Flachenty Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 Na chwilę obecną stan nagród wygląda następująco NAGRODY SPONSOROWANE Toro Model - Złote Wąsy Gajowego za najciekawszą figurkę ISMR - Nagroda specjalna Sklep Hobby Modelarski - Za wprowadzenie sklepowego w zachwyt Ammo Mig - voucher na zakupy w sklepie Ammo MIG IPMS Polska - za najlepszy samolot/pojazd w polskich barwach / polskiej konstrukcji Archeo Łask - Za najciekawszy naszym zdaniem model samolotu odrzutowego w kategorii Junior/Senior Denar Elbląg - Statuetka Denara za Najlepszy model w barwach polskich KPM Koszalin - Pod but JSC - za najlepszy zdaniem JSC model kartonowy QWKAK - Puchar za najładniejszy model kartonowy Kartonowa Kolekcja - Puchar wydawnictwa za najlepszy model kartonowy. Answer - Za najciekawszy model z wydawnictwa Answer". Kółko Modelarskie Broń i Barwa Koszęcin - za model który zachwycił dla młodzika lub juniora Mirage - za najlepszy model firmy Mirage junior i senior anonim - za najlepszy śmigłowiec junior i senior NAGRODY REGULAMINOWE Powstanie Warszawskie 44 – za model lub figurę związaną z Powstaniem Warszawskim 1944 roku. Star Wars – za model lub figurę związaną z uniwersum Gwiezdnych Wojen ROSOMAK – Za najlepszy model Rosomaka Najlepsza Szmata – za najlepszą szmatę na modelu Vintage – za model wykonany w dowolnej skali i tematyce, wykonany z zestawu który swoją premierę rynkowa miał przed rokiem 1985 Najlepszy model lotniczy - plastik i karton Najlepszy model pojazdu wojskowego - plastik i karton Najlepszy model pojazdu cywilnego - plastik i karton Najlepszy model okrętu - plastik i karton Najlepsza figura - plastik Najlepsza diorama - plastik Najlepsza budowla - karton Najlepszy model Nie z tej ziemi - plastik Najlepszy Nietypowy model kartonowy - karton GRAND PRIX - za najlepszy model Fiesty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retopa Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Witam. Mam szybkie pytanie techniczne. Chciałbym zaprezentować kolekcję "100-lecie upadku Carskiej Floty Imperialnej". Mam 5 okrętów z okresu 1914-1917, ale dwa z nich znajdują się na jednej podstawce. Czy można to uznać za 5 modeli czy tylko za 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 A ja mam pytanie trochę z innej beczki jak jest z miejscami parkingowymi w pobliżu da rade normalnie zaparkować w niedziele czy raczej ciężko ewentualnie jakiś parking płatny niedaleko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2017 Witam.Mam szybkie pytanie techniczne. Chciałbym zaprezentować kolekcję "100-lecie upadku Carskiej Floty Imperialnej". Mam 5 okrętów z okresu 1914-1917, ale dwa z nich znajdują się na jednej podstawce. Czy można to uznać za 5 modeli czy tylko za 4? jeżeli nie są to okręty w interakcji (diorama morska - walka/wymiana dóbr) tylko dwa oddzielne modele na jednej desce to uznamy to za dwa modele karta startowa będzie i tak jedna wspólna dla całej kolekcji A ja mam pytanie trochę z innej beczki jak jest z miejscami parkingowymi w pobliżu da rade normalnie zaparkować w niedziele czy raczej ciężko ewentualnie jakiś parking płatny niedaleko? będzie możliwość wjazdu na teren szkoły o ile będą miejsca wzdłuż ulicy barskiej jest sporo wyznaczonych miejsc parkingowych i w ubiegłych latach nie było z tym problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Do której można zgłosić sie z modelem??....bo nie mogę nic na ten TEMAT znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Na stronie jest rozkład jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 ROZKŁAD JAZDY SOBOTA 9.00 - 14.00 przyjmowanie modeli 12.05 - oficjalne rozpoczęcie Fiesty 12.30 - 14.30 pokaz Sergiusza Pęczka (Ammo Mig) 10.00 - 14.00 - warsztaty dla młodzików 15.00 - odprawa sędziów 16.00 - rozpoczęcie sędziowania 18.00 - zamknięcie sali W międzyczasie atrakcje takie jak Międzygalaktyczne Mistrzostwa Modelarskie, spotkanie z pilotem Dreamlinera i inne niespodzianki. NIEDZIELA 9.00 - otwarcie sali 13.00 - zamknięcie giełdy "Modelarze dla Modelarzy" 14.05 - oficjalne zakończenie Fiesty i rozdanie nagród W międzyczasie spotkanie z kontrolerem ruchu lotniczego i inne. PS Rozkład jazdy ewoluuje więc mogą się pojawiać pewne rozbieżności w godzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandi50 Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Z tego co widzę to nie mogę zarejestrować kolekcji Młodzika :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Ponieważ kolekcje są tylko w Seniorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZFM Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Czy miejsce na giełdzie trzeba rezerwować, czy też będzie ogólnodostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retopa Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Niestety, nie wystawię kolekcji "100-lecie upadku Carskiej Floty Imperialnej", a szkoda bo rocznica okrągła. Po prostu dwa kręty, o których mówiłem, ze są na jednej podstawce "są w interakcji" - płyną razem na patrolu po Zatoce Fińskiej. Mam wprawdzie carskie okręty z wcześniejszych okresów, ale nie chcę na siłę nabijać liczby wystawionych modeli. Pozostaną więc 3 modele w skali 1/350. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Czy miejsce na giełdzie trzeba rezerwować, czy też będzie ogólnodostępne? Giełda (nie mylić ze stolikami handlowymi których wolnych już dawno nie ma) u nas wygląda tak. https://modelfiesta.wordpress.com/gielda-modelarze-modelarzom/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strashaq Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Kiedy w sobote mozna "zwiedzac"? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Kiedy w sobote mozna "zwiedzac"? W zasadzie cały dzień - od 9.00 do 18.00 Choć pewnie najlepiej w godzinach wczesnopopołudniowych - do 14.00 trwa bowiem przyjmowanie modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Panowie powinniście zorganizować nową nagrodę specjalną, rejestracja modeli na fiestę w trakcie porodu żony Wygrał bym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 No niech się żona dowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Panowie powinniście zorganizować nową nagrodę specjalną, rejestracja modeli na fiestę w trakcie porodu żony Wygrał bym. Pozdrawiam Przy rejestracji nie zapomniałeś o nowo narodzonym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Panowie powinniście zorganizować nową nagrodę specjalną, rejestracja modeli na fiestę w trakcie porodu żony Wygrał bym. Pozdrawiam Przy rejestracji nie zapomniałeś o nowo narodzonym? ... i odpowiedniej skali Jak by były pięcioraczki, to już kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Czy wszystkie modele zostają do niedzieli godziny 18? Czy też praktyką jest, że modelarze zbierają się wcześniej niż oficjalny koniec imprezy? Mogę przyjechać dopiero w niedzielę po południu, dużo stracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Oficjalne zakończenie jest w Niedzielę o 14:05... Rozkład jazdy jest na poprzedniej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 O kurczę, kilka dni temu patrzyłem na rozkład jazdy na fb i dam sobie rękę uciąć, że na którejś grafice była 18 :( No nic, zobaczymy czy się wyrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Mogę przyjechać dopiero w niedzielę po południu, dużo stracę? ...Wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Czerwca 2017 Share Napisano 10 Czerwca 2017 Ja właśnie wróciłem....dużo modeli,sporo ludzi...jest na co popatrzeć,podziwiać. Bardzo dobra organizacja i bardzo dużo poczucia humoru u wszystkich. Sergiusz ciekawie prezentował techniki malowania. Mam nadzieję coś z tego pokazu wykorzystać. Jako ,że na więcej imprez modelarskich nie mam czasu to obowiązkowo pojawiłem się lokalnej . I cenię sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strashaq Napisano 10 Czerwca 2017 Share Napisano 10 Czerwca 2017 Ja dziś byłem pierwszy raz i zabrałem że sobą 2 kolegów. Wszyscy byliśmy pod wielkim wrazeniem. Dużo modeli, zdziwiła mnie duża możliwość zrobienia zakupów;) dobrze i nie dobrze że nie można było płacić kartą bo bym więcej wyniosl;)))))) Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 10 Czerwca 2017 Share Napisano 10 Czerwca 2017 Byłem dzisiaj przelotem. Miło było spotkać / zobaczyć znajome, przyjazne i uśmiechnięte twarze. Na giełdzie również można trochę gotówki zostawić. To chyba jest najlepsza Fiesta - nie to, że poprzednie były złe, ale teraz widać jaki potencjał drzemie w tej imprezie. Na sali byłem króciutko, może z pół godziny (o wiele za krótko), poniżej wklejam to co mi zdążyło wpaść w oko przez obiektyw. Kto może niech wpada na Barską bo naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi