Grzegorz Grabowski Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Oooooo!!! Ale czad!!! Kiedy i gdzie to można kupić? Meng ma to wypuścić 26 września. Na Hobbyeasy jest już dostępny w opcji pre-order. Więcej informacji nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Właśnie chciałem sobie zamówić, ale... Package Subtotal: USD 27.13 Weight: 650.00 g, Shipping Cost: USD 21.08 Świetne proporcje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Ja miałem podobnie z ostatnio zakupionym Abramsem. Model £25.94, koszt wysyłki £18.20, razem £44.14. Jakież było moje zdziwienie, gdy zamiast paczki z modelem, listonosz przyniósł mi karteczkę, z informacją, że muszę jeszcze zapłacić cło £11.60 Przez 10 lat tam kupowałem i po raz pierwszy taki numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Września 2018 Autor Share Napisano 6 Września 2018 .. Eeee....RG-31 chyba najciekawszy. Tez o nim myślałem. Może sobie wspólny warsztat zmajstrujemy? No co Ty ... nie nadaję się, nie dogonię Ciebie nie ten poziom i umiejętności Makinen Co jeszcze możesz zrobić z Abramsem? Fajnie by było, gdybyś na przykład przymocował jakoś te graty do pancerza. I tu pomocna może być taśma maskująca, pocięta na 1mm paski Tak mam to w planach - jeszcze zastanawiam się nad konfiguracją bambetli Bierz się za polską 55-kę ale to trudny temat bo T55 polskiej produkcji trochę się różniły od ruskich, a tym bardziej od czeskich,i wcale nie chodzi o tą skrzynkę na pokrywy reflektorów z lewej strony wieży ale masz muzeum na Powsińskiej, pojedziesz tam raz, obglądniesz i już będziesz wiedział.pozdrawiam A. Dobrze wiedzieć, że mogę na Powsińskiej go zobaczyć. Ale chyba chce odpocząć od gąsienic, albo będę rzucał monetą A jeśli chodzi o odpowiedź na pytanie co następne? Odpowiadam. Ja osobiście zaczekałbym na to: Fani militarnych 4 kółek z Makinenem na czele zgodzą się pewnie ze mną, że to pojazd o najwyższym współczynniku czadu No to wiem co sobie kupię na gwiazdkę Dzięki Właśnie chciałem sobie zamówić, ale...Package Subtotal: USD 27.13 Weight: 650.00 g, Shipping Cost: USD 21.08 Świetne proporcje... Trzeba szykować dwie stówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Lutego 2019 Autor Share Napisano 16 Lutego 2019 Aż wstyd się przyznać ale nigdy nie robiłem anten z wyprasek, muszę je w końcu zrobić i chciałbym się upewnić Mam świeczkę i chciałbym zrobić dwie równe anteny, czy nad świeczką rozciągam od razu obie ? Czy później je przyklejam klejem, czy lepiej w "podstawce" na antenę wywiercić otwór na nowe anteny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 (edytowane) Rozciągnij ramkę nad płomieniem najbardziej jak się da, a potem odetnij dwa, równej długości odcinki, po około 4.5-5cm. Potem normalnie je przyklej do podstaw, jak chcesz to nawierć lekko podstawy. Po przyklejeniu, przytrzymaj je przez chwilkę, aż klej przyschnie. Jeśli w modelu Menga, podstawy anten są odlane razem z krótkimi imitacjami drutów, to te imitacje odetnij. Edytowane 16 Lutego 2019 przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Lutego 2019 Autor Share Napisano 17 Lutego 2019 21 godzin temu, Grzegorz Grabowski napisał: Rozciągnij ramkę nad płomieniem najbardziej jak się da, a potem odetnij dwa, równej długości odcinki, po około 4.5-5cm to nie takie łatwe jak mi się wydawało, albo pękała wypraska albo nie rozciągała mi się równomiernie oglądam sobie np. taki poradnik i nie wiem co robię źle nie chce się poddawać, ale chyba zaraz zacznę szukać gotowych anten do Abramsa np MModels - Scale Models Workshop A35007 US M1 Abrams Tank antennas 10pcs Ogólnie to już chyba tylko brakuje mi tych anten i koniec Bambetle zostawię w takiej konfiguracji, muszę je tylko przykleić delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 (edytowane) Anteny możesz zrobić z drutu sprężynowego. Ja używam 0.3mm. Nie będziesz się musiał martwić że je pogniesz przez przypadek. Edytowane 17 Lutego 2019 przez Marcin K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 (edytowane) A sprawdź jaką masz miotłę do zamiatania w domu? Jeśli z plastikowym włosiem, to po prostu odetnij dwa włosy z miotly i już masz anteny. Ja tak robię w każdym modelu. Proszę, oto moje niewyczerpalne źródło anten Edytowane 17 Lutego 2019 przez Grzegorz Grabowski 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 (edytowane) Może to i śmieszne, ale to mój stryker z antenami z tej właśnie miotły Edytowane 17 Lutego 2019 przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Lutego 2019 Autor Share Napisano 17 Lutego 2019 spróbuję. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 18 Lutego 2019 Share Napisano 18 Lutego 2019 To ja dodam o antenach coś od siebie z mojej działki. Należy się udać do najbliższego gabinetu weterynaryjnego . Ładnie uśmiechnąć się do Pani doktor ( bardzo się ten zawód sfeminizował)i zapytać o mandryn od najmniejszego cewnika dla kotów. Przy odrobinie szczęścia otrzymujemy coś takiego . Jest cienkie , sprężyste , stalowe , a dla lekarza weterynarii i tak stanowi odpad. ten jest chyba od najmniejszego dostępnego na rynku (1.0 x 130) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Jak nie chcesz inwestować w anteny, to sprawdza się też plastykowy drucik od metki, np. z ubrań. Podobnie jak z miotłą. Elastyczny , prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Polecam też włókno światłowodowe..może być takie z lampki od "chińczyka"za kilka zyka,wygląda jak fontanna i świeci kolorowo-kupujesz taką lampkę i wystarcza ci do końca świata i jeden dzień dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 Dziękuję za porady, na razie skorzystałem z miotły Mojego Abramsa będzie można zobaczyć już po jutrze w Mińsku, a po weekendzie zapewne zrobię galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Lutego 2019 Autor Share Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) Wreszcie nastał koniec, zapraszam do galerii Dziękuję wszystkim za pomoc i obserwację tego długiego monotonnego warsztatu. Edytowane 27 Lutego 2019 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi