Panzer Machine Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Postanowiłem wziąć udział w kolejnym konkursie modelarskim. Tym razem to konkurs organizowany przez Fejsbukową Grupę Modelarską - Plastik. Czas jest do końca kwietnia, temat: Rdza i brud. Zobaczymy co z tego wyjdzie i czy w ogóle dotrwam do końca prac w terminie. Jak na razie na wszystkie konkursy nie udawało mi się zdążyć a modele leżą w pudłach i czekają nie wiem na co. Ale... dajmy sobie szansę ;) Więc jedziemy, inbox: Pierwsze przymiarki do scenki: Zrobiłem szkic aby szybko wiedzieć o co mi właściwie chodzi. Dragonowski Waffentrager jak się okazało miał dość ubogie wnętrze. Szukałem na necie materiałów, ale nie wiele znalazłem, więc posiłkuję się różnymi wnętrzami pojazdów III Rzeszy. W zestawie było mnóstwo ramek z różnych pojazdów np Nashorn, PzKpfw 38(t) itd. Postanowiłem je wykorzystać do zrobienia wnętrza w swoim wraku. Konstruktorem niestety nie będę. Produkcja fotela kierowcy: "Smoki są zmyśle cholipka" Refka fotela kierowcy z Pz IV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Super się zapowiada, będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Świetna dłubanina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 No no fajny temat. Będę tu zaglądał i podpatrywał no i powodzenia z modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 28 Marca 2017 Autor Share Napisano 28 Marca 2017 Dzięki za motywacje Miało być prosto z pudła a tu taki psikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Spalenizna jakaś się szykuje? Fajna rzeźba w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Marca 2017 Autor Share Napisano 29 Marca 2017 Bydzie z tego spalenizna. Dzięki! Za jakieś ciekawe refki będę wdzięczny jeżeli ktoś posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Ale masz level Ooo stary ja o takim mogę tylko pomarzyć moje gratki i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Imponująca robota. Wyjdzie z tego piękny brzydal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 4 Kwietnia 2017 Share Napisano 4 Kwietnia 2017 Ale detal! niesamowita robota i zapowiada się coraz ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Kwietnia 2017 Share Napisano 4 Kwietnia 2017 Fotelik pierwsza klasa Niecały miesiąc... trochę mało czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Podziwiam za pomysł i odwagę. Ja bym się w takim terminie nie wyrobił z modelem z pudła, a co dopiero z przeróbkami własnymi. Jak na razie bardzo interesująco to wygląda. Jednak mnie najbardziej będzie interesował etap malowania - za dużo wraków się nie widuje. Mam nadzieję że fotki również będą na bogato jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Dzięki chopaki za motywację! Co do czasu to, tak! zostało bardzo mało czasu. Prawda jest taka, że jeżeli nie uda mi się do końca tego tygodnia zamknąć etapu budowy to nie ma szans, żebym zdążył do końca miesiąca skończyć cały model z malowaniem. Jeżeli się uda to jest cień szansy. bazylms, takie fotki etapowe są fajne, ale zawsze odrywają od pracy... nie obiecują, że będzie tak zawsze, ale postaram się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Kozak.. tylko pozazdrościć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Rozumiem, ale ostatnio zacząłem do warsztatu cykać telefonem i da się je oglądać. A to tylko chwila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Rozumiem, ale ostatnio zacząłem do warsztatu cykać telefonem i da się je oglądać. A to tylko chwila. Też cykam telefonem, ale mnie to odrywa od pracy. Będę się starał bazylms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 O super! Dzieje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2017 Prawie zestawowe działo poskładane. Nie obyło się bez przeróbek. Lufa to oczywiście RB Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Znalazłem w swoim złomie taką piękną część z modyfikacji Abramsa. Idealnie się sprawdzi jako podstawa działa Ale część wymaga obróbki, więc zaczynamy od szpachlowania Spód wygląda koszmarnie Szpachli nigdy dość Kolejne części ze złomu I parę detali z różnych modeli - chyba parę części ze Stuarta tam nawet jest Takie coś mi zostało po tygrysie królewskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Pięknie, super robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Dzieki! Tak na marginesie, bede za niedlugo montowal blotniki z blach Abera. Czy macie pomysl jakimi narzedziami zdewastowac blachy aberowskie? Nigdy tego nie robilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 Dół podstawy działa skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi