwsze części malowane aerografem, więc nie wyszło to profesjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 No widze ze wszyscy sie interesują kolezanką nową ;d . Ja bym polecał czarny mat na ramy , lepiej bedzie wygladało moim zdaniem , ale to twoj wybur , fajny model . Powodzenia pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Dziś pomalowałam podkładem obie ramy i kilka części. Będą pomalowane jeszcze raz podkładem, a potem na czarny połysk. Są to moje pierwsze części malowane aerografem, więc nie wyszło to profesjonalnie. Nie jest źle lepiej jest malować kilka razy aniżeli narobić zacieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2008 Ja bym polecał czarny mat na ramy No i chyba jednak pomaluje na matowy. Zaraz zaczynam kłaść drugą warstwę podkładu i jutro czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Tornado, masz racje Wiadomo ze za pierwszym razem malowanie nie wyjdzie idealnie, nie uda sie pomalowac kazdego miejsca. Jako pierwsze malowanie to wyszło super, z czasem dojdziesz do wprawy i bedzie wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2008 Zgodnie z zapowiedziami dziś pomalowałam obie ramy czarnym matem. Planuje pomalować nadkola czarnym połyskiem lub czerwonym. Dziś będę jeszcze pracowała nad wnętrzem. Jutro nowe fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 Czarny! Czerwony na nadkolach by pasował jeśli będziesz tego mana robiła na DHL-a stuningowanego... Np. jak dodasz grill, osłonę słoneczną, halogeny itp. Kibicuję koleżance w ciągu dalszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 14 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2008 Witam. Znalazłam kilkanaście małych przewodów i jakiś jeden 2 metrowy. Chciałabym zrobić z nich instalację w obu ramach. Myślicie, że dobrze będzie wyglądać jeśli kabelki będą białe lub srebrne?? Czy lepiej zrobić je w kolorze ramy? Dziś zabieram się za wnętrze oraz malowanie zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 Niegdyś przewody i reduktory były montowane do pomalowanej ramy i przeważnie były czarne. Obecnie najpierw montuje się cały osprzęt do ramy a później jest wszystko razem malowane w jednym kolorze. Krótko mówiąc pomaluj przewody pod kolor ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 A więc dziś postanowiłam zmontować instalację (okablowanie) na ramie ciągnika. Przed malowaniem No i tu już po pierwszym malowaniu czarnym matem. Właśnie wtedy zaczął mi szwankować aerograf i okazało się, że dysza jest ukręcona razem z gwintem, dlatego są kropki farby. Próbuję na razie coś z nim zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 Mimo zepsutego aerografu, kontynuuję prace nad modelem. Wczoraj pomalowałam wnętrze kabiny i deskę rozdzielczą lakierem półmatem MM. Dziś dokleiłam dywaniki do wnętrza. Wszystko prezentuje się narazie tak: Oczywiście wszystko jak na razie nie jest przyklejone tylko przyłożone do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Mimo zepsutego aerografu, kontynuuję prace nad modelem. Wczoraj pomalowałam wnętrze kabiny i deskę rozdzielczą lakierem półmatem MM. Dziś dokleiłam dywaniki do wnętrza. Wszystko prezentuje się narazie tak: Oczywiście wszystko jak na razie nie jest przyklejone tylko przyłożone do zdjęcia. To ja się przyczepię - chyba trochę za duże "oczka" w tym materiale. No i jakoś nie widzi mi się tak oklejona kierownica. No, ale ja to truskwaki cukrem ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2008 To ja się przyczepię - chyba trochę za duże "oczka" w tym materiale. No i jakoś nie widzi mi się tak oklejona kierownica. No, ale ja to truskwaki cukrem ...... No kierownica jest do poprawy, będzie bez żadnego materiału. A materiał jest jaki jest - mi się podoba. Ale dzięki za opinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2008 Witam. Następnym razem, jak będziesz sklejała jakiś model ciężarówki i będziesz wykonywała jakąś instalację, to polecam użyć żyłki wędkarskiej o średnicy 0,4-05 mm. Super to wtedy wygląda. A tak na tym etapie, to nie źle Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2008 Dzisiaj znów mała aktualizacja. Pomalowałam zbiorniki, skrzynię i wał czarnym matem MM oraz aluminium MM. Dziś domaluję jeszcze trochę detali i wszystko razem zmontuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 20 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2008 Prace idą ciągle dalej. Oto postępy: zaszpachlowane nadlewy itp. po wewnętrznej stronie bocznych ścian, dachu oraz tylniej ściany trucka. Będą one jutro malowane na brązowy kolor (taki jak wnętrze). Pomalowana pierwszą warstwą czarnej farby podłoga od dołu. Wyszlifowane siodło gotowe do malowania na czarny mat. tu już wyszlifowane części przeznaczone do malowania zdjęty materiał z kierownicy z wyrównaną powierzchnią - również będzie jeszcze raz pomalowana na brąz. z tyłu fotele wyglądają niezbyt ładnie z powodu przyklejonego materialu, dlatego postanowiłam wyciąć z tekturki kształt tylniej ścianki fotela, pomalować na brązowo i przykleić. Jutro planuję pomalować od środka przygotowane części na brązowo oraz myślę nad zrobieniem pasów bezpieczeństwa. Macie może jakieś pomysły z czego można je wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Co do pasów ajlepiej kupić zestaw blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2008 Dziś mały postęp w pracy: Najpierw pomalowałam brązową farbą wewnętrzne części bocznych ścian, tylniej ściany, kierownicę oraz dach. Potem przykleiłam paski z materiału na ściany. przymocowałam też kalkę z zegarami na desce rozdzielczej i namalowałam detale srebrną farbą Przykleiłam wspomniane wcześniej tekturki na tył foteli Przymocowałam kalkomanię Man we wnętrzu i pomalowałam detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 21 Stycznia 2008 Witam. Dlaczego najpierw nie skleisz kabiny, a następnie zaczniesz malować? Widzę, że uparcie chcesz zastosować materiał. Według mnie, troszkę niezabardzo to wygląda, ponieważ materiał nie jest w skali. Ale to tylko moja uwaga. A ten brąz, to kolor bazowy, czy podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi