Jump to content

M50 Super Sherman SLA

marioba
 Share

Recommended Posts

Witam Szanownych Forumowiczów!

M50 Super Sherman, South Lebanon Army, Bejrut 1980. 1:35.

Słaby warsztat jest tutaj http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=35124&start=180

NMSs3WB.jpg

d23Looq.jpg

LpIKWvn.jpg

lpif58f.jpg

GFQcmQa.jpg

bAG9SZd.jpg

8jDuBST.jpg

dMdkfjE.jpg

hHaDSxT.jpg

0A9GdYp.jpg

wbDHUGn.jpg

Zapraszam do oglądania i oceny.

I tyle...

Ja najbardziej doceniam ten model za wkład własny, przeróbki, poprawki i doróbki. No i zwieńczenie malowaniem; ciekawe, dobrze wykonane i niezbyt nachalne (to znaczy trafione w punkt) w brudzeniu.

Przy okazji uważnego oglądania warsztatu odkryłem, ze mam kadłub M4A4 z tej samej firmy Też go do czegoś nietypowego wykorzystam...

Strasznie długowieczny czołk to był.

Chyba do dzisiaj jeździ jako szkolny w republikach bananowych.

Witam!

Ja najbardziej doceniam ten model za wkład własny, przeróbki, poprawki i doróbki.

Cieszę się okrutnie z twoich pochwał! I oczywiście jestem świadomy moich niedoróbek błędów i zaniechań w tym modelu. Jest ich sporo ( np: uszy na wieży, powinny być płaskie a nie gięte z pręta). Model po prostu zmęczył mnie i w pewnym momencie wymiękłem.

Chyba do dzisiaj jeździ jako szkolny w republikach bananowych.

Jeżdżą w Paragwaju. Przebudowane w Argentynie Firefly, z francuskimi silnikami i zmienioną nazwą na "Sherman Repotenciado".

Ja mam w najbliższych planach jeszcze bardziej zjadliwą bestię - M60

Super pomysł! Chilijskie Shermany są boskie! Zaczynaj budowę, będę na pewno kibicował.

I jeszcze jedno: Nazwa M60 jest trochę nieoficjalna, ale i tak wszyscy zainteresowani wiedzą o co chodzi.

I tyle...

Bardzo ładne i ciekawe wykonanie, teraz przydałaby mu się choć odrobina podstawki.

Podstawki nie będzie. W mim przypadku zajmują za dużo miejsca.