tombie01 Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 ten samolot wyjątkowo mi się nie podoba (i chyba nie jestem osamotniony w ocenie) ale na Twój warsztat będę zerkał zdarzają się tu bowiem cuda od czasu do czasu (tak świątecznie chciałem skwitować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2017 Urodą faktycznie nie grzeszy. Ale przez to rzuca się w oczy. To trochę jak z dowcipami, które są tak absurdalne, że aż śmieszne. Pozdrowienia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Jeszcze jest jedna hardkorowa metoda na otwory już zamocowanych wręg - gorąca szpilka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Jest super !! Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Jeszcze jest jedna hardkorowa metoda na otwory już zamocowanych wręg - gorąca szpilka ;-) Próbowałeś, że doradzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Kiedyś jak myślałem o technicznych rozwiązaniach przy budowie Belugi problem mi sprawiło jak połączyć pomalowane od wewnątrz użebrowane połówki tak żeby nie było widać tegoż łączenia i łączeń na wręgach. Wpadłem na pomysł żeby zrobić swoisty "rulon" z użebrowaniem, i wtedy wkleić go w kadłub. Podsyłam link z inną opcją ale wg. mnie bardzo ciekawą, myślę że się przyda http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235012721-airbus-a300-600st-beluga-revell-1144/& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 Swietny link. Dzięki. A pomysł z odcieciem calej czesci cargo też godny uwagi. Dobrze, że też jeszcze mogę go wdrożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 19 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2017 Coś tam dłubię przy modelu, czasami weny więcej czasami mniej. Im więcej jednak grzebię, tym więcej widzę do zrobienie - zgodnie z "im głębiej w las tym więcej drzew". Póki co kadłub został pocięty Otwór na drzwi dla załogi na spodzie został wycięty Dziób dostał trochę ołowiu oraz coś w rodzaju podłogi Przymiarka podłogi ładowni No i zatoka goleni przedniej, muszę ją wkleić przed przyklejeniem podłogi ładowni Jeszcze muszę wymalować wnętrze dolnego pokładu na szaro, bo potem już nie będzie dostępu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 20 Stycznia 2017 Share Napisano 20 Stycznia 2017 Bardzo ładnie Ci to cięcie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 20 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2017 Bardzo ładnie Ci to cięcie wyszło Z daleka. Z bliska widać, że tarczka czasami zeszła z linii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 20 Stycznia 2017 A to każdego "osobowego" trzeba ołowiować? Czy tylko twoja BELUGA jest zbyt lekka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 20 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2017 Większość pasażerów, które mają stać na kołach lepiej dociążać. Revell w instrukcjach bardzo często o tym przypomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 25 Lutego 2017 Autor Share Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) Kadłub w całości, jeszcze dużo pracy przede mną. W międzyczasie planowalem kupić kalki na 26decals.com ale okazało się, że kalkomania do Belugi została wyprzedana. Na szczęście na allegro pojawiła się oferta sprzedaży całej nowej Belugi więc kupiłem ją - wyszlo to taniej niż zakup samej kalkomanii z UK Zdjęcia z warsztatu tradycyjnie w jakości 'smartfonowej' Edytowane 25 Lutego 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Fajnid wyszły te żeberka w środku części ładunkowej Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Ma rozmiar ta ładownia, jak tak porównuję z Tu/Concorde to one mają kadłuby średnicy kciuka. Podwozie masz z metalowych odlewów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Żeberka wyglądają bardzo ładnie, tylko ten kolor budzi moją wątpliwość, chyba za bardzo zielony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 Zgadza się, w oryginale jest to taki szaro-zielony. Poza tym kiepsko wyszło maskowanie na styku szary/zielony i nie podoba mi się to. Teraz jednak już za późno. @Portalus - podwozie będzie zestawowe, czyli polistyren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Marca 2017 Autor Share Napisano 8 Marca 2017 Ostatnio trochę odpuściłem Belugę i dla odpoczynku 'psychicznego' wziąłem na warsztat A340-300 wiedeńskich filharmoników. Robię go prosto z pudła w fazie lotu, czyli bez podwozia. Jednak poziom odlewu tego dość już leciwego modelu jest na tyle słaby, że wciąż szpachluję i szlifuję i tak w kółko. Ale przynajmniej nic nie muszę dorabiać Beluga w każdym razie też coś tam dostała. Góra i dół kadłuba już sklejone i pozostało "tylko" doszlifowanie i przerycie linii podziału. Silniki - wyszły nawet niezgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 11 Marca 2017 Autor Share Napisano 11 Marca 2017 Dziś udało mi się zrobić element, z którym dość długo zwlekałem. Oryginał przypomina w dużym uproszczeniu. Teraz jest już 'zapodkładowany' i wygląda lepiej , ale nie mam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2017 A 340 prawie skończony, więc mogłem poświęcić czas na Belugę. Dziś wkleiłem skrzydła i jakoś poczułem, że już bliżej końca niż dalej. Choć skończenie samego transportera to nie wszytko - kadłub A320 w częściach też trochę roboczogodzin zabierze. Kilka, tradycyjnie 'smartfonowych', zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Mały update - zmodyfikowałem dziobową część ładowni, poprzednia nie podobała mi się. Wieczorem może jeszcze będzie coś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 8 Kwietnia 2017 Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Teraz wygląda naprawdę extra A czy masz już figurki żeby je wstawić do środka podobnie jak na zdjęciu które pokazałeś na pierwszej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Tak, figurki mam i faktycznie wstawię je na zakończenie 'etapu 1'. W 'etapie 2' w ładowni znajdą się fragmenty kadłuba innego Airbusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Potrzebuję wsparcia/porady. Otóż nie mogę dobrać koloru do wnętrza silnika jak na poniższym zdjęciu. Właśnie jestem po zmyciu położonego Gunze C28 i ... nie mam pomysłu co wybrać. Pomożecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 8 Kwietnia 2017 Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Ajabym pomalował zwykłym aluminium jak jest pod ręką i od środka lekka chmurka rozcieńczonego tire black. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi