Panzer Machine Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Postanowiłem wziąć udział w kolejnym konkursie modelarskim. Tym razem to konkurs organizowany przez Fejsbukową Grupę Modelarską - Plastik. Czas jest do końca kwietnia, temat: Rdza i brud. Zobaczymy co z tego wyjdzie i czy w ogóle dotrwam do końca prac w terminie. Jak na razie na wszystkie konkursy nie udawało mi się zdążyć a modele leżą w pudłach i czekają nie wiem na co. Ale... dajmy sobie szansę ;) Więc jedziemy, inbox: Pierwsze przymiarki do scenki: Zrobiłem szkic aby szybko wiedzieć o co mi właściwie chodzi. Dragonowski Waffentrager jak się okazało miał dość ubogie wnętrze. Szukałem na necie materiałów, ale nie wiele znalazłem, więc posiłkuję się różnymi wnętrzami pojazdów III Rzeszy. W zestawie było mnóstwo ramek z różnych pojazdów np Nashorn, PzKpfw 38(t) itd. Postanowiłem je wykorzystać do zrobienia wnętrza w swoim wraku. Konstruktorem niestety nie będę. Produkcja fotela kierowcy: "Smoki są zmyśle cholipka" Refka fotela kierowcy z Pz IV Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Super się zapowiada, będę kibicował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patterson Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Świetna dłubanina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sklejacz001 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 No no fajny temat. Będę tu zaglądał i podpatrywał no i powodzenia z modelem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted March 28, 2017 Author Share Posted March 28, 2017 Dzięki za motywacje Miało być prosto z pudła a tu taki psikus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Spalenizna jakaś się szykuje? Fajna rzeźba w środku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted March 29, 2017 Author Share Posted March 29, 2017 Bydzie z tego spalenizna. Dzięki! Za jakieś ciekawe refki będę wdzięczny jeżeli ktoś posiada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanczyslaw Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Ale masz level Ooo stary ja o takim mogę tylko pomarzyć moje gratki i trzymam kciuki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Imponująca robota. Wyjdzie z tego piękny brzydal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted April 3, 2017 Author Share Posted April 3, 2017 Powoli do przodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted April 4, 2017 Author Share Posted April 4, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Ale detal! niesamowita robota i zapowiada się coraz ciekawiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Fotelik pierwsza klasa Niecały miesiąc... trochę mało czasu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Podziwiam za pomysł i odwagę. Ja bym się w takim terminie nie wyrobił z modelem z pudła, a co dopiero z przeróbkami własnymi. Jak na razie bardzo interesująco to wygląda. Jednak mnie najbardziej będzie interesował etap malowania - za dużo wraków się nie widuje. Mam nadzieję że fotki również będą na bogato jak teraz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Dzięki chopaki za motywację! Co do czasu to, tak! zostało bardzo mało czasu. Prawda jest taka, że jeżeli nie uda mi się do końca tego tygodnia zamknąć etapu budowy to nie ma szans, żebym zdążył do końca miesiąca skończyć cały model z malowaniem. Jeżeli się uda to jest cień szansy. bazylms, takie fotki etapowe są fajne, ale zawsze odrywają od pracy... nie obiecują, że będzie tak zawsze, ale postaram się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Kozak.. tylko pozazdrościć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Rozumiem, ale ostatnio zacząłem do warsztatu cykać telefonem i da się je oglądać. A to tylko chwila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted April 18, 2017 Author Share Posted April 18, 2017 Rozumiem, ale ostatnio zacząłem do warsztatu cykać telefonem i da się je oglądać. A to tylko chwila. Też cykam telefonem, ale mnie to odrywa od pracy. Będę się starał bazylms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted April 19, 2017 Author Share Posted April 19, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 O super! Dzieje się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted April 24, 2017 Author Share Posted April 24, 2017 Prawie zestawowe działo poskładane. Nie obyło się bez przeróbek. Lufa to oczywiście RB Model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Znalazłem w swoim złomie taką piękną część z modyfikacji Abramsa. Idealnie się sprawdzi jako podstawa działa Ale część wymaga obróbki, więc zaczynamy od szpachlowania Spód wygląda koszmarnie Szpachli nigdy dość Kolejne części ze złomu I parę detali z różnych modeli - chyba parę części ze Stuarta tam nawet jest Takie coś mi zostało po tygrysie królewskim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Pięknie, super robota . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Dzieki! Tak na marginesie, bede za niedlugo montowal blotniki z blach Abera. Czy macie pomysl jakimi narzedziami zdewastowac blachy aberowskie? Nigdy tego nie robilem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted May 1, 2017 Author Share Posted May 1, 2017 Dół podstawy działa skończony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts