eldiabllo Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Zawsze podobał mi się ten bombowiec , latająca foreca, bo o niej mowa. Model z Airfixa troche pełnoletni bo z 1999r , środek ubogi, w porównaniu pewnie do nowego zestawu. dwa malowania, Flak Eater oraz Fever Beaver. raczej wkonam w malowaniu drugim. dokupiłem oponki i końcówki luf karabinów. zestaw troche przeszedł ale środek jest ok . o samolocie Fever Beaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Mam dwie fortece w magazynku, może kiedyś je złoże, na razie zasiadam i oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Zaskoczyło mnie znalezienie informacji, że to przepak Academy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 17 Lutego 2017 Autor Share Napisano 17 Lutego 2017 No i jeszcze maski do oszklenia musze zamówić i chyba te powinny być dobre http://www.mojehobby.pl/products/B-17G-AIRFIX-A08017.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 No i jeszcze maski do oszklenia musze zamówić i chyba te powinny być dobre http://www.mojehobby.pl/products/B-17G-AIRFIX-A08017.html Raczej zły wybór, bo te maski są przeznaczone do nowego wypustu, do oryginalnego Airfixa z ubiegłego roku. Szukaj masek na Academy u Eduarda nr CX014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 17 Lutego 2017 Autor Share Napisano 17 Lutego 2017 No i jeszcze maski do oszklenia musze zamówić i chyba te powinny być dobre http://www.mojehobby.pl/products/B-17G-AIRFIX-A08017.html http://www.mojehobby.pl/products/B-17fF-G-Flying-Fortress-ACA.html To chyba te , dzięki za pomoc bo bym zamówił tamte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 17 Lutego 2017 Autor Share Napisano 17 Lutego 2017 Zaskoczyło mnie znalezienie informacji, że to przepak Academy jest. własnie przegląddłem ten zestaw z Academy o którym mówiłeś i faktycznie przepak z Airixa rocznik 1999r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 17 Lutego 2017 Autor Share Napisano 17 Lutego 2017 małe prace są,jest środek, i po pomalowaniu interior reen z tamyi, na tą cwile wyłada to tak, uboo jes ale i pewnie mało bedzie widac z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Trochę niezrozumiałe dla mnie jest wybranie przepaku sprzed prawie 20 lat, gdy ta sama firma wydała dopiero co nową edycję tego samolotu. No chyba, że już miałeś ten model na półce, albo koniecznie chciałeś "Bobra" ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 17 Lutego 2017 Autor Share Napisano 17 Lutego 2017 Trochę niezrozumiałe dla mnie jest wybranie przepaku sprzed prawie 20 lat, gdy ta sama firma wydała dopiero co nową edycję tego samolotu.No chyba, że już miałeś ten model na półce, albo koniecznie chciałeś "Bobra" ;). no prawie za free był , no własnie wiem ze nowy z Airfixa jest , śledze twój warsztat, jak się czegos uczyć to od profesjonalistów, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 To Academy nie jest takie złe. Oczywiście nowy Airfix lepszy, ale róźnica nie jest jakaś kosmiczna w jakości. Academy do niedawna był moim zdaniem najlepszym zestawem, chociaż i stara Hasegawa i całkiem nowy Revell mają swoich wyznawców. Ja się w każdym razie nie pozbyłem swojej Memphis Bell z Academy, gdy kupiłem niedawno nowego Airfixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Ja mam B-17 z Revella i patrząc po wypraskach wydaje mi się całkiem spoko do nowego Airfixa nie porównuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Zaskoczyło mnie znalezienie informacji, że to przepak Academy jest. no to mnie zastrzeliłeś całkowicie... jeszcze o reboxie w tym kierunku nie słyszałem, a zważywszy na fakt że Airfix miał - stary by stary ale jednak (i pewnie nie najgorszy wymiarowo) - swój model fortecy, to tym bardziej nie ma potrzeby dobijania mnie... będą zaglądał, pozdrawiam! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 Zaskoczyło mnie znalezienie informacji, że to przepak Academy jest. no to mnie zastrzeliłeś całkowicie... jeszcze o reboxie w tym kierunku nie słyszałem, Airfix miał taki okres przed czasami Hornby, że pakował różne wynalazki. Z tureckim PM włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 24 Lutego 2017 Autor Share Napisano 24 Lutego 2017 mała aktualizacja, zjęcia robocze telefonem, dołożłem troche od siebie,pas, jakaś apteczka, no i powcinałem przejscia z kokpitu do do przodui do luku bombowego chociaz i tak pozniej bedzie mało widać przez oszklenie. dorobiłem mały stolik i radio radiooperaorowi bo w m zestawie za lukiem bombowym nic nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 witam, środek zakończyłem i zamkłem kadłub, no a reszte szpachla i czyścimy , tego wnętrza po zamknięciu i pewnie oszkleniu bedzie niewiele widać, skupię sie też na tym żeby tych szybek nieuwalić, środkowe dałem na clearfixie z humbrola i troche zwykłego kleja z revella, nawet nic nie przyparowało, wygląda to na tą chwile tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 zdjcie Fever Beaver w 22 listopad 1944 w hangarze po awaryjnym lądowaniu http://www.iwm.org.uk_www.iwm.org.uk/collections/item/object/205371597 a dla lubiących historie 100th Bomb Group Memorial Museum, wThorpe Abbotts. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Hej, to że po zamknięciu nie będzie nic widać nie znaczy ze mozna robić niechlujnie. Wash i brudzenie wygląda poprostu jak jakieś mazy bardziej psujące odbiór modelu niz go poprawiajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Zaskoczyło mnie znalezienie informacji, że to przepak Academy jest. no to mnie zastrzeliłeś całkowicie... jeszcze o reboxie w tym kierunku nie słyszałem, a zważywszy na fakt że Airfix miał - stary by stary ale jednak (i pewnie nie najgorszy wymiarowo) - swój model fortecy, to tym bardziej nie ma potrzeby dobijania mnie... będą zaglądał, pozdrawiam! ww Zaglądajcie częściej na ten portal: https://www.scalemates.com/kits/930809-academy-02143-b-17g-flying-fortress Są tam przedstawione struktury wszystkich wypustów modelarskich na świecie. Bardzo przydatna strona, szczególnie podczas zakupu modeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Lutego 2017 Autor Share Napisano 27 Lutego 2017 Zaskoczyło mnie znalezienie informacji, że to przepak Academy jest. no to mnie zastrzeliłeś całkowicie... jeszcze o reboxie w tym kierunku nie słyszałem, a zważywszy na fakt że Airfix miał - stary by stary ale jednak (i pewnie nie najgorszy wymiarowo) - swój model fortecy, to tym bardziej nie ma potrzeby dobijania mnie... będą zaglądał, pozdrawiam! ww Zaglądajcie częściej na ten portal: https://www.scalemates.com/kits/930809-academy-02143-b-17g-flying-fortress Są tam przedstawione struktury wszystkich wypustów modelarskich na świecie. Bardzo przydatna strona, szczególnie podczas zakupu modeli... No fsktyczie vardzo przydatna strona, drzewo genealogiczne modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 3 Marca 2017 Autor Share Napisano 3 Marca 2017 porozwiercałem elementy wydechu , zdjecia roboczopodgladowe na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Nie wiem czy tylko ja tak mam ale nie widać ostatnich zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 10 Marca 2017 Autor Share Napisano 10 Marca 2017 coś zezarło poprzednie aktualizacja na dziś , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 11 Marca 2017 Share Napisano 11 Marca 2017 Z tych ujęć trudno mieć pewność, ale wydaje się, że wznios trochę za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 11 Marca 2017 Share Napisano 11 Marca 2017 Ten wznios to chyba fabryczna wada tych B-17 academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi