Dorotka Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 (edytowane) Uwiodło mnie to zdjęcie: Na tyle, że postanowiłem sobie coś w tym stylu wydziobać. Czyli, że S-F i ćwiczenie zdrapek, rdzy, brudu, obić i innych na jakiejś bazie. Byle wyszło podobnie do tego, co na fotce Taka odskocznia od filtrowania MS-a i tamtejszych kolorów. Wybór padł na to pudełko: Abramsy z RFM, to jak wiadomo cud, miód i malina, także nie ma się co za bardzo rozpisywać na temat montażu (tym bardziej, że niemal wszystko to pudło, plus drobne przeróbki, plus śmieci z innych budów). Zero problemów, trochę szpachli. Od wczoraj dzióbany, w weekend pewnie dam podkład. Wanna z górą przyłożona na sucho... Edytowane 6 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 Jeśli Twój model ma wiernie odwzorowywać, to co jest na fotce referencyjnej, to już masz pierwszego babola. Jeśli natomiast fotka, to tylko luźna inspiracja, i tak jak pisałeś robisz S-F, to z przyjemnością popatrzę jak budujesz kolejnego abramsa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 Ma wyjść podobnie, więc Grzegorzu to, że są złe wyrzutniki granatów to nie jest problem Dorotka, a ukończysz chociaż 1 model za naszego istnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 Ma wyjść podobnie, więc Grzegorzu to, że są złe wyrzutniki granatów to nie jest problem Dorotka, a ukończysz chociaż 1 model za naszego istnienia? Ale mnie rozgryzgłeś Tomaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 To najfajniejsza fotka Abramsa , tylko nie wymieszaj wyposażenia bo ten z fotki to piechota morska i ma parę dupereli innych niż us army pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Stara nie sprzątaj Dorotka pozamiata z Abramsem. Biegnę po popcorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Czy planujesz do niego podstawkę, na której oprócz czołgu będzie jeszcze rzeka? Jakiegoś rodzaju przejazd przez nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Lipca 2017 Autor Share Napisano 6 Lipca 2017 Czy planujesz do niego podstawkę, na której oprócz czołgu będzie jeszcze rzeka? Jakiegoś rodzaju przejazd przez nią? Jak w tytule, to nie błąd ortograficzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Lipca 2017 Autor Share Napisano 6 Lipca 2017 Trzeci dzień walki... Z dużych rzeczy została druga osłona (pierwsza tylko "wciśnięta"), koła i gąski. Reszta to duperele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Butelka koli spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Lipca 2017 Autor Share Napisano 6 Lipca 2017 Butelka koli spoko Ano, przymierzam się do różnych opcji "bambetlyzacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Lipca 2017 Autor Share Napisano 7 Lipca 2017 Stoimy na mocno wstępnie przygotowanych kołach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Lipca 2017 Share Napisano 7 Lipca 2017 Dorotka- ufunduje chyba Tobie jakiś drobny suwenir, jak doporowadzisz ten model do finału. Z trzech ten interesuje mnie najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Lipca 2017 Autor Share Napisano 7 Lipca 2017 ten interesuje mnie najbardziej A czemu akurat ten? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Lipca 2017 Share Napisano 7 Lipca 2017 Drugi, którego robisz jest przekombinowany- chodzi o oryginał, a rusek mnie kompletnie nie bawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Lipca 2017 Autor Share Napisano 7 Lipca 2017 Drugi, którego robisz jest przekombinowany- chodzi o oryginał, a rusek mnie kompletnie nie bawi. Mówisz, że piękno tkwi w prostocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 7 Lipca 2017 Share Napisano 7 Lipca 2017 Super zdjęcie które mnie również intryguje, bo to Abrams a dojechany prawie na maksa. Podrapany poobdzierany, pordzewiały, dosyfiony. Prawdziwy "rarytas"/ewenement. . Chyba jedyne zdjęcie w sieci takiego "zapuszczonego" Abramsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Lipca 2017 Autor Share Napisano 7 Lipca 2017 (edytowane) Chyba nieuchronnie zbliża się czas klejenia gąsek Edytowane 7 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lipca 2017 Share Napisano 7 Lipca 2017 No tu fotki nie działają. Sprawdź czy katalog jest do wglądu publicznego czy tylko dla ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Lipca 2017 Autor Share Napisano 7 Lipca 2017 No tu fotki nie działają. Sprawdź czy katalog jest do wglądu publicznego czy tylko dla ciebie. Poprawiłem i pociągnąłem z imgura. Teraz chyba widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lipca 2017 Share Napisano 7 Lipca 2017 Si. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Lipca 2017 Autor Share Napisano 8 Lipca 2017 Gąski, wstępnie sklejone, schną. Odcinki (po 4 na jedną stronę) zespolone na taśmę. Według mnie zdecydowanie najsłabszy element tego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Lipca 2017 Autor Share Napisano 8 Lipca 2017 Na dziś koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Lipca 2017 Share Napisano 8 Lipca 2017 Teraz, to juz prawie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 Widzę ,że robisz wersję US Army . Przeglądając zdjęcia zauważyłem ,że tak styrane zdarzają się najstarsze wozy USMC. Mam wrażenie ,że to przez słoną wodę . To takie moje dywagacje,zrobisz jak uważasz twój projekt( a może nie dotarłem do odpowiednich zdjęć) powodzenia i obserwuję z zainteresowaniem OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi