xmald Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Czołem, Zabawiłem się trochę w archeologa przy okazji podmianek zdjęć Model nie doczekał się galerii właściwej, miała być dioramka ale jakoś mi zeszło... Więcej informacji o budowie tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=53551&p=797192#p797192 I foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rylo1970 Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Wspaniały ,coś pięknego wygląda jak samolot nie model .Można wiedzieć jak zostały zrobione naciągi wyglądają tak subtelnie i jednocześnie naturalnie -gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 To jest 48 ? - Wielki szacunek. Za naciągi i szczegóły. Piękny samolot z morską lozengą. Cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Podoba się, dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Dołączam się do pytania rylo1970 - jak zrobiłeś naciągi ? W warsztacie nie opisałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 10 Lipca 2017 Autor Share Napisano 10 Lipca 2017 Bardzo serdecznie dziękuję za miłe słowa! Dołączam się do pytania rylo1970 - jak zrobiłeś naciągi ?W warsztacie nie opisałeś... Naciągi są zrobione z żyłki wędkarskiej 0,08, śruby rzymskie z patyczków higienicznych rozciągniętych nad płomieniem w cienką rurkę. Do środka wklejam drucik skręcony w taki sposób żeby powstało "oczko". Przeciągam żyłkę przez oczko i wklejam koniec w drugą rurkę - nieco krótszą nawleczoną wcześniej na żyłkę. Dla ułatwienia pracy koniec żyłki zaznaczam na czarno pisakiem. Naciągi naprężam zbliżając rozgrzaną igłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Lipca 2017 Share Napisano 11 Lipca 2017 Kiedy Ty śpisz? Gratuluję efektów! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 11 Lipca 2017 Share Napisano 11 Lipca 2017 No toś Pan poleciał, piękna robota. Się podoba się ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 11 Lipca 2017 Share Napisano 11 Lipca 2017 Na samolotach się nie znam. Ale od razu jak zobaczyłem to pomyślałem ,"coś wspaniałego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Lipca 2017 Share Napisano 11 Lipca 2017 Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Lipca 2017 Share Napisano 11 Lipca 2017 piękna faktura drewna Mistrzu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 Świetny model. Taką imitację drewna widziałem tylko w 1/32, a o śmigle, to nawet nie wspominam. Obłędne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 Brak słów, wspaniała robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 Gratulacje, piękna robota aż miło popatrzeć. Oglądałem wcześniej warsztat jak powstawało to cudeńko i przyznam, że zabrakło mi do pełni szczęścia pokazania jak kolega żeś to śmigło sam tak ładnie zrobił. Takie wykonania zachęcają do naśladowania i też zacząłem się zastanawiać na zakupem jakiegoś takiego "Ptaka" z epoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 17 Lipca 2017 Autor Share Napisano 17 Lipca 2017 Serdeczne dzięki za tak dobre słowa dotyczące modelu Śmigło robię metodą Wojtka Fajgi, choć moje takie ładne nie są...http://pwm.org.pl/pwm/index.php/atykuy/techniki-modelarskie/99-drewniane-migo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Teach Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 Piękny model. Mam pytanie. Co to za zegar zamocowany na zastrzałach skrzydeł. Wygląda mi na miernik prędkości. Czy mam racje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi