gorlock Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 (edited) Witam! Świeżo złożony model Dragona. Zimmerit z Milliputa, Gąsienice Masterclub, blaszkowanie Voyager/Aber/Griffon/Part, trochę przeróbek i własnej twórczości. Edited September 25, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiekB Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 Świetny. Malowanie z Węgier? (tak mi się wydaje przez te ogniwa na wieży) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 Pięknie zdetalowany I zrobiony. Cieszy oczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TReS Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 Heh.., Ty to z nienacka jak sraczka zaskakujesz, w tej postaci wyglada oblednie ten czołk, i pewnie wszystko "zepsujesz" ladnym malowaniem,brudzeniem etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taki Jeden Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 W zasadzie to uważam model za skończony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted July 31, 2017 Author Share Posted July 31, 2017 Świetny. Malowanie z Węgier? (tak mi się wydaje przez te ogniwa na wieży) Tak, będzie Anneliese. Czemu Tu nigdy nie pokazujesz wcześniejszych etapów z budowy? No czemu? Czasem pokazuję. Ogólnie rzecz biorąc jestem leniwy i nie chce mi się zdjęć robić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Fajnie wygląda! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Zawsze podobały mi się modele na takim etapie budowy i tak czysto wykonane, że aż szkoda później malować. Sam jestem zbyt leniwy na taki wykon, bo nie wyobrażam sobie późniejszego rozbierania wszystkiego do malowania. A malowanie w takim stanie to już zupełny kosmos dla mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Malowałbym! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Twoje prace zawsze z przyjemnością się ogląda. Nawet warsztaty. foty żyleta Czasem pokazuję. Ogólnie rzecz biorąc jestem leniwy i nie chce mi się zdjęć robić O tego nie wiedzieliśmy. Trzeba cię jakoś zmotywować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Malowałbym! Tez prawda! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kathor Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Dech zapiera. Tak procentowo patrząc to ile jest z pudła a ile dodatków? Aż szkoda to teraz malować! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Możesz podpowiedzieć z czego i jak zrobić taką korbę jak masz na burcie obok lin holowniczych i wyciora? To gotowiec czy scratch? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meser262 Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Przyłączam się do pochwał o wykonaniu modelu - rzeczywiście klasa sama w sobie. Moim zdaniem jest jednak problem z detalami wieży - kopuła D-cy i otwory dla celownika. Aktualnie Masz zamontowaną kopułkę d-cy stosowaną od lipca 1944. Widok wieży pojazdu - produkcja maj 1944 - Fgst.Nr.280031 - z maja 1944 jest też "Anneliese". http://ww2history.ru/uploads/2007/1298492105_59-446.jpg Wieża z maja 1944 powinna mieć zamontowany celownik TZF9d. Wszystkie wieże "Porsche" miały dwa otwory z tym że do celownika TZF9d jeden zaślepiano - zewnętrzny. Pozdrawiam Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakx Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 No Panie Gorlock, Pan Meser262 (którego darzę wielkim szacunkiem przede wszystkim za niesamowitą wiedzę w kwestii niemieckiej broni pancernej z okresu 2 WŚ) wypunktował Cię tylko raz - brawo Ty. Teraz tylko wymaluj z tego cacka piękną maszynę i nie dopuść do niego much Pozdrawiam, Jakx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted August 5, 2017 Author Share Posted August 5, 2017 Dech zapiera.Tak procentowo patrząc to ile jest z pudła a ile dodatków? Aż szkoda to teraz malować! Myślę że jakieś 25 - 30 % to dodatki Możesz podpowiedzieć z czego i jak zrobić taką korbę jak masz na burcie obok lin holowniczych i wyciora? To gotowiec czy scratch? Korba zrobiona z mosiężnej rurki 1 mm i kawałka plastikowego profilu. Moim zdaniem jest jednak problem z detalami wieży Tak tez przypuszczałem, że jeden otwór celownika powinien być zaślepiony, zrobi się. Co do kopułki nie chciało mi się jej przerabiać ale może jeszcze to uczynię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Mikołaju, a jakim kółeczkiem robiłeś Zimmeritt? Pozdrawiam patrząc z satysfakcją na postępy prac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted August 5, 2017 Author Share Posted August 5, 2017 Wiekszosc koleczkiem Afv club ale uzywalem tez zestawu narzedzi Trumpetera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
verde Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Gdzie kolega dostał gąsienice Masterclub do KT w 1:35 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted August 9, 2017 Author Share Posted August 9, 2017 Ja kupilem w Jadarze. W Exito tez sa dostepne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts