jureczek Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Witam w kolejnym warsztacie Marze ,ze będzie lepiej ? Na warsztat idzie Phantom .Model Revella .Formy stare na wypraskach widnieje data 1997r.Jak na moje sklejackie umiejętności model w pełni mnie zadawała.Malowanie będzie pudełkowe ,ponieważ dysponuje tylko kalkami z zestawu.Szkoda ,ze znowu malowanie okazjonalne,jednak pocieszam się ,ze na polce nie będzie zbyt szaro Dołożę wszelkich starań aby był ładniejszy od szesnastki Tak prezentuje się orginal A to zestaw Wypraski nie są złe, delikatne linie i nity Zadowolony jestem z kokpitu .Ladna wanna i tablice przyrządów.Producent poleca kalki ,ja pokusiłem się o malowanie Zajęło mi to sporo czasu, ale jestem zadowolony z efektu I hasło -jureczku starannie i powolutku do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Kokpicik na prawdę ładny Robiłem ten model i jest na prawdę przyzwoity, nie sprawia wielu problemów. Jal dokładnie skleisz to pójdzie mało szpachli i ominie cię odtwarzanie linii i nitów. Malowanie ponownie bardzo fajne, jak w F-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 Będę się trzymać Twoich wskazówek .To może wreszcie coś fajnego skleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Jakaś specjalna metoda malowania zegarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Świetna ta tablica. Jak te wszystkie detale malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 Surfancer 1200, jak wysechł przetarłem delikatnie szczoteczka do zębów Aby nie zalać wypukłości tablicy,czarny błyszczący lakier,aby wasch lepiej pływał Zegary wasch zrobiony z białej olejnej dla plastyków z benzyna od zapalniczek Pędzelek 4/0 prawie igiełka Delikatnie przetarłem wacikiem Następnie wasch -poleciłeś mi kiedyś ,3szt. w zestawie ,chyba z AK PL-1600 Na koniec Mat z Gunze cieniusieńko Kosmetyka kredkami Kurcze -nareszcie coś mi się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 Tablice przyżądów extra, jak utrzymasz poziom będzie perełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 Ciekawy patent z tymi olejnymi. Trza będzie wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 23 Listopada 2016 Autor Share Napisano 23 Listopada 2016 Nie nakręcajcie mnie tak ,bo gały wychodzą z orbit dłubiąc takie duperele Marzeniem jest zrobić ładniejszy model od poprzedniego.Tego staram się trzymać Dzis podłubałem przy fotelikach I wymyśliłem coś takiego.Modelarska chemia posuwa sie wielkimi krokami ,wiec kombinuje tak Panele w kokpicie zawsze malowałem na czarno ,później przecierałem je suchym pędzlem, efekt, wyglądało to jak jakiś kurz Teraz wykorzystam Worn Efects z AK Pomalowałem panele w wannie na srebrny.Jak wyschną, prysnę chemia,Na to położę czarny.Przetrę pędzelkiem,lub szczotka,tak jak robi się zadrapania Jestem ciekaw efektu.Jak się nie uda to zrobię po staremu Przy fotelu masa pracy >Chce się choć w delikatnym stopniu przybliżyć do tego Jak widać pracy ogrom,wiec powolutku do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Wygląda ciekawie Kibicuję! Przy okazji może coś podpatrzę do mojego w 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Zajęło mi to sporo czasu, ale jestem zadowolony z efektu I hasło -jureczku starannie i powolutku do przodu Opłaciło się, tablica wygląda świetnie, przecież to 1/72! Tak trzymać Zwróć uwagę na - zdaję się - jamki skurczowe na spodzie płata. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Model fajny, kiedyś sklejałem, życzę powodzenia, na razie kabina wygląda obiecująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Powalczyłem z kokpitem -tak jak potrafię najlepiej Ja jestem zadowolony i oby tak dalej Pasy zrobione z papieru od drukarki obustronnie nasączone olejnymi Humbrolami Klamry również,wycinane igłą lekarska Z efektu z chemia jestem zadowolony Troszkę kolorystyki Teraz utrzymać formę z płatowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Źle nie jest, w pewnych miejscach wyjechałeś czarnym z paneli na burty, ale na szczęście fotele zamaskowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2016 Powolutku do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Aż prosi się aby te odlane kable zamienic na jakies druciki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2016 Chyba da się zrobić ,bo tez to mnie kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Akurat jeżeli chodzi o podwozie na skrzydłach, to niewiele zostaje do dodania, bo tam jest strasznie pusto, ale za to z przodu jest armagedon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2016 Wiem, przeglądałem foty na Prime portal Cosik udzigdze Fajnie się klei, na razie bez szpachli, abym nie zapeszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2016 I zapeszyłem Linie podziału ładnie się zgrały ,ale okrągłe otwory inspekcyjne - ? na grzbiecie wyszły strasznie Lekko przeszlifowałem i trasowałem od nowa ,jednak nie dało rady Zaszpachlowałem i będę trasował na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Wiesz co jak chcesz od nowa ryć to lepiej zastosuj super glue. Szpachla jest miękka i mogą być problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 No i szpachla potrafi się wykruszac podczas rycia klej CA chyba lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Potwierdzam powyższe, ale żeby post nie był pusty, zdradź proszę Jureczku skąd masz takie zacne szabloniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2016 Panowie dziękuje ,za trafne uwagi Tez tego się obawiam ."GLU" bardzo mi zgęstniał - składam świąteczne zamówienie do Mikołaja i na liście jest tez klej Szpachle Revella zmieszałem ,pol na pol z Surfancerem 1200.Sam surfancer nie dawał rady ,a innej gradacji nie mam na składzie Zobaczę efekt Moses Masz racje zacny to przyrząd.Wszystkie skale.Maluje kolka,a nawet ostatnio zacząłem robić Zimerit na foli aluminiowej, używając najdrobniejszych rowków do mojego Tygrysa i Pantery ,tez w 1;72 Kupiłem go w moim sklepie internetowym Modellbaum Koenig.Drogie to cholerstwo 16 euro.Czekałem 3 m-ce bo ciężko go trafić.Pojawiają się ze 3szt. i znikają na pniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi