Paweł Czarnocki Napisano 16 Grudnia 2018 Share Napisano 16 Grudnia 2018 W dniu 11.04.2018 o 00:34, Greif napisał: główne zdjęcia na których się opieram Serio ??? To Ty się opierasz o ciężarówkę ? Ten z prawej ? :-) :-) :-) Piękna modelarska praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Grudnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Grudnia 2018 no orka na ugorze ale jak się nie może inaczej tzn może ale to nie bawem na razie ciiii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Grudnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Grudnia 2018 pierwsze psikania za mną- schnie, niestety z braku laku pojechany Humbrolem nr2 baza jest reszta jak wyschnie cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Grudnia 2018 Share Napisano 25 Grudnia 2018 Jaki fajny zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 25 Grudnia 2018 Share Napisano 25 Grudnia 2018 1 godzinę temu, bazylms napisał: Jaki fajny zielony. Jak ruski czołk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2018 no niestety jak się człek spieszy to się diabeł ... itd no nie jestem zadowolony tak do końca, muszę machnąć kilka poprawek do projektu kalkek bo jak wiadomo na ekranie to jedno a na modelu drugie ogólnie może być... cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2018 Share Napisano 26 Grudnia 2018 Będziesz go jakoś tyrał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2018 no w planie może odrobinę ale nie aż tak, prywatny wagon myślę że był bardzie zadbany niż G10 używane w czasie wojny, ten raczej trafi na dioramkę ale jeszcze przed lub z początku wojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2018 no i tak poligonu ciąg dalszy... ogólnie jestem zadowolony ale 2 poprawki musze zrobić na kalkomaniach ... jutro błysk i podmalówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 27 Grudnia 2018 Share Napisano 27 Grudnia 2018 Jedziesz z koksem widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 27 Grudnia 2018 Share Napisano 27 Grudnia 2018 Super to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 31 Grudnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2018 jutro malowanie budki i drobnicy w "Persilu" a równolegle powstaje Gr 15/20 nowy model z Thundermodel, no i niestety kolejny raz jak to z modelami bywa, wklęśnięcia na resorach dyskwalifikujące z użytku do tego błąd merytoryczny, resor miał 11 piór a w plastiku jest 7... cóż było zrobić, Kolega Marudek pomógł i laser dał radę, potem trzeba było zmienić mocowania ale finalnie jest ok. O innych "modeyfikacjach" nie wspominając... jedyna zaleta że Gr 15 można zmienić na Opelln ale to w przyszłości i na chwilę obecną "rodzinka": cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Grudnia 2018 Share Napisano 31 Grudnia 2018 To teraz będziesz musiał jedną z tych lokomotyw ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 31 Grudnia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2018 jeszcze nie jak na razie to w planach 2-3 wagony więc nie da rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Stycznia 2019 Share Napisano 4 Stycznia 2019 Super robota. Leżakują u mnie w magazynie 3 wagony w skali 1:48. Ale jak patrzę na twój warsztat to trochę się boje za nie zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Stycznia 2019 Nowy Thunder Gr15 a mialo byc tak pięknie... Poprawiony resor i kilka innych detali, nie jest idealnie, no ale może być... Cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2019 Podmalówki w trakcie, także u Persila na razie nic ciekawego, a jako że zmieniłem tytuł bo lepiej oddaje to co wyprawiam w najbliższym czasie- plany są będzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Jekyll Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 Świetny warsztat! Zdradzisz gdzie można zdobyć takie plany? Mam w magazynie dwa wagony: Trupmek (niska gondola) i Thunder G10. Te resory to papier cięty laserem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2019 Ad resor- tak wypalony laserem, jak coś to pw- wagon trumpka do wywalenia - ma podobnie jak Ironside więcej błędów jak części do tego to spiracona żywica od TWS- nie polecam żadnych wagonów z Trumpetera, Thunder obecnie najlepszy model na rynku z ceną no powiedzmy umiarkowaną do jakości, kłopot z resorami bo mają paskudne wklęśnięcia na środku i do tego 7 zamiast 11 piór w resorze- ot się nie doliczyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee82 Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 Rewelacyjny jest ten "Persil" Kalki super i na tle koloru prezentują się rewelacyjnie. Dodam żartem, że nie lubię zielonego koloru ale w tym przypadku robi to naprawę robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2019 No dlatego na niego padło dzięki , mam jeszcze jeden w planach ale już bazujący na Thundermodel bo łatwiej a przymierzam się do takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Marca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Marca 2019 no i tak brnąc dalej w wagoniki, jednak Ghs czyli Oppeln się doczekał... w sumie kilka korekt i jest w miarę ok, teraz największa zabawa hamulec, w modelu Thunder mamy Kunze- Knorr natomiast Oppeln miał Hildebrand-Knorr niby nic no ale ja musiałem nabyłem żywicę od LZ model- no szału nie ma cena/jakość raczej słabo, cóż next time zrobię sobie swój, największy kłopot to usuwanie trójkątnych wzmocnień z modelu GR15 no ale jak się chce i porównanie z dawcą cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 Jakieś malunki będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 Fajnie wychodzi. Jedna uwaga: między 2-gim i 3-cim słupkiem powinna być żaluzja a nie "zadeskowane" okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Marca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Marca 2019 Być mogło nie musiało, wariantów było kilka dlatego zamykam bez wetylacji ;). Krzychu wiesz jak u mnie z malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi