Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

taa.. tak sobie zerkam na te wszystkie rosyjskie, kołowe i szynowe modele, potem rzucam okiem na magazyn i ciężko wzdycham, już nie pamiętam kiedy jakąś 35-tkę zrobiłem (a ze 3 modele rozgrzebane latami już leżą)

ale zapowiedzi faktycznie interesujące, wygląda na to, że pomału będzie można cały pociąg pancerny zbudować

Jędrek

Napisano
rzucam okiem na magazyn i ciężko wzdycham, już nie pamiętam kiedy jakąś 35-tkę zrobiłem (a ze 3 modele rozgrzebane latami już leżą)

Hej

Konkurs Zimowy jest

Trzeba przestać wzdychać i wyłowić jakoweś pudło spod pajęczyny.

Najlepiej z jak najgrubszą warstwą kurzu na deklu.

Założę się, że starszego "złoma" niż mój ICM'owski "Rysio" nie masz ;D

Pozdrowionka

ZzB

Napisano

Trumpek ostatnio taki się płodny zrobił, że tylko czekać, jak nam Rosomaka wrzucą na rynek...osobiście nie miałbym nic przeciwko. Tym bardziej, że fińska Patria XA-360 (tak się nazywa w oryginale) zaczyna być coraz bardziej popularna w ariach na całym świecie.

Kto wie, może na przyszłoroczne święta chinole nam taki prezent zrobią.

Napisano

Na ostatniej konwencji IPMS National, zarówno Trumpeter jak i Revell/Monogram deklarowały, ze w ich planach produkcyjnych jest ten model (Patria). Wydaje mi się, ze wszyscy czekają na malowania USMC

Napisano

Z tego co widzę na tych małych obrazkach, to MAZ last już na wejściu wita skopanymi błotnikami :-/ A w planach na pewno KZKT i LMTV.

Tomek

Napisano
popularna w ariach na całym świecie.

usmc Polska, Słowenia, Finlandia i RPA to nie dużo

Napisano

rObO87 my też wiemy że to Dragon nie jest, ale miałbyś SLT-56 jakby nie Trumpeter ?

Napisano
rObO87 my też wiemy że to Dragon nie jest, ale miałbyś SLT-56 jakby nie Trumpeter ?

Święte słowa

Dokładnie. Poza tym Panowie, weźcie pod uwagę, ze to jest ich raczej starszy model - Trumpeter ewoluuje, a progresja jest widoczna z modelu na model. Jest coraz lepiej.

Napisano

Hej

Uważam ze Trumpeter i Hobby Boss są najbardziej dynamicznymi firmami na rynku modeli plastikowych.

Jaka firma w przeciągu ok. 10 lat wprowadziła na rynek aż taką ilość modeli? Patrząc po modelach Trumpka i HB widać że podnosza jakość z każdym modelem - w przeciwieństwie co do nie których firm (patrz Revell i np jego Kanonenjagdpanzer).

Pozdrawiam

Napisano

Ano Trumpek ewoluuje. Pamiętam ich starsze modele, moja przygoda z nimi zazwyczaj kończyła się już w sklepie, po obejrzeniu wyprasek. Ale teraz to zupełnie inna bajka, mam Centauro z Trumpka, zupełnie nowa i nieporównywalna jakość wykonania, nie wiem jeszcze jak ze spasowaniem, ale myślę, że powinno być ok. Co do nowości, ja czekam na ich T-62, BMP-3 no i dopancerzonego Challengera. Pojazdy z serii LAV mnie w ogóle nie kręcą, za to chciałbym żeby Trumpek zaczął robić jakieś współczesne pojazdy i czołgi budowane na bazach pojazdów z byłego ZSRR np. BMPT Terminator, czy T-72 M2 Moderna, oj to by było super Mam nadzieję, ze kiedyś się doczekam

Napisano
czy T-72 M2 Moderna, oj to by było super Smile Mam nadzieję, ze kiedyś się doczekam Smile

powiedz po prostu że chcesz Twardego a nie czeskie złomy wymieniasz

co do zapowiedzianej Patri to pewnie będzie bez polskich malowań i oczywiście będzie trzeba albo szpachlować fińskie zasobniki w burtach albo dorabiać pędniki i oczywiście dokupić jakiś żywiczny pancerz dla mnie jest niemal pewne że taki model mógłby być tylko bazą a w końcu to my go w boju testowaliśmy

Napisano
a nie czeskie złomy wymieniasz

Słowackie Twardego nie chcę, i nigdy nie chciałem, po prostu nie podoba mi się ta konstrukcja, zresztą tak jak i inne produkty polskiej myśli technicznej

Napisano
Słowackie

moja wina

inne produkty polskiej myśli technicznej

Loara Żubr Krab chociaż ten ostatni to mało polski z wyglądu

Napisano
Loara Żubr Krab chociaż ten ostatni to mało polski z wyglądu

No, ten Krab to mi się nawet podoba, jedyna Polska konstrukcja, która mi się spodobała to prototyp PT-94 Goryl , szkoda że nie doczekała produkcji seryjnej

• 1 month later...