19robi88 Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Trzymam kciuki walcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Wszystko do góry nogami. Poprawiasz nie doróbki i dokleiłeś kółka. Po co? Że by Ci przeszkadzały w robocie? ;) Kalki poniszczysz... Trzeba było model skończyć i zrobić porządniej następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Myszoskoczek, w ten sposób do niczego nie dojdziesz. Musisz zrozumieć, że nie zrobisz nigdy dobrego modelu śpiesząc się i robiąc na odwal. Nic nie robi się na odwal. Inaczej wychodzi Ci jak wychodzi. Musisz zacząć się starać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Nałożyłem maskol na kalki, zabieram się za malowanie od nowa, zobaczymy jak wyjdzie ))) Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Trzymam kciuki i powodzenia Nie pękaj ja robię tak samo złe ,najważniejsze to się nie poddawać Wskazówek od kolegów z forum ogrom Stosuje się do nich A i tak partole robotę Musze się jeszcze dużo nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Jak kalka zacznie się rwać przy ściąganiu maskolu(zabezpieczyłeś bezbarwnym?) to chyba kąpiel w wamodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Sprawdzałem, nie rwie się. Jak coś nie pójdzie po mojej myśli to chyba faktycznie zostanie mi kąpiel w wamodzie i nowe kalki hahahaha Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Widzę że, nie tylko ja jestem takim "artystą" co rzeźbi w g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Wątpię żeby udało Ci się maskol idealnie jak od linijki na kalki nałożyć. Ale tak jak mówisz, w razie czego Wamod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Ja naklejalem zwykłą taśmę malarską papierowa i byłem zaskoczony nic się nie uszkodziło a jeszcze film od kalek został zamalowamy i wyglądalo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Maskol na kalki... ryzykowne posuniecie. Maskol potrafi zerwac kaleczki, jak ma zły humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Maskol był w dobrym humorze, nie zerwał ani jednej kalki )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Przecież to wygląda jak celowy weathering żadna tragedia. Popraw i kontynuuj. Dokładnie tak więc nie wiem o co cała ta rozpacz. Papier ścierny 2500 na mokro i naprzód. Własnie chciałem napisac, że nieźle to wyszło ,-)) Bo wyglada dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Uważaj z odpryskami farby. Bardzo łatwo przedobrzyć. W ogóle jeśli chodzi o ślady eksploatacji to jest jedna rada. Kopiuj takie jakie znajdziesz na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Rozumiem, że maskol położyłeś po to aby cały model ponownie przemalować? Robisz niepotrzebnie całą robotę od nowa, kiedy wystarczyło delikatnie zamalować te niedoróbki które powstały. Dodatkowo jeżeli malujesz farbami w stylu Vallejo, to zapewne przy ściąganiu maskolu, pociągnie ze sobą trochę farby z okolic. Będzie to wyglądać i wiele gorzej niż teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Przecież powiedziałem wcześniej że maskol nie wziął ze sobą nic, ani starej farby, ani kalki, ani nowo położonej warstwy. Spokojnie. Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Jak położysz pełną warstwę teraz na maskol, to zdejmiesz go razem z kawałkiem farby. Dodatkowo będzie widoczny uskok. Moim zdaniem wyjdzie gorzej niż jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 To nie było pełne malowanie warstwy, tylko lekkie podmalówki rozcieńczoną farbą. Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Poczekajmy skoro mówi ze maskol nic nie zerwał to chyba już pomalowal a jak nie i zerwie farbę to wtedy wszyscy na chura napiszemy "a nie mówiłem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Potwierdzam, pomalowałem już wszystko i maskol nic a nic nie urwał. "A nie mówiłem" możecie zachować na później, jeszcze zdąże coś schrzanić hahha Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merlin_PL Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 To teraz pokaż na ładnych wyraźnych zdjęciach ją ci ładnie i równo wyszło i że jest to przełom w technikach modelarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Właśnie dawaj foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 8 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2017 Po co ten jad panie Merlin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Spokojnie to nie walka o Mistrzostwo Świata tu chodzi o frajdę jaką daje modelarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merlin_PL Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Zaraz tam jad. Zwyczajnie ciekaw jestem jak Ci to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi