Mikolaj75 Napisano 28 Marca 2017 Autor Share Napisano 28 Marca 2017 Dziękuję wszystkim za opinie. Wobec faktu, że autko zostało ciepło przyjęte, chcę podziękować Grzegorzowi bożo wpożo, który w treściwych słowach usystematyzował mi pomysły na "lądowe" malowanie. Swoistą recepturę "krok po kroku" zachowam oczywiście na potrzeby dalszych modeli jonathan - pozostała dwójka się robi Mikele - będę we Wro, oprócz autka biorę motolotnię, Lulę i SBLimka. Odrębnej galerii raczej nie zrobię, bo to w zasadzie byłyby te same zdjęcia djack - jak będziesz we Wro, to weź groszówkę, machniesz fotkę, bo masz dobry aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Czekam na ta zielono-czerwoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 OK. Groszówka już przygotowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Śledziłem warsztat na bieżąco, nie komentowałem, bo cóż tu było do skomentowania. Na koniec tylko chapeau bas do samej ziemi Poza wspomnianym wielokrotnie uznaniem za detale, wielkie pochwały za "pancerkowe" malowanie/brudzenie - bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Dzięki za miłe słowa. Autko we Wrocławiu dostało wyróżnienie, przy czym - co poczytuję sobie za spory sukces - także pieczątkę za malowanie Djack zrobił fotkę z groszówką... Fajnie się spotkać i pogadać - liczę na ukończenie omówionych i okazanych tematów do następnej edycji.. Tymczasem robi się cysterna i baniak na chwilę obecną tak wygląda. Kolej na kropelkowanie i obijanie black-brownem... Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 9 Kwietnia 2017 Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Mikołaj, a kiedy powrót do lotnictwa. To co robisz jet fajne ale tęsknię za tym co było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 imt - wierz mi - ja też.. Skończę tę serię autek i wracam du Su. Dotarło do mnie kilka nowych niezbędnych części i nie mam już wymówek do przedłużania tej nieprzyzwoicie długiej przerwy.. A nawet nie chcę, zmęczenie silnikiem już mi przeszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Zapraszam do galerii cysterny: viewtopic.php?f=68&t=57982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 I ostatni z tej serii zaczyna dostawać kolorów: Zdjęcia pokazują, że granice kolorów są "prawie" ostre, wygląda na to że trzeba będzie przygotować albo szablony albo wykleić cieniutkimi wałeczkami z blutacka. Kurczę, niby moja skala, ale auteczka się jednak inaczej robi... Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Napatrzyłem się na te Twoje Canady w Inowrocławiu i sam musiałem pobiec po swoją, przekonały mnie do zakupu. Działaj dalej, bo świetnie Ci to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Maja 2017 Autor Share Napisano 3 Maja 2017 Dzięki Paweł. Rzeczywiście imprezy pozwalają podpatrzeć to i owo, a co więcej pogadać. Ja sam miałem okazję poprzyglądać się modelom fajnie zrobionym i powymieniać informacje, szczególnie dziękuję za konsultacje Andrzejowi LK, sporo mi wyjaśniły. Canada kangurowa dostała zielone plamy, dość sporo się z nimi namęczyłem, malowałem na raty indywidualnie maskując poszczególne łaty. Na tym tle najwyższe uznanie dla tych kolegów, którzy takie rzeczy potrafią robić "z ręki", dla mnie na razie rzecz nieosiągalna... Baza jest, teraz czas na błyski, washe i dalsze "brudzenia". Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Plamy wyszły idealnie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Tamte były ładne, ale ten zanosi się na Best of all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Ostatnia Canada na ostatniej prostej. Przygotowane elementy do finalnego montażu: Pewną trudność stanowiła linka na antenie, gdzie musiałem opracować metodę imitacji, że linka przechodzi przez krążki. Poszczególne druciki zostały wcześniej wygięte i docięte niemal do dziesiątej części mm. Symulację wejścia w krążek uzyskałem przez docięcie drucika po skosie: Jak to mówią, powinienem zdążyć na Łask... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Września 2017 Autor Share Napisano 1 Września 2017 Gotowe. Zapraszam do galerii: viewtopic.php?f=68&t=59272 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Września 2018 Autor Share Napisano 15 Września 2018 Powitać. Pomalutku zbieram siły i materiały na drugą serię małych Chevroletów. I mam pytanie (gdyż moje własne dotychczasowe dociekania nie są dotknięte pewnością) - czy i jakie znamy wizualne różnice pomiędzy Morrisem C8 Quad a Chevroletem FAT-2? Pytam, gdyż w drugiej serii jeden zawodnik będzie pochodził z pudełka Italerki "Morris Quad Tractor with 25 pdr. Gun". A żeby spełniał założenia serii winien być Chevroletem, stąd chęć budowy FAT-2. Sam różnic nie umiem znaleźć i dostrzec, a czuję, że to byłoby za proste. Zatem serdeczna prośba o pomoc do biegłych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 16 Września 2018 Share Napisano 16 Września 2018 To sobie temat znalazłeś wewnętrznie to prawie wszystkim się różniły a zewnętrznie jeśli dobrze pamiętam (sam kiedyś próbowałem to rozkmini) to wziernikami , sposobem mocowania elementów czyli duperelami które widać na zdjęciach a których ci nie pokażę bo w czasie którejś tam już przeprowadzki zaginęły papierowe i elektroniczne a narazie są inne projekty. Wiem że nie pomogłem ale może naprowadzę pozdrawiam Olo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi