bazylms Napisano 25 Maja 2017 Autor Share Napisano 25 Maja 2017 Testy na tym modelu zakończone. Makinen - mam swoją wizję. Będę je malował częściowo na inne kolory, np Khaki, dark green itd. Zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Ładne rozjaśnienia, w Twoim stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Ciekawie to malowanie wyszło. Fajna ta wieża z hessian tape- można poszaleć przy malowaniu tych pasków. PS: te zdjęcia z Cromwellem pokazują że dyskusje typu Twòj model ma zły odcień itp są bezpodstawne bo ten sam kolor na różnych zdjęciach znacznie się różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Kolor na zdjęciach zależy od ustawień aparatu, balansu bieli, przysłony itd, może być 10 zdjęć w necie a na każdym inny kolor, no i monitor kompa też inaczej pokazuje niż to jest w rzeczywistości. Wydaje mi się że to drugie zdjęcie jest w miarę poprawne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaksik Napisano 30 Maja 2017 Share Napisano 30 Maja 2017 Coś się zatrzymała produkcja w lakierni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Maja 2017 Autor Share Napisano 31 Maja 2017 Urlop, ale za to miałem okazję się paść do muzeum czołgów w Bovington. Warsztat ruszy najprawdopodobniej za niecałe dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2017 Dziś niewiele, tylko oznaczenia. Kolor przekłamany, ale nie on jest bohaterem tych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Czerwca 2017 Share Napisano 4 Czerwca 2017 Kalki ładnie siadły, czym nakładałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2017 Micro Set I Sol. Ale zdaje mi się że jeden numer w jednym miejscu lekko srebrzy. Się to w dalszych procesach zamaskuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Czerwca 2017 Share Napisano 4 Czerwca 2017 Po solu mam to salo, wygląda jakby się przejechało bardzo mocno rozcieńczonym metalizerem. Sol ogarniam a set jest do czego dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2017 SET używam przy pozycjonowaniu kalki. Najpierw nakładam w miejsce gdzie kalka ma być, potem na to kalkę i sobie ją pozycjonuję. Jak mi przestaje się przesuwać to odlewam kropelkę i dalej działam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Czerwca 2017 Share Napisano 4 Czerwca 2017 Działaj, działaj, jest na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Czerwca 2017 Share Napisano 4 Czerwca 2017 Jest GIT. Możesz spokojnie robić. Mi dzisiaj się tylko linę chciało na surowo zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 6 Czerwca 2017 Share Napisano 6 Czerwca 2017 Myslalem ze dam rade swojego Tygrysa zrobic szybciej niz ty Shermana a tu popatrz juz finiszujesz a ja jeszcze przed malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Dobrze wygląda. Duperele na tylnej płycie (zawiasy, wlewki etc) jakoś mocno rozjaśniałeś czy po prostu świecą się od odblasku - szczególnie zawiasy na 2 zdjęciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Uwielbiam te maszyny! Szkoda, że dopiero teraz znalazłem ten warsztat:( Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Duperele na tylnej płycie (zawiasy, wlewki etc) jakoś mocno rozjaśniałeś czy po prostu świecą się od odblasku - szczególnie zawiasy na 2 zdjęciu ? Świecą się od połysku. Tymczasem pomalowałem sobie te paski na wieży (sorki za kiepską fotkę, ale mi się nie chce lamp roskładać na jedn fotkę). Edytowane 7 Czerwca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 No teraz to zaczyna wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Klasa Jedna rzecz mnie się rzuciłą w oczy, ale jestem w pracy więc nie sprawdzę -> czy taki typ skrzyni na radio z 3 okrągłymi pokrywami nie powinien mieć uchwytu na środkowej pokrywie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2017 Jak będziesz miał okazję to sprawdź - przyda się do kolejnych projektów. U mnie na całej górze będą i tak leżały bambetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Sprawdziłem. Uchwyt na skrzyni na radio powinnien być - ale skoro zasłaniasz to pakunkami to sprawy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2017 Dzięki. Tymczasem pomalowałem bambetle. Zrobiłem to całkiem inną techniką niż zazwyczaj, ale mi osobiście się podobają. Co wy o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Krzychu, zdjęcia trochę słabe. Ogólnie jednak klamoty wyglądają całkiem nieźle. Zdradź może ową technikę malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2017 Wiem Marcin że fotki lipne, ale ostatnio na drobne postępy nie chce mi się lamp rozkładać i robię komórką. Po washu na czołgu zrobię lepsze. Bambetle pomalowałem szarym podkładem i potem pędzlem dość rozrzedzoną farbą. To powoduje że pigment zbiera się w zakamarkach, a na powierzchniach płaskich robi się zróżnicowanie w zależności od tego ile farby zostało w danym miejscu. Nawet washa nie trzeba robić. Rzekłbym lekko, łatwo i przyjemnie. To jednak nadaje się w zasadzie tylko do płacht, materiałów i ich pochodnych. Skrzynie i inne solidne elementy maluję już normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Bambetle fajne. Też ostatnio kombinowalem z taką techniką przy Pz3 z tym że zamiast szarego użyłem białego podkładu efekt fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi