gorlock Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 (edytowane) Witam! Świeżo złożony model Dragona. Zimmerit z Milliputa, Gąsienice Masterclub, blaszkowanie Voyager/Aber/Griffon/Part, trochę przeróbek i własnej twórczości. Edytowane 25 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Świetny. Malowanie z Węgier? (tak mi się wydaje przez te ogniwa na wieży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Pięknie zdetalowany I zrobiony. Cieszy oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Heh.., Ty to z nienacka jak sraczka zaskakujesz, w tej postaci wyglada oblednie ten czołk, i pewnie wszystko "zepsujesz" ladnym malowaniem,brudzeniem etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 W zasadzie to uważam model za skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 31 Lipca 2017 Autor Share Napisano 31 Lipca 2017 Świetny. Malowanie z Węgier? (tak mi się wydaje przez te ogniwa na wieży) Tak, będzie Anneliese. Czemu Tu nigdy nie pokazujesz wcześniejszych etapów z budowy? No czemu? Czasem pokazuję. Ogólnie rzecz biorąc jestem leniwy i nie chce mi się zdjęć robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 Fajnie wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 Zawsze podobały mi się modele na takim etapie budowy i tak czysto wykonane, że aż szkoda później malować. Sam jestem zbyt leniwy na taki wykon, bo nie wyobrażam sobie późniejszego rozbierania wszystkiego do malowania. A malowanie w takim stanie to już zupełny kosmos dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 Malowałbym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 Twoje prace zawsze z przyjemnością się ogląda. Nawet warsztaty. foty żyleta Czasem pokazuję. Ogólnie rzecz biorąc jestem leniwy i nie chce mi się zdjęć robić O tego nie wiedzieliśmy. Trzeba cię jakoś zmotywować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 Malowałbym! Tez prawda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kathor Napisano 4 Sierpnia 2017 Share Napisano 4 Sierpnia 2017 Dech zapiera. Tak procentowo patrząc to ile jest z pudła a ile dodatków? Aż szkoda to teraz malować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Sierpnia 2017 Share Napisano 4 Sierpnia 2017 Możesz podpowiedzieć z czego i jak zrobić taką korbę jak masz na burcie obok lin holowniczych i wyciora? To gotowiec czy scratch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 4 Sierpnia 2017 Share Napisano 4 Sierpnia 2017 Przyłączam się do pochwał o wykonaniu modelu - rzeczywiście klasa sama w sobie. Moim zdaniem jest jednak problem z detalami wieży - kopuła D-cy i otwory dla celownika. Aktualnie Masz zamontowaną kopułkę d-cy stosowaną od lipca 1944. Widok wieży pojazdu - produkcja maj 1944 - Fgst.Nr.280031 - z maja 1944 jest też "Anneliese". http://ww2history.ru/uploads/2007/1298492105_59-446.jpg Wieża z maja 1944 powinna mieć zamontowany celownik TZF9d. Wszystkie wieże "Porsche" miały dwa otwory z tym że do celownika TZF9d jeden zaślepiano - zewnętrzny. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 4 Sierpnia 2017 Share Napisano 4 Sierpnia 2017 No Panie Gorlock, Pan Meser262 (którego darzę wielkim szacunkiem przede wszystkim za niesamowitą wiedzę w kwestii niemieckiej broni pancernej z okresu 2 WŚ) wypunktował Cię tylko raz - brawo Ty. Teraz tylko wymaluj z tego cacka piękną maszynę i nie dopuść do niego much Pozdrawiam, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Dech zapiera.Tak procentowo patrząc to ile jest z pudła a ile dodatków? Aż szkoda to teraz malować! Myślę że jakieś 25 - 30 % to dodatki Możesz podpowiedzieć z czego i jak zrobić taką korbę jak masz na burcie obok lin holowniczych i wyciora? To gotowiec czy scratch? Korba zrobiona z mosiężnej rurki 1 mm i kawałka plastikowego profilu. Moim zdaniem jest jednak problem z detalami wieży Tak tez przypuszczałem, że jeden otwór celownika powinien być zaślepiony, zrobi się. Co do kopułki nie chciało mi się jej przerabiać ale może jeszcze to uczynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 5 Sierpnia 2017 Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Mikołaju, a jakim kółeczkiem robiłeś Zimmeritt? Pozdrawiam patrząc z satysfakcją na postępy prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Wiekszosc koleczkiem Afv club ale uzywalem tez zestawu narzedzi Trumpetera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 8 Sierpnia 2017 Share Napisano 8 Sierpnia 2017 Gdzie kolega dostał gąsienice Masterclub do KT w 1:35 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 9 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Ja kupilem w Jadarze. W Exito tez sa dostepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi