cooper69 Napisano 26 Października 2016 Share Napisano 26 Października 2016 No i następny do golenia i odskocznia od kanonu II WŚ. Bardzo mi się ten mały pokrak zawsze podobał, a że trafił się w korzystnej cenie to jest Model będzie prosto z pudła w malowaniu z wojny polsko-bolszewickiej o wdzięcznej nazwie Trup - jeszcze raz dziękuję za kalki obdarowywującemu Takie tam w pudełku Kalkomanie i malowanie No i pokitowane wypychacze. Po wypraskach patrząc to największym wyzwaniem może być dziura w lufie km-u Musiałem jeszcze tylko dokupić farbki o kolorze mosiądzu i miedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Października 2016 Share Napisano 26 Października 2016 Widzę że wchodzisz na wyższy stopień wtajemniczenia - kilka modeli rozgrzebanych na raz. Mam podobno, z kanciatą wieżą. Popatrzmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 26 Października 2016 Share Napisano 26 Października 2016 Kleiłem ft z menga http://www.mojehobby.pl/products/TS-011-French-FT-17-Light-Tank-Riveted-Turret.html I musisz uzbroić się w dużą ilość cierpliwości. Wieża i kadłub są najbardziej problematyczne,ale postarasz się i wyjdzie fajnie. Siadam i oglądam. Pozdrawiam Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 26 Października 2016 Share Napisano 26 Października 2016 Też masz we mnie widza ,tym bardziej, że też w końcu jakąś porządną renówkę by się skleiło . Zobaczymy czy to tak prosto z pudła da się skleić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Października 2016 Autor Share Napisano 26 Października 2016 Widzę że wchodzisz na wyższy stopień wtajemniczenia - kilka modeli rozgrzebanych na raz. Mam podobno, z kanciatą wieżą. Popatrzmy. Ojtam. Chełmy już mam odlane do umieszczenia na Cromwellu to można po trochu kończyć i znowu będzie jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 26 Października 2016 Share Napisano 26 Października 2016 Też chętnie popatrzę. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Października 2016 Autor Share Napisano 28 Października 2016 Poszlifowane, troszkę poklejone, czeka na pędzelkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Października 2016 Autor Share Napisano 29 Października 2016 No tego się nie spodziewałem po podobno topowej firmie (Meng)... Wygląda na to, że producent nie umył wyprasek i farba się zachowuje jakbym po tłustym malował. Czym to zmyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Zmywacz do Akryli wamodu może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Zmywacz do Akryli wamodu może? Wamod ZAWSZE pomaga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Ciekawy temat . Tak jak Koledzy wcześniej pisali, zmywacz do akryli Wamodu - jak nie da rady, to nie wiem ... Profilaktycznie przed malowaniem, ramki można przemyc izopropanolem - IPA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 30 Października 2016 Share Napisano 30 Października 2016 WAMOD wiecznie żywy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 30 Października 2016 Share Napisano 30 Października 2016 Gdzieś czytałem bardzo fajny tekst na temat reżimu technologicznego przy malowaniu modeli. Ogólnie odnosiło się to cywili ale jak najbardziej większość rzeczy można stosować i w militarce ;] Tam było właśnie że zawsze przed malowaniem elementy trzeba umyć w ciepłej wodzie z małą ilością płynu do naczyń, wtedy nie ma takich niespodzianek ^^ P.S. Nie pamiętam ale chyba na pwm-ie to wyczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Października 2016 Autor Share Napisano 30 Października 2016 Wyczyściłem zmywaczem Wamodu nawet te wypraski, których nie pryskałem podkładem - powinno załatwić temat. Ale rzeźba z tym wnętrzem... Począteczek za mną. Silnik w ok 80% zrobiony. Jeszcze muszę dorobić przewody zapłonowe i rurkę do ich prowadzenia, poskładać do kupy i wstępnie ubrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Listopada 2016 Autor Share Napisano 1 Listopada 2016 Kilka godzinek ryrania i rurka prowadząca przewody zapłonowe (1 i 2 cylinder) wraz z zaciskiem plus przewody zapłonowe gotowe. Mam pewnego rodzaju nerwicę natręctw więc trochę czasu zajęło mi znalezienie prawidłowego rozkładu podłączenia przewodów zapłonowych do aparatu Jakby ktoś potrzebował poniżej schemat podłączeń z oryginalnej instrukcji obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Listopada 2016 Autor Share Napisano 1 Listopada 2016 Masochista No co ty. Tak nie może być żeby silnik w modelu był bez przewodów zapłonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Będziesz go otwierał gdzie się da? Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Będzie pootwierany - czeba być tfardym, nie mnientkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Ładne rzeczy tutaj się tworzą, warto zaglądać Jak oceniasz jakość Megna, rzeczywiście liga premium jak się reklamują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 (edytowane) Ładne rzeczy tutaj się tworzą, warto zaglądać Jak oceniasz jakość Megna, rzeczywiście liga premium jak się reklamują? Co do jakości wyprasek to bardzo ok. Często są części tak wykonane żeby je złożyć tylko prawidłowo. Niestety miałem zgrzyt, który mi się przydażył pierwszy raz w życiu - część wyprawek nie była do końca dobrze umytą z płynów technologicznych. Edytowane 3 Listopada 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 A to mi też się zdarzyło, tyle że w Sextonie Dragona. DSy są całe w jakiejś mazi i są sztywne tak że się łamią. Fajna pokraka z tego FT ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 Dzięki Właśnie oszczędziłem 40 zł za lufę Abera do Hotchkinssa Lufa z 2 igieł lekarskich Zastanawiam się czy go do silikonu nie wrzucić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 A wrzuć. Nigdy nie wiadomo, może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Wrzucaj, warto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Wrzucaj, warto . Po namyśle i konsultacjach nie będę go klonował Zgrać silnik ze skrzynią biegów i posadzić na podporach to wk... robota. Mam wrażenie, że łatwiej by mi było zmontować to 1:1. Oczywiście po zmontowaniu wszystko zostanie doprowadzone do stanu nie umyty, eksploatowany. Francuz płakał jak sprzedawał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi