Agillus68 Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Witajcie, W święta udało mi się skończyć taką oto dioramke. Spitfire V to Tamiya natomiast 109 - zestaw Hasegawy. Edek byłby na pewno lepszy, ale już Haske miałem i nie chciałem już kombinować. Zyczze wszystkim szcześliwego Nowego Roku oraz miłego oglądania. Pozdrawiam [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Super dynamika scenki. Pogięte kartki na tło naprawdę fatalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Super scenka Podstawka mogłaby być trochę większa. Ale robi na mnie bardzo duże wrażenie Gratuluję pomysłu, szczególnie kompozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Pomysł i realizacja - Mistrzostwo Świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 zarąbista zawsze mi się podobały tego typu dioramy chciał bym kiedyś coś podobnego umieć wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Pomysł na dioramę świetny, wykonanie z grubsza też, z kilkoma "ale". Lotki wychylone, i prawidłowo, ale stery w pozycji neutralnej w takich manewrach nie przekonują. Ja wiem, w sumie detal ( i bynajmniej nie powód do wywalania pracy na śmietnik bo ładna), ale widoczny. Przestrzelin na miśku też brakuje. Koniec końców uwagi bardziej pro forma, bo ogólnie podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Dym i płomień to wata? Czy z czegoś innego robiłeś? Jak mocowałeś samoloty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 podejrzewam jakiś stelaż z pręta/rurki z plexiglasu i na to wata dobrze mysle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Bardzo ładna "scenka" Gratulacje pomysłu i realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Sposób przymocowania Spita mega Przez pół galerii zastanawiałem się jak on tak "wisi"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Piękna robota ;] Super dynamika sceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Zajeb... ste. wydrukuj na jakiejś drukarce wielkoformatowej zdjęcie lotnicze i będzie lodzio miodzio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Świetna koncepcja i wykonanie też bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Świetny pomysł na dioramę i fajnie to wygląda. Tylko ten pomięty karton bardzo psuje odbiór. Ten zestaw zasługuje na dobre zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Dzięki za miłe komentarze. Dym i płomień to oczywiście pomalowana wata. Samoloty są przymocowane na pręciku stalowym 1mm do głównego pręta 2mm. Stery rzeczywiście mogły by być wychylone. Następnym razem zainwestuje w biały rulon, aby nie psuć tła dioramki. Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Ciekawa kompozycja. Bardzo dynamiczna, podoba mi się Zdradził byś jak wykonałeś imitację śmigieł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Przepraszam za dużą zwłokę, ale dopiero dzisiaj znalazłem wolny czas na odpisywanie. Śmigła są wycięte z folii używanej do oprawy prac przy bindowaniu (gr. ok. 0,3mm). Następnie wykonuję szablon z tekturki, który umieszczam kilka mm nad malowanym śmigłem. Maluję aerografem i dzięki umieszczeniu szablonu w pewnej odległości uzyskujemy rozmazane przejście kolorów. Trzeba malować w kierunku od środka śmigła do zewnątrz. Na końcu malujemy żółte końcówki po uprzednim zamaskowaniu reszty. I nie zrażać się, że nie zawsze wyjdzie tak jak by się chciało, tylko zrobić na nowo jeszcze raz. Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Sterami się nie przejmuj, absolutnie nie muszą być pochylone. Dla mnie jest mało prawdopodobna pozycja samolotów, trafiony Bf by raczej nie uciekał w górę i Spit by nie skręcił od niego w dół. Ale nawet tym nie ma co się przejmować bo kto wie jak by to mogło wyglądać i upchać w tak małym miejscu dwa samoloty by scenka wyglądała dynamicznie to spore wyzwanie. Tobie się udało i wierzę, że na żywo lub na lepszych fotkach było by jeszcze lepiej. Z czystej ciekawości - czy te dwa samoloty się naprawdę spotkały? Za mnie kciuk do góry i gratulacje. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Bardzo fajna scenka, mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi