Tomek Mroczkowski Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Witajcie, rozgrzebuje mały warsztat 2 pojazdów, dokładniej BM-21 Grad. Zamierzam odwzorować 2 pojazdy z dwóch Pułków Artylerii 1. To Grad z rozformowanej już jednostki z Braniewa Niestety zdjęć jest jak na lekarstwo, a w zasadzie nie ma ich wcale. http://i.imgur.com/N0H2VSW.jpg Będę się wzorować na tym, godło z gryfem na drzwi. 2. To już prostszy temat, gdyż do dziś w Węgorzewie obecne są BM-21 na podwoziu URAL'a-375D http://11pa.wp.mil.pl/pl/17_93.html Aczkolwiek tutaj puszcze wode wyobraźni, oznaczenie będzie coś a'la BM-21 16 Pułku czyli godło 11. mpa na drzwiach. Same modele są całkiem przyjemne, przydałaby się wymiana kół na coś zbliżone oryginałom, ale niestety mam trochę innych wydatków teraz i nie moge sobie na to pozwolić :( Postępy wkrótce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Super temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 15 Kwietnia 2017 No i fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2017 3 miejsca zajęte, 300 wolnych Wracając do tematu, zacząłem od wyrzutni. Postanowiłem, że będę budować modele w tym samym czasie, dlatego będą takie formy zdjęć Czas na 14 kółek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Modele malutkie to i prace postępują w miarę szybko. Nie potrzebna szpachlówka, detale trochę mydlane, ale przyjemność ze sklejania jak najbardziej jest, a gdy dwa modele, to podwójna nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 3 miejsca zajęte, 300 wolnych Spoko, widownia się szybko zapełni... teraz święta były to wszyscy myśleli głównie o napychaniu brzucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Oglądam oglądam. Lubię takie hurtowe warsztaty Masz już opracowane kolorki i ich rozmieszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Kibicuję - swego czasu popełniłem węgorzewską BM-kę, jeszcze z czasów 1 MBA. Do przeróbki będzie rura wydechowa (zestawowa jest inna niż w naszych Gradach) - ale to mały problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Kibicuję, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Do przeróbki będzie rura wydechowa (zestawowa jest inna niż w naszych Gradach) - ale to mały problem. Większym problemem dla mnie jest obecnie orurowanie wydechu Masz już opracowane kolorki i ich rozmieszczenie? Rozmieszczenie tego z 11 mpa będzie jakieś ze zdjęć i możliwe, ze w nowych barwach, a z 16 pułku? Nie wiem, nie mam żadnych kwitów praktycznie oprócz całego zielonego i jednej strony w trójbarwnym. Tymczasem wracamy do budowy, instrukcja ICMu jest trochę beznadziejna ale widywałem gorsze. Ciężko zrobić jakąś geometrie kół w tych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Lipca 2017 Autor Share Napisano 15 Lipca 2017 Przygotowanie pod podkład oraz farbę. Jedna wyrzutnia będzie rozłożona, druga w pozycji bojowej. Jedna (16 Pomorski Pułk Artylerii) będzie cała oliwkowa, natomiast druga (11 Mazurski Pułk Artylerii) będzie łaciata. Przy okazji "test" studia fotograficznego, chyba nie jest źle jak na skromne warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 Fajnie wygląda taki podwójny warsztat. No i studio także sprawuje się wyśmienicie. Masz we mnie widza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Ruszamy dalej, złożone na sucho, z problemem kół z tyłu sobie jakoś poradziłem. Zostało każdy segment dokończyć, skleić w kupe i gotowe. BM oliwkowy będzie utytłany, BM zielony będzie paradny. Oczywiście oba będą łaciate, żeby ktoś nie pomyślał, że to koniec malowania. PS. Leń mnie złapał i orurowania wydechu nie zrobiłem, podobnie kosz na koło zapasowe zostaje zestawowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Zgłaszam swoją obecność! Do roboty! Do roboty! Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Oliwka to jaka farba (producent i kolor)? Pytam jako "wieczny poszukiwacz LWP olive", wydaje mi się że dobrze trafiłeś z kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Oliwka to jaka farba (producent i kolor)? Pytam jako "wieczny poszukiwacz LWP olive", wydaje mi się że dobrze trafiłeś z kolorem. A próbowałeś Xf-49 Khaki Tamki, jako bazę do wyjścia na LWP, i mixy tejże,?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Oliwka to jaka farba (producent i kolor)? Pytam jako "wieczny poszukiwacz LWP olive", wydaje mi się że dobrze trafiłeś z kolorem. Gunze H52, tutaj kładziony na podkład surfacer szary z preshadingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Zacząłem montaż pierwszego Grada, posklejany w kupę, zostały detale typu lusterka i kalkomanie. Jak zawsze makro wyciągnie wszystko co najbrzydsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 4 Listopada 2017 Share Napisano 4 Listopada 2017 Cześć Też robię teraz bm 21 z icemu, ale instrukcja jest dla mnie bardzo, bardzo nieczytelna w wielu miejscach . Mógłbyś, więc wysłać /wstawić kilka zdjęć podwozia. PS: Model jak prezentuje się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emeryt Napisano 8 Listopada 2017 Share Napisano 8 Listopada 2017 Witam-w/g mojego skromnego zdania to najlepszy kolor WP zrobiła chyba już nieistniejąca firma z Kielc,farby o nazwie "ASTRA" numer 325 pod aerek bardzo dobre,malowałem nimi mój zywiczny T55,przetestowałem sporo farb nie będe tu wymieniał,żeby nie zanudzać.Pozdrawiam-Janusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi