Ferret37 Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Na jakie miałby go zmienić? https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Marca 2017 Autor Share Napisano 6 Marca 2017 Poprawić niczego nie mogę bo model już dawno przekazałem klientowi. Zresztą poprawiać nie ma czego, bo logo na podstawce jest prawidłowe - tak wygląda logo firmy Sukhoi: http://www.sukhoi.org/eng/gallery/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 A takie same masz na stateczniku?? To które umiesciles na podstawce to jest logo owszem Suchoja, ale odmian cywilnych. Wojskowa zakłady mają wlogotypie dodatkowo literowke Cy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Marca 2017 Autor Share Napisano 6 Marca 2017 Jakieś źródło tej informacji? Wikipedia wyraźnie podaje, że logo o którym piszesz jest starym logiem firmy, nowe jest to jakie użyłem na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno Wątpliwy Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Rozjeżdżające się na boki rakiety pod wlotami powietrza nikomu nie przeszkadzają? Krzywo przyklejona gwiazda pod spodem prawego skrzydła. Cyfry 67 na statecznikach chyba też krzywe ale zdjęcia są pod kątem więc ujęcie z profilu mogłoby rozwiać tę wątpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Marca 2017 Autor Share Napisano 6 Marca 2017 Co do rakiet to przykleiłem je dokładnie tak jak nakazuje producent, nawet są oznaczenia na gondolach wlotów powietrza, pod kątem, nie równolegle do osi samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Mnie się podoba. Szkoda że nie poprowadziłeś warsztatu do końca bo miałbym się na czym wzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno Wątpliwy Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Co do rakiet to przykleiłem je dokładnie tak jak nakazuje producent, nawet są oznaczenia na gondolach wlotów powietrza, pod kątem, nie równolegle do osi samolotu. Ciekawa sprawa. W instrukcji od tego modelu na stronie z rozmieszczeniem napisów eksploatacyjnych wyraźnie pokazali pylony od tych rakiet równoległe do osi samolotu. Zdjęcia wszystkich Su z tej rodziny też to potwierdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Marca 2017 Autor Share Napisano 6 Marca 2017 Możliwe, trzymałem się oznaczeń na kadłubie. Nie wykluczam mojego błędu, ale teraz nie ma to znaczenia, bo i tak nie mogę tego poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Super. Cięzko uwierzyć że to 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Elegancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Piękny model i "woda na młyn" dla kolegi Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Marca 2017 Share Napisano 7 Marca 2017 Ja jeszcze dodam, że przegrzane silniki wyglądają znakomicie. No i konfiguracja w locie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 7 Marca 2017 Share Napisano 7 Marca 2017 Gratulacje - świetna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 7 Marca 2017 Share Napisano 7 Marca 2017 Jakieś źródło tej informacji?Wikipedia wyraźnie podaje, że logo o którym piszesz jest starym logiem firmy, nowe jest to jakie użyłem na podstawce. Czy ja Tobie nie wyraźnie napisałem? Jedno i drugie logo jest prawidłowe, z tym, że Twoje na podstawce jest logotypem cywilnym (czy taki piktogram miałeś na stateczniku w formie kalki). Gdzie na wikipedii wyczytałeś, że to nowe logo Suchoja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Marca 2017 Autor Share Napisano 7 Marca 2017 Ja jeszcze dodam, że przegrzane silniki wyglądają znakomicie. No i konfiguracja w locie !!! Z silników jestem najbardziej zadowolony, malowałem je czym się dało (Alclady, Mr. Paint, olejne, nawet kredkami) i zajęło mi to chyba ponad tydzień. Starałem się aby te silniki nie wyglądały tak jak w innych modelach Su-33, bo chyba nie spotkałem modelu tej maszyny gdzie silniki wyglądałyby dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 7 Marca 2017 Share Napisano 7 Marca 2017 Ja jeszcze dodam, że przegrzane silniki wyglądają znakomicie. No i konfiguracja w locie !!! Z silników jestem najbardziej zadowolony, malowałem je czym się dało (Alclady, Mr. Paint, olejne, nawet kredkami) i zajęło mi to chyba ponad tydzień. Starałem się aby te silniki nie wyglądały tak jak w innych modelach Su-33, bo chyba nie spotkałem modelu tej maszyny gdzie silniki wyglądałyby dobrze. Faktycznie silniki stanowią wyzwanie i zgodzę się z tobą że dobrze wykonanych jest jak na lekarstwo. W pierwszym momencie zwracam uwagę na silniki w tych modelach i także nie widziałem jeszcze tak wykonanych bym mógł powiedzieć łał. Twoja wersja podoba mi się z dołu z góry jest ok ale bez szału, szczególnie same dysze wylotowe wyglądają jak dla mnie średnio choć muszę dodać że faktycznie trudno oddać dobrze efekt wypalenia tych elemntów szczególnie w skali 1:72. Jak weżmiesz na warsztat 1:48 to jestem przekonany że będzie to REWELACJA i ja już czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno Wątpliwy Napisano 7 Marca 2017 Share Napisano 7 Marca 2017 Z silników jestem najbardziej zadowolony, malowałem je czym się dało (Alclady, Mr. Paint, olejne, nawet kredkami) i zajęło mi to chyba ponad tydzień. Starałem się aby te silniki nie wyglądały tak jak w innych modelach Su-33, bo chyba nie spotkałem modelu tej maszyny gdzie silniki wyglądałyby dobrze. Które z wymienionych farb dały taki miejscami paskudny i nienaturalny efekt chropowatości? Widać to szczególnie na spodzie po lewej stronie tylnej rakiety między gondolami silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Marca 2017 Autor Share Napisano 7 Marca 2017 Zestaw Zvezdy jest wspaniale spasowany, ale niestety ma sporo drobnych wad: (...)i miejscami okropną, szorstką powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Gratulacje, model chyba "wylądował" na stronce Zvezdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Ukradli Solo zdjecie z forum?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Marca 2017 Autor Share Napisano 10 Marca 2017 No faktycznie, dzięki za informację, skądś wzięli te zdjęcia i moja suczka jest na ich profilu FB: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Szczerze, myślałem że wcześniej zapytali autora o zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Skad wzieli no albo stad albo z serwera gdzie udostępniasz zdjecia, nie pytali o zgode?? Mozna im wybaczyc zrobiles ich piekny model, oni sie chwala, no i napisali ze to by Solo, wiec pozazdrościć moze kazdy modelarz. Zaistniales w "wielkim swiecie" , byle ci czasu nie brakło na realizacje zamówień hehe Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Marca 2017 Autor Share Napisano 10 Marca 2017 Przecież ja nie tylko tutaj pokazałem zdjęcia tego modelu... Nie sądzę żeby Zvezda zaglądała na Model Work. Raczej obstawiam BritModellera albo ScaleMates. No ale nieważne skąd wzięli, miło że to u siebie pokazali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi