Jump to content

wz.34 FTF 1/72

SebastianC.
 Share

Recommended Posts

Chyba powoli dołączam do grona modelarzy którzy co rusz rozgrzebują kolejny model nie kończąc poprzedniego No więc zacząłem kolejny "szybki" projekcik, i to nie byle jaki bo moja pierwsza, najpierwszejsza pancerka jaką kiedykolwiek kleiłem Model to raczej wszystkim znany samochód pancerny wz.34 II FTF w 1/72, waloryzacja własnym sumptem posiłkując się książkami TBiU 56, militaria 318 i zdjęciami z neta.

Na razie udało mi się tyle wystrugać:

Image00001_zpsfhlej1b7.jpg

Wstępna przymiarka w kabinie kierowcy:

Image00002_zps0hqkh8x1.jpg

Tym razem cisnę z modelem do oporu aż skończę, no chyba że dojdą blachy do Księcia Walii to trzeba będzie walczyć z pokusą......

Chyba powoli dołączam do grona modelarzy którzy co rusz rozgrzebują kolejny model nie kończąc poprzedniego /quote]

No to witaj w klubie ale przecież modele robimy dla przyjemności, a jak zaczyna brakować weny i zaczyna się mordęga to modelarską frajdę może dać tylko kolejny model

Będę kibicował, bo sam robię skoki w bok w stronę szeroko pojętej pancerki. Na razie zapowiada się super

Pozdrawiam,

Marudek

Elementy zagruntowane surfacer'em:

Image00001_zpsadwgxi8j.jpg

Dorobiłem drewnianą podłogę, nową łyżkę łopaty i km 7.92mm z igieł lekarskich i blaszek - na zdjęciu porównanie z zestawowym karabinem:

Image00002_zpsynbym7y7.jpg

Jakim kolorem pomalować wnętrze? Piaskowy, zielony ochronny czy jeszcze jakiś inny? Mile widziane numery farb, maluję gunze i tamiyami.

Karabin miodzio.

A wnętrza jeśli dobrze pamiętam szaropiaskowy jak określała ten kolor instrukcja. Koloru nie podam bo polaki maluję tylko LifeColor dedykowanym zestawem , robionym przy współpracy z Muzeum Wojska.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Coraz bliżej końca. Wszystko poskładane tylko wieża nie jest jeszcze przyklejona, błyszczy się jak psu bo dostał lakier gloss pod washa. Próbowałem paru sztuczek weatheringowych ale Mig Jimenez ze mnie nie będzie więc sobie podarowałem. Pozostało położyć mat i pobrudzić koła, no i jakaś podstaweczka by się zdała... Tak to na dzień dzisiejszy wygląda:

DSC_3950_zps7ybchm6z.jpg

DSC_3953_zpscz2p5l9v.jpg

DSC_3954_zpsbx7so6uv.jpg