xmald Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Czołem, Zabawiłem się trochę w archeologa przy okazji podmianek zdjęć Model nie doczekał się galerii właściwej, miała być dioramka ale jakoś mi zeszło... Więcej informacji o budowie tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=53551&p=797192#p797192 I foty: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rylo1970 Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Wspaniały ,coś pięknego wygląda jak samolot nie model .Można wiedzieć jak zostały zrobione naciągi wyglądają tak subtelnie i jednocześnie naturalnie -gratulacje !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 To jest 48 ? - Wielki szacunek. Za naciągi i szczegóły. Piękny samolot z morską lozengą. Cudo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnaQ Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Podoba się, dobra robota! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Dołączam się do pytania rylo1970 - jak zrobiłeś naciągi ? W warsztacie nie opisałeś... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmald Posted July 10, 2017 Author Share Posted July 10, 2017 Bardzo serdecznie dziękuję za miłe słowa! Dołączam się do pytania rylo1970 - jak zrobiłeś naciągi ?W warsztacie nie opisałeś... Naciągi są zrobione z żyłki wędkarskiej 0,08, śruby rzymskie z patyczków higienicznych rozciągniętych nad płomieniem w cienką rurkę. Do środka wklejam drucik skręcony w taki sposób żeby powstało "oczko". Przeciągam żyłkę przez oczko i wklejam koniec w drugą rurkę - nieco krótszą nawleczoną wcześniej na żyłkę. Dla ułatwienia pracy koniec żyłki zaznaczam na czarno pisakiem. Naciągi naprężam zbliżając rozgrzaną igłę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 Kiedy Ty śpisz? Gratuluję efektów! Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hammett Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 No toś Pan poleciał, piękna robota. Się podoba się ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 Na samolotach się nie znam. Ale od razu jak zobaczyłem to pomyślałem ,"coś wspaniałego" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 Podoba mi się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 piękna faktura drewna Mistrzu !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joles Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 Świetny model. Taką imitację drewna widziałem tylko w 1/32, a o śmigle, to nawet nie wspominam. Obłędne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 Brak słów, wspaniała robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ripper1 Posted July 16, 2017 Share Posted July 16, 2017 Gratulacje, piękna robota aż miło popatrzeć. Oglądałem wcześniej warsztat jak powstawało to cudeńko i przyznam, że zabrakło mi do pełni szczęścia pokazania jak kolega żeś to śmigło sam tak ładnie zrobił. Takie wykonania zachęcają do naśladowania i też zacząłem się zastanawiać na zakupem jakiegoś takiego "Ptaka" z epoki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmald Posted July 17, 2017 Author Share Posted July 17, 2017 Serdeczne dzięki za tak dobre słowa dotyczące modelu Śmigło robię metodą Wojtka Fajgi, choć moje takie ładne nie są...http://pwm.org.pl/pwm/index.php/atykuy/techniki-modelarskie/99-drewniane-migo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edward Teach Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Piękny model. Mam pytanie. Co to za zegar zamocowany na zastrzałach skrzydeł. Wygląda mi na miernik prędkości. Czy mam racje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts