Super Moderator Greif Napisano 21 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Września 2017 ;) a pisałem gdziekolwiek że będzie to razem? Naprężacz zrobiony testowo tarcza tez w ramach treningu zastanych rąk:) następna będzie ostrzegawcza i zaporowa a potem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 21 Września 2017 Share Napisano 21 Września 2017 Ok ok. Więcej nie uprzedzam faktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Września 2017 coś tam powoli widac światełko w tunelu ;), jeszcze tylko mat trochę filtrów brudzenia i jeden wagon gotowy... i takie w słoneczku na szybko muszę jakąś ładną tapetę na tło zdobyć a tak czy siak muszę kupić brystol wagony wymagają duuuużego tła cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Września 2017 Share Napisano 30 Września 2017 Ostatnio zaliczam trasę Kołobrzeg-Kraków via PKP i ten temat strasznie mi się spodobał. Wiadomo - dziadek kolejarz, a i wykonanie modeli w tym wątku (plus dodatki dla odstresowania ;-)) powala. Aż czuć kreozot z podkładów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2017 Share Napisano 30 Września 2017 Tomek weźmiesz coś do Telford - bo rozumiem że nie ma opcji że cię nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Września 2017 No coś tam mogę przytaszczyć, no pewnie że będę. Może skończę wagon i małą podstawkę do niego, taka tymczasową zobaczę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 30 Września 2017 Share Napisano 30 Września 2017 Przepraszam, ale coś mam wrażenie jakby ten wagon był na szczudłach. Czy sprawdzałeś odległość środka zderzaków od powierzchni szyn? W rzeczywistości powinno być 1050 mm (w 1:35 równe 30 mm), a tu wygląda na jakoś sporo więcej (?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Września 2017 No chyba nie doceniasz mnie ;) jest 30mm a wartość ta nie jest stała bo jest pewna tolerancja (wagon pusty - załadowany), ten wagon to Ironside ale sprawdzałem go wcześniej z cysterną którą zrobiłem według rysunków i obydwa wagony pasują do siebie, czego np nie można powiedzieć o modelach Trumpetera ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 1 Października 2017 Share Napisano 1 Października 2017 No nie wydawało mi się, żebyś taki błąd zrobił. Nie zmienia postaci rzeczy, że coś jest nie tak z proporcjami. Ta przerwa między ramą a resorami w modelu jest zdecydowanie za duża. Tak to wygląda przecież na oryginale: Kolejny pomysł jaki mi przyszedł do głowy, to za małe koła, ale.... aż nie do wiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Października 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Października 2017 może i tak , wielkość wieszaków do resorów jest za duża ale jakbym chciał poprawiać wsio w tym modelu to łatwiej było by go zrobić od 0 i tak następne właśnie powstaną bo jak się człek za bardzo zagłębia to potem tylko poprawki poprawki a ze sklejania d... Także zostawiam jak jest nie poprawiam więcej bo zaczyna mnie męczyć a to źle wróży (np. kwarantanna w pudle ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Października 2017 Share Napisano 1 Października 2017 ... bo jak się człek za bardzo zagłębia to potem tylko poprawki poprawki a ze sklejania d...Także zostawiam jak jest nie poprawiam więcej bo zaczyna mnie męczyć a to źle wróży (np. kwarantanna w pudle ) I to jest jedna ze złotych myśli modelarskich warta zapisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Grudnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Grudnia 2017 no jako że mało czasu... podłubałem troszkę poprawek do semafora w międzyczasie, jako mała odskocznia no ale czas wrócić na "tory"... mało bo mało ale zawsze coś... i przymiarka do zawartości... cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 Wolno, ale do przodu. Ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Ogrom roboty robisz. Te warzywa w skrzynkach mistrzostwo świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 13 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 13 Grudnia 2017 Warzywka to jakaś żywica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Grudnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Grudnia 2017 żywice tak, jakieś z Aliexpress po 5-6 funiaków ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 21 Grudnia 2017 Share Napisano 21 Grudnia 2017 Bardzo fanie się to prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 28 Grudnia 2017 Share Napisano 28 Grudnia 2017 Jest petarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2018 no i jak zawsze miało być pięknie i ładnie a jest ... Miniart ma w ofercie magazyn kolejowy... szkoda tylko że ma mało wspólnego z tym co było w rzeczywistości... było tak... a po przeróbkach... jest tak... dach dostanie papę i biuro kilka dodatków ;) docelowo wagon będzie inny G10 ale ogólnie prace koncepcyjne trwają i takie zbiorcze na koniec roku i początek nowego cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Stycznia 2018 Share Napisano 1 Stycznia 2018 No to w tamtym roku dość owocne było. Oby się ten trend utrzymał. Podoba się i czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2018 i tak powoli ale do przodu... drzwi dojdzie jeszcze kilka gwoździ jakieś śrubki do rolek i nity do kłódki ;) no i takie tam biurowe sprawy ;) cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Fajna sprawa ta lampka Kurdę..to taka budowa modelu na całe życie chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Fajna sprawa ta lampka Kurdę..to taka budowa modelu na całe życie chyba. No. Ale mam nadzieję że jednak koniec pracy nastąpi stosunkowo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2018 no może się uda pomalować na chwilę obecną męczę pozoranta do "papierkowej " roboty, wybór marny no ale jakoś się ogarnie dzięki za doping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi