Jump to content

Wielki Cycu od Madonny van Klompa, Orioł, 1:200 ;)

Szydercza Gała
 Share

Recommended Posts

Witajcie ponownie

Bohaterem niniejszego wONtku ( który zapewne będzie się ciągnął niczym Moda na Skukces całymi latami ) jest rosyjski okręt liniowy ( wedle ich klasyfikacji pancernik eskadrowy ) Sisoj Wielikij w skali 1:200. Sam okręt niczym specjalnie pozytywnym się w historii nie zapisał, natomiast do długiej listy negatywnej odsyłam do poczytania se w internetach. Dość powiedzieć że jego niezbyt chlubna kariera zakończyła się pod Cuszimą Mój cycek będzie na stan z końca lutego początku marca 1897r. Dlaczego tak dokładnie? Ano dlatego że w ostatnich dniach lutego bojcy przeprowadzili pierwsze poważne SZCZelania próbne, po których okręt był sympatycznie uświniony:

09%201_zpshg7fyciv.jpg~original

15 Marca 1897 w czasie drugieo strzelania barany nie domknęły zamka i zrobiło im się małe LE EXPLOSION w rufowej wieży, wynikiem której było lONdowanie jej dachu na skrzydle mostka Myślałem czy by nie zrobić go sobie z tą rozpruta wieżą i pogiętm mostkiem, ale nie wytpada robić łajby w tak kompromitującej sytuacji

No dobra tyle tytułem wstępnego pieprzenia smutów, okładka:

1_zpsk3vatqrc.jpg~original

...pierwsze cięcia

2_zps3yzs7zlf.jpg~original

Tak więc mam nadzieję, że skoro poprzednie kartonowe wypierdki się uchowały, to może i ten nie poleci od razu do kibla, budulec będzie różny, ale wykończenie zdecydowania a'la plastik

WIELKIE JOŁ

Edited by Guest

Hmm, temat o tyleż ciekawy, co niebezpieczny na tym forum... Może się szybko okazać, że Carska Ochrana zadziała WBREW Pułkownikowi M., i wyśle temat w niebyt. A to ze względu na zbyt rewolucyjne treści w broszurze zawarte. Pamiętaj, iż Carat przestrzegał, że dopuszcza takie modele, o ile nie widać, z czego powstały (zapisane zostało na początku kitowania bez szumów).

Jak to mawiają oprawdziwnych facetach... nie ważne jak zaczynasz ważne jak kończysz... a wersja a`la plastik została zaakceptowana.

Nie mój temat ale zaglądam ;)

Tam, cholera, gdzie człowiek nie napisze, to się o ninje potknie W każdym razie, Drugi!!!

Gała chcesz go robić prosto z wycinanki to nie to forum. Jeśli masz zamiar użyć innych materiałów a wycinanka ma stanowić tylko bazę to co innego ale wtedy już powinieneś zmienić tytuł warsztatu

Napisać musiałem bo takie zasady. Wiem, że będzie inaczej. Siadam i oglądam

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

No i kartonu juz tak dużó nie widać... Ciapek zrobił duuuuuuużOM KUPE

8_zpsncfzth9h.jpg~original

9_zpsdldrs0xb.jpg~original

No i są elementy plastikowe

10_zps7jdq5ctz.jpg~original

11_zps4h6iy3bb.jpg~original

Tera ze 2 tygodnie leżakowania i Pułkownik ruszy do ataku z maczetOM

Edited by Guest

• 3 weeks later...

Pułkownik robiąc krótkie wypady z naziolskiej stoczni, obłupał maczetOM kadłub Cycka. Jakoś tak przy łikendzie, a ja mam tera dłuugi łikend, zacznie się coś oblepiać

12_zpsejzzkflf.jpg~original

13_zpsthozttmg.jpg~original

14_zpsucgglfgv.jpg~original

15_zpskm9ziake.jpg~original

Wielkie Joł

Edited by Guest

U Cycka tez postEMpy Pułkownik musiał z wielkim żalem zaSZczelić Naganem połowę intendentury stoczniowej, wszystko sie pokończyło, gluty , budex, a na dokładkę po jakichś 10 latach eksplodował mnie w rENkach mój ukochany AK-3. Normalnie rozprysnął się po całym biurku SABOTAŻYSTÓW Pułkownik oczywiście też zlikwidował, a że było ich sporo to bojcy musieli szczeć na lufę Maxima, co by sie nie stopił

16_zpsm8uga3co.jpg~original

17_zpskcudicoy.jpg~original

18_zpsud2vu7fj.jpg~original

FSZyściutko grzecznie z polistyrenu, więc Admirały chyba nie bENdOM złe.....

Edited by Guest