Dorotka Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 (edytowane) Uwiodło mnie to zdjęcie: Na tyle, że postanowiłem sobie coś w tym stylu wydziobać. Czyli, że S-F i ćwiczenie zdrapek, rdzy, brudu, obić i innych na jakiejś bazie. Byle wyszło podobnie do tego, co na fotce Taka odskocznia od filtrowania MS-a i tamtejszych kolorów. Wybór padł na to pudełko: Abramsy z RFM, to jak wiadomo cud, miód i malina, także nie ma się co za bardzo rozpisywać na temat montażu (tym bardziej, że niemal wszystko to pudło, plus drobne przeróbki, plus śmieci z innych budów). Zero problemów, trochę szpachli. Od wczoraj dzióbany, w weekend pewnie dam podkład. Wanna z górą przyłożona na sucho... Edytowane 6 Lipca 2017 przez Gość Cytuj
Gość Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Jeśli Twój model ma wiernie odwzorowywać, to co jest na fotce referencyjnej, to już masz pierwszego babola. Jeśli natomiast fotka, to tylko luźna inspiracja, i tak jak pisałeś robisz S-F, to z przyjemnością popatrzę jak budujesz kolejnego abramsa:) Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Ma wyjść podobnie, więc Grzegorzu to, że są złe wyrzutniki granatów to nie jest problem Dorotka, a ukończysz chociaż 1 model za naszego istnienia? Cytuj
Gość Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Ma wyjść podobnie, więc Grzegorzu to, że są złe wyrzutniki granatów to nie jest problem Dorotka, a ukończysz chociaż 1 model za naszego istnienia? Ale mnie rozgryzgłeś Tomaszu Cytuj
OLO Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 To najfajniejsza fotka Abramsa , tylko nie wymieszaj wyposażenia bo ten z fotki to piechota morska i ma parę dupereli innych niż us army pozdrawiam OLO Cytuj
Bengal Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Stara nie sprzątaj Dorotka pozamiata z Abramsem. Biegnę po popcorn Cytuj
TerraIncognita Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Czy planujesz do niego podstawkę, na której oprócz czołgu będzie jeszcze rzeka? Jakiegoś rodzaju przejazd przez nią? Cytuj
Dorotka Napisano 6 Lipca 2017 Autor Napisano 6 Lipca 2017 Czy planujesz do niego podstawkę, na której oprócz czołgu będzie jeszcze rzeka? Jakiegoś rodzaju przejazd przez nią? Jak w tytule, to nie błąd ortograficzny Cytuj
Dorotka Napisano 6 Lipca 2017 Autor Napisano 6 Lipca 2017 Trzeci dzień walki... Z dużych rzeczy została druga osłona (pierwsza tylko "wciśnięta"), koła i gąski. Reszta to duperele... Cytuj
Dorotka Napisano 6 Lipca 2017 Autor Napisano 6 Lipca 2017 Butelka koli spoko Ano, przymierzam się do różnych opcji "bambetlyzacji" Cytuj
Dorotka Napisano 7 Lipca 2017 Autor Napisano 7 Lipca 2017 Stoimy na mocno wstępnie przygotowanych kołach... Cytuj
makinen Napisano 7 Lipca 2017 Napisano 7 Lipca 2017 Dorotka- ufunduje chyba Tobie jakiś drobny suwenir, jak doporowadzisz ten model do finału. Z trzech ten interesuje mnie najbardziej Cytuj
Dorotka Napisano 7 Lipca 2017 Autor Napisano 7 Lipca 2017 ten interesuje mnie najbardziej A czemu akurat ten? Cytuj
makinen Napisano 7 Lipca 2017 Napisano 7 Lipca 2017 Drugi, którego robisz jest przekombinowany- chodzi o oryginał, a rusek mnie kompletnie nie bawi. Cytuj
Dorotka Napisano 7 Lipca 2017 Autor Napisano 7 Lipca 2017 Drugi, którego robisz jest przekombinowany- chodzi o oryginał, a rusek mnie kompletnie nie bawi. Mówisz, że piękno tkwi w prostocie... Cytuj
Darkin Napisano 7 Lipca 2017 Napisano 7 Lipca 2017 Super zdjęcie które mnie również intryguje, bo to Abrams a dojechany prawie na maksa. Podrapany poobdzierany, pordzewiały, dosyfiony. Prawdziwy "rarytas"/ewenement. . Chyba jedyne zdjęcie w sieci takiego "zapuszczonego" Abramsa. Cytuj
Dorotka Napisano 7 Lipca 2017 Autor Napisano 7 Lipca 2017 (edytowane) Chyba nieuchronnie zbliża się czas klejenia gąsek Edytowane 7 Lipca 2017 przez Gość Cytuj
bazylms Napisano 7 Lipca 2017 Napisano 7 Lipca 2017 No tu fotki nie działają. Sprawdź czy katalog jest do wglądu publicznego czy tylko dla ciebie. Cytuj
Dorotka Napisano 7 Lipca 2017 Autor Napisano 7 Lipca 2017 No tu fotki nie działają. Sprawdź czy katalog jest do wglądu publicznego czy tylko dla ciebie. Poprawiłem i pociągnąłem z imgura. Teraz chyba widać? Cytuj
Dorotka Napisano 8 Lipca 2017 Autor Napisano 8 Lipca 2017 Gąski, wstępnie sklejone, schną. Odcinki (po 4 na jedną stronę) zespolone na taśmę. Według mnie zdecydowanie najsłabszy element tego zestawu Cytuj
OLO Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Widzę ,że robisz wersję US Army . Przeglądając zdjęcia zauważyłem ,że tak styrane zdarzają się najstarsze wozy USMC. Mam wrażenie ,że to przez słoną wodę . To takie moje dywagacje,zrobisz jak uważasz twój projekt( a może nie dotarłem do odpowiednich zdjęć) powodzenia i obserwuję z zainteresowaniem OLO. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi