Flachenty Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Na chwilę obecną stan nagród wygląda następująco NAGRODY SPONSOROWANE Toro Model - Złote Wąsy Gajowego za najciekawszą figurkę ISMR - Nagroda specjalna Sklep Hobby Modelarski - Za wprowadzenie sklepowego w zachwyt Ammo Mig - voucher na zakupy w sklepie Ammo MIG IPMS Polska - za najlepszy samolot/pojazd w polskich barwach / polskiej konstrukcji Archeo Łask - Za najciekawszy naszym zdaniem model samolotu odrzutowego w kategorii Junior/Senior Denar Elbląg - Statuetka Denara za Najlepszy model w barwach polskich KPM Koszalin - Pod but JSC - za najlepszy zdaniem JSC model kartonowy QWKAK - Puchar za najładniejszy model kartonowy Kartonowa Kolekcja - Puchar wydawnictwa za najlepszy model kartonowy. Answer - Za najciekawszy model z wydawnictwa Answer". Kółko Modelarskie Broń i Barwa Koszęcin - za model który zachwycił dla młodzika lub juniora Mirage - za najlepszy model firmy Mirage junior i senior anonim - za najlepszy śmigłowiec junior i senior NAGRODY REGULAMINOWE Powstanie Warszawskie 44 – za model lub figurę związaną z Powstaniem Warszawskim 1944 roku. Star Wars – za model lub figurę związaną z uniwersum Gwiezdnych Wojen ROSOMAK – Za najlepszy model Rosomaka Najlepsza Szmata – za najlepszą szmatę na modelu Vintage – za model wykonany w dowolnej skali i tematyce, wykonany z zestawu który swoją premierę rynkowa miał przed rokiem 1985 Najlepszy model lotniczy - plastik i karton Najlepszy model pojazdu wojskowego - plastik i karton Najlepszy model pojazdu cywilnego - plastik i karton Najlepszy model okrętu - plastik i karton Najlepsza figura - plastik Najlepsza diorama - plastik Najlepsza budowla - karton Najlepszy model Nie z tej ziemi - plastik Najlepszy Nietypowy model kartonowy - karton GRAND PRIX - za najlepszy model Fiesty Cytuj
retopa Napisano 7 Czerwca 2017 Napisano 7 Czerwca 2017 Witam. Mam szybkie pytanie techniczne. Chciałbym zaprezentować kolekcję "100-lecie upadku Carskiej Floty Imperialnej". Mam 5 okrętów z okresu 1914-1917, ale dwa z nich znajdują się na jednej podstawce. Czy można to uznać za 5 modeli czy tylko za 4? Cytuj
19robi88 Napisano 7 Czerwca 2017 Napisano 7 Czerwca 2017 A ja mam pytanie trochę z innej beczki jak jest z miejscami parkingowymi w pobliżu da rade normalnie zaparkować w niedziele czy raczej ciężko ewentualnie jakiś parking płatny niedaleko? Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Napisano 7 Czerwca 2017 Witam.Mam szybkie pytanie techniczne. Chciałbym zaprezentować kolekcję "100-lecie upadku Carskiej Floty Imperialnej". Mam 5 okrętów z okresu 1914-1917, ale dwa z nich znajdują się na jednej podstawce. Czy można to uznać za 5 modeli czy tylko za 4? jeżeli nie są to okręty w interakcji (diorama morska - walka/wymiana dóbr) tylko dwa oddzielne modele na jednej desce to uznamy to za dwa modele karta startowa będzie i tak jedna wspólna dla całej kolekcji A ja mam pytanie trochę z innej beczki jak jest z miejscami parkingowymi w pobliżu da rade normalnie zaparkować w niedziele czy raczej ciężko ewentualnie jakiś parking płatny niedaleko? będzie możliwość wjazdu na teren szkoły o ile będą miejsca wzdłuż ulicy barskiej jest sporo wyznaczonych miejsc parkingowych i w ubiegłych latach nie było z tym problemów Cytuj
danielodziem Napisano 7 Czerwca 2017 Napisano 7 Czerwca 2017 Do której można zgłosić sie z modelem??....bo nie mogę nic na ten TEMAT znaleźć. Cytuj
Flachenty Napisano 7 Czerwca 2017 Napisano 7 Czerwca 2017 ROZKŁAD JAZDY SOBOTA 9.00 - 14.00 przyjmowanie modeli 12.05 - oficjalne rozpoczęcie Fiesty 12.30 - 14.30 pokaz Sergiusza Pęczka (Ammo Mig) 10.00 - 14.00 - warsztaty dla młodzików 15.00 - odprawa sędziów 16.00 - rozpoczęcie sędziowania 18.00 - zamknięcie sali W międzyczasie atrakcje takie jak Międzygalaktyczne Mistrzostwa Modelarskie, spotkanie z pilotem Dreamlinera i inne niespodzianki. NIEDZIELA 9.00 - otwarcie sali 13.00 - zamknięcie giełdy "Modelarze dla Modelarzy" 14.05 - oficjalne zakończenie Fiesty i rozdanie nagród W międzyczasie spotkanie z kontrolerem ruchu lotniczego i inne. PS Rozkład jazdy ewoluuje więc mogą się pojawiać pewne rozbieżności w godzinach. Cytuj
bandi50 Napisano 7 Czerwca 2017 Napisano 7 Czerwca 2017 Z tego co widzę to nie mogę zarejestrować kolekcji Młodzika :( Cytuj
Flachenty Napisano 7 Czerwca 2017 Napisano 7 Czerwca 2017 Ponieważ kolekcje są tylko w Seniorach. Cytuj
ZFM Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Czy miejsce na giełdzie trzeba rezerwować, czy też będzie ogólnodostępne? Cytuj
retopa Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Niestety, nie wystawię kolekcji "100-lecie upadku Carskiej Floty Imperialnej", a szkoda bo rocznica okrągła. Po prostu dwa kręty, o których mówiłem, ze są na jednej podstawce "są w interakcji" - płyną razem na patrolu po Zatoce Fińskiej. Mam wprawdzie carskie okręty z wcześniejszych okresów, ale nie chcę na siłę nabijać liczby wystawionych modeli. Pozostaną więc 3 modele w skali 1/350. Cytuj
Flachenty Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Czy miejsce na giełdzie trzeba rezerwować, czy też będzie ogólnodostępne? Giełda (nie mylić ze stolikami handlowymi których wolnych już dawno nie ma) u nas wygląda tak. https://modelfiesta.wordpress.com/gielda-modelarze-modelarzom/ Cytuj
Strashaq Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Kiedy w sobote mozna "zwiedzac"? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Kiedy w sobote mozna "zwiedzac"? W zasadzie cały dzień - od 9.00 do 18.00 Choć pewnie najlepiej w godzinach wczesnopopołudniowych - do 14.00 trwa bowiem przyjmowanie modeli Cytuj
rucek Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Panowie powinniście zorganizować nową nagrodę specjalną, rejestracja modeli na fiestę w trakcie porodu żony Wygrał bym. Pozdrawiam Cytuj
GEM Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Panowie powinniście zorganizować nową nagrodę specjalną, rejestracja modeli na fiestę w trakcie porodu żony Wygrał bym. Pozdrawiam Przy rejestracji nie zapomniałeś o nowo narodzonym? Cytuj
Mitrandir Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Panowie powinniście zorganizować nową nagrodę specjalną, rejestracja modeli na fiestę w trakcie porodu żony Wygrał bym. Pozdrawiam Przy rejestracji nie zapomniałeś o nowo narodzonym? ... i odpowiedniej skali Jak by były pięcioraczki, to już kolekcja Cytuj
Dudzio Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Czy wszystkie modele zostają do niedzieli godziny 18? Czy też praktyką jest, że modelarze zbierają się wcześniej niż oficjalny koniec imprezy? Mogę przyjechać dopiero w niedzielę po południu, dużo stracę? Cytuj
Marudek Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Oficjalne zakończenie jest w Niedzielę o 14:05... Rozkład jazdy jest na poprzedniej stronie. Cytuj
Dudzio Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 O kurczę, kilka dni temu patrzyłem na rozkład jazdy na fb i dam sobie rękę uciąć, że na którejś grafice była 18 :( No nic, zobaczymy czy się wyrobię. Cytuj
Mitrandir Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Mogę przyjechać dopiero w niedzielę po południu, dużo stracę? ...Wszystko Cytuj
Piotr_P Napisano 10 Czerwca 2017 Napisano 10 Czerwca 2017 Ja właśnie wróciłem....dużo modeli,sporo ludzi...jest na co popatrzeć,podziwiać. Bardzo dobra organizacja i bardzo dużo poczucia humoru u wszystkich. Sergiusz ciekawie prezentował techniki malowania. Mam nadzieję coś z tego pokazu wykorzystać. Jako ,że na więcej imprez modelarskich nie mam czasu to obowiązkowo pojawiłem się lokalnej . I cenię sobie. Cytuj
Strashaq Napisano 10 Czerwca 2017 Napisano 10 Czerwca 2017 Ja dziś byłem pierwszy raz i zabrałem że sobą 2 kolegów. Wszyscy byliśmy pod wielkim wrazeniem. Dużo modeli, zdziwiła mnie duża możliwość zrobienia zakupów;) dobrze i nie dobrze że nie można było płacić kartą bo bym więcej wyniosl;)))))) Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Woit Napisano 10 Czerwca 2017 Napisano 10 Czerwca 2017 Byłem dzisiaj przelotem. Miło było spotkać / zobaczyć znajome, przyjazne i uśmiechnięte twarze. Na giełdzie również można trochę gotówki zostawić. To chyba jest najlepsza Fiesta - nie to, że poprzednie były złe, ale teraz widać jaki potencjał drzemie w tej imprezie. Na sali byłem króciutko, może z pół godziny (o wiele za krótko), poniżej wklejam to co mi zdążyło wpaść w oko przez obiektyw. Kto może niech wpada na Barską bo naprawdę warto Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi