GIUSEPPE Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 A-10 od Academy w 1:72, zrobiony prosto z pudła dla kolegi. Kilka zdjęci gdzie pobawiłem się "suwakami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Bardzo ładny model. Staranne malowanie i robota, choć brudzenie troszkę takie jakbyś zatrzymał się w pół drogi: brudzić czy nie brudzić. No i dziwne zabrudzenia na spodzie gondoli silników. Fajne podwieszenia, choć musze przyznać że nie widziałem nigdy tej maszyny z GBU-24, trochę chyba za ciężka ta bomba dla tego samolotu biorąc pod uwagę jego zadania, ale możliwe że gdzieś tam kiedyś i z tym te maszyny latały. Fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Jak zawsze Wysoki poziom brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Podoba mi się ten model. Starannie wykonany tylko te brudzenie silników jakoś mi nie odpowiada. Co do tego GBU-24 to chyba nie ma przeszkód aby podwiesić do A-10. GBU-8 może wisieć więc i chyba GBU-24 może, waga pierwszej to coś koło 1027kg a drugiej 1050kg. No chyba, że te 23kg robią różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Nie miałem na myśli wagi tej bomby, ani nawet teoretycznej możliwości przenoszenia tej piguły. Wydaje mi się (bo pewny nie jestem), że z takim podwieszeniem (zarówno GBU-24, GBU-10, jak i Mk.84) A-10 traciłby swoje walory na polu bitwy: byłby mnie zwrotny i łatwiejszy do strącenia z ziemi. Warthog ma za zadanie głównie wspierać sojusznicze oddziały na linii frontu, a z tonową bombką pod skrzydłem byłoby mu trudniej. Do tego jak sądzę tak wielka piguła byłaby za mocna na misje CAS, do jakich głównie przewidziany jest ten szturmowiec, tam precyzyjne uderzenia mniejszym kalibrem są chyba przydatniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Bardzo ładny, choć ja bym nie akcentował tak mocno linii podziału. Ale ogólnie jest OK. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Bardzo mi się podoba Fajny model do postawienia na biurku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 bardzo fajny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 Preshading ciut za mocny, ale moze to byc wina podbitego kontrastu na fotach. Ogolnie to bardzo ladnie zrobiony i pokazany model. Gratuluje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 30 Października 2016 Share Napisano 30 Października 2016 Super się prezentuje i ta dynamika BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Ładny, tak mi się podoba ten samolot że go sobie sprawiłem, tyle że w większej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi