Truckerek93 Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 A mam pytanie czy klamkę tez będziesz robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 E tam, klamka to oczywiste, lepiej zapytaj, czy będzie robić wkładkę zamka drzwi, otwieraną kluczykiem Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 Możesz powiedzieć w jaki sposób je wycinałeś? Zamierzasz zrobić otwierane czy na stałe przykleić otwarte? Pytasz się o drzwi? Jeżeli tak to one są oryginalne, w zestawie Hellera drzwi nie są jedną częścią z resztą boku kabiny. Drzwi będą ruchome, wcześniej w temacie jest pokazane jak zrobiłem zawiasy. Niestety wtedy jeszcze nie miałem w planach tego małego okienka, więc w drzwiach pasażera musze zrobić zawiasy jeszcze, ale zasada działania będzie taka sama. A mam pytanie czy klamkę tez będziesz robić? Tak, tylko czekałem na silikon, odlałem klamkę z drzwi od kierowcy, a o drzwiach od pasażera zapomniałem, tylko, dlatego ona tam ciągle jest. Silikon już mam, więc w najbliższym czasie się za to zabiorę. Odleje formę, a potem odetnę klamkę od drzwi, wyprofiluję wgłębienie a potem wstawię tam odlew z żywicy. E tam, klamka to oczywiste, lepiej zapytaj, czy będzie robić wkładkę zamka drzwi, otwieraną kluczykiem Fajnie Nie, wkładki zamka nie będzie, ale chciałbym zrobić imitację zamka na boku drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 Mocowanie lusterka i lusterko. Oryginał: Moja wersja: Zdjęcie oryginału pochodzi ze strony http://www.patrickvdhoeven.nl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 W oryginale, ktory pokazałeś lusterko jest zamontowane bliżej tego okienka w drzwiach. Przy takim mocowaniu jak Ty zrobiłeś mnie się wydaje, że nie za dużo byłoby widać. Ale te śruby i Twoja dokładność wykonania tej Scanii zwala z nóg. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 W oryginale, ktory pokazałeś lusterko jest zamontowane bliżej tego okienka w drzwiach. Przy takim mocowaniu jak Ty zrobiłeś mnie się wydaje, że nie za dużo byłoby widać. Ale te śruby i Twoja dokładność wykonania tej Scanii zwala z nóg.Pozdrawiam. Z lustrem jest wielka lipa, bo co zdjęcie to lustro jest inaczej ustawione. Na moich fotkach lusterko jest luźne, nieprzymocowane, więc wygląda jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Jedyna różnica jaka jest pomiędzy zdjęciami to taka że w Twoim wykonaniu lusterko jest założone bardziej na zewnątrz a na fotce którą pokazałeś jest do środka. Powinieneś odwrócić lustro o 180 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 30 Listopada 2009 Autor Share Napisano 30 Listopada 2009 Na moich fotkach lusterko jest luźne, nieprzymocowane, więc wygląda jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Doczytałem to Domyślam się że to tylko przymiarka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 30 Listopada 2009 Autor Share Napisano 30 Listopada 2009 Doczytałem to Domyślam się że to tylko przymiarka... tak, to pprzymiarka, wszystko 3ma sie tylko na srubkach bez grama kleju, duzo pracy zostalo jeszcze przy drzwiach dlatego wszytko na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 wszystko 3ma sie tylko na srubkach bez grama kleju Tym bardziej jestem pod wrażeniem wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 A ja mam pytanie z innej beczki. Co za geniusz wymyślił aby lusterko było widocznie z tej malej szybki? Niby ze jest to jakieś dodatkowe lusterko zwiększające kąt pola widzenia czy coś w tym stylu. Co do wykonania. Jeżeli mówisz że co zdjęcie to inne lusterko to nie przejmował bym się jego ustawieniem w modelu, każdy montuje jak mu wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 ... Po prostu padłem... Jakość detali na najwyższym poziomie No i na nic więcej mnie nie stać z wiadomych przyczyn Czekam na kolejny UP Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Osobiście uważam ze nie ma poco tego komentować. Te zdjęcia mówią same za siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michuXCZ Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 A ja mam pytanie czy uszczelki będą malowane czy będą z gumy A lusterko mnie zaszokowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 A ja mam pytanie czy uszczelki będą malowane czy będą z gumy Nie wiem, jestem na etapie "uszczelki beda gumowe",ale nie wychodzi mi to za dobrze wiec pewnie pojde na latwizne i pomaluje. aktualnie mam tydzien przerwy od wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 aktualnie mam tydzien przerwy od wszystkiego tydzień to już minął. Może jakaś aktualizacja? Jakieś nowe fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Tak sie składa, że święta za pasem i wypadałoby się zająć jakimiś przygotowaniami w domu. Stąd pewnie brak aktualizacji. Ale jestem pewny, że warto będzie poczekać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Przy modelu coś się dzieję, niestety nie za wiele. Jedyne, co udało mi się zrobić to mocowanie kolejnego lusterka i samo lusterko oraz zrobić formy do potrzebnych mi elementów: Przyznam szczerze, że mam coraz mniejszą ochotę na prowadzenie tej relacji na forum. PS. Zdrowych i Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Jak dla mnie śledzenie tej relacji to czysta przyjemność. Fakt, prowadzenie jej na forum jest dodatkowym obciążeniem, ale z pewnością dla kogoś z nas jest instrukcją i zachętą do samozaparcia i mobilizacji by robić coś lepiej. Jeśli przerwiesz relację uszanujemy to, lecz jeśli nawet częstotliwość aktualizacji zmniejszy się, i będzie ukazywała się przy większych postępach w pracy to nadal będziemy niezwykle uradowani tym, że dzielisz się z nami swoją pracą. Nie mniej każdy z niecierpliwością będzie czekał na efekt końcowy. Powodzenia, i Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Jestem pewny, że wielu forumowiczów będzie zawiedzionych jeśli zakończysz prowadzić relację ale jak napisał poprzednik uszanujemy to ale obiecaj nam, że uraczysz nas bogatą galerią po zakończeniu projektu. Wesołych Świąt ;) ho ho ho ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 Drzwi cd… Jeżeli ktoś by chciał dokładniejsze fotki z budowy to mogę zrobić jakiś bardziej szczegółowy opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 Dzisiaj wykonałem 2 nowe detale do drzwi: Echże, ile przyjemności sprawiło mi zrobienie tych drobiazgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Respekt Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 No respekt i to wielki .W takiej skali dorobienie takich detali jest trudne a nawet berdzo tym bardziej wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi