Dorotka Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 ZDRADA!!!!!! Podwójnymsmarkom mówimy stanowcze NIE He, he... A Ty co byś powiedział żonie, gdyby na pytanie czy w 350, czy w 200 odpowiedziała "przecież wiesz, że lubię duże" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 To niech żona skleja jak chciała, Ty weź sobie jakiś porządny okręt liniowy, a nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 To niech żona skleja jak chciała, Ty weź sobie jakiś porządny okręt liniowy, a nie... Ale mnie się on też od dawna podobał. Także do wyboru pozostawała jedynie skala. No i wyszło jak wyszło. Zresztą to i tak nie za szybko się zacznie, także luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 ...Ale mnie się on też od dawna podobał... Tym gorzej ZDRAJCO, ZDRAJCO, po trzykroć ZDRAJCO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Yeah! Smark w 1:200 + (jak przypuszczam) Pontos + Dorotka w akcji = pyszna relacja!!! Kiedy zaczynasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 Yeah! Smark w 1:200 + (jak przypuszczam) Pontos + Dorotka w akcji = pyszna relacja!!! Kiedy zaczynasz? Ano będzie Pontos i kilka innych fajnych dodatków, jeżeli się sprawdzą. Stąd też było to wcześniejsze pytanie o wydruki 3d. Koniec, końców zamówiłem trochę na próbę.... Co do rozpoczęcia, to jak skończę "Kongo", czyli że nie mam pojęcia kiedy ... Tym gorzej ZDRAJCO, ZDRAJCO, po trzykroć ZDRAJCO Będę się musiał jakoś uporać z tym piętnem. Gdybyś dodał "niemiecki" byłoby mi łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Czuję, że gdzieś w pobliżu czai się HOOD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 Czuję, że gdzieś w pobliżu czai się HOOD To się będzie działo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Ciesz się że nię zacytowałem CI poczatku tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 Ciesz się że nię zacytowałem CI poczatku tej kwestii Ród mój już nie wygaśnie, diabła się nie boję. Co do mojego końca to będzie co ma być. Także generalnie luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Z punktu widzenia techniki podwójnysmark to ciekawa konstrukcja, a w twoim wykonaniu i tej skali to już będzie się działo. Pontos pewni bedzi droższy od samego modelu. A wracając do Kongo to jak zwykle ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 Z punktu widzenia techniki podwójnysmark to ciekawa konstrukcja, a w twoim wykonaniu i tej skali to już będzie się działo. Pontos pewni bedzi droższy od samego modelu. A wracając do Kongo to jak zwykle ładnie. Pontos jest droższy od modelu, przynajmniej ta wersja którą zamówiłem, ale faktyczna gimnastyka finansowa zacznie się w momencie kiedy przydatne okażą się wydruki 3d. Jest tego całkiem sporo. Na szczęście zakupy można (o ile w ogóle do nich dojdzie) rozłożyć w czasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Żona mnie namówiła ZDRADA!!!!!! Podwójnymsmarkom mówimy stanowcze NIE He, he... A Ty co byś powiedział żonie, gdyby na pytanie czy w 350, czy w 200 odpowiedziała "przecież wiesz, że lubię duże" ...Ale mnie się on też od dawna podobał... Tym gorzej ZDRAJCO, ZDRAJCO, po trzykroć ZDRAJCO I znowu żałuje ze częściej nie zaglądałem do tego działu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 ... I znowu żałuje ze częściej nie zaglądałem do tego działu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Nowe kotwice się robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Wsie Niestety te długie trzeba będzie obciąć, żeby weszły w otwory kotwiczne... Chyba żeby zrobić lekko opuszczone na 2-3 ogniwa łańcucha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 Ino tak się nie pływa, bo se można dziurEM zrobić Opitol, i tak góra jest nudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 Dorotka - tego "bi-smarka" to już można śmiało po jeziorko śmignąć Fajne takie gigantusy ale gdzie to składać... chyba tylko w garażu nie mówiąc już o fukaniu kolorem... to chyba już tylko przed blokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 Ino tak się nie pływa, bo se można dziurEM zrobić Opitol, i tak góra jest nudna No własnie, trzeba ciąć, takie "dyndadła" nie wchodzą w grę Fajne takie gigantusy ale gdzie to składać... chyba tylko w garażu nie mówiąc już o fukaniu kolorem... to chyba już tylko przed blokiem Dokładnie... W każdym bądź razie budowę modelu zacznę od zmian w "pracowni". Już się zacząłem rozglądać za stołem na kółkach, co by go móc obracać. Co do malowania mam taras to sobie jakoś poradzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 Kongo vs Bismarck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Prawie nie widać różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Co narzekasz z tym warsztatem? Przecież Ci się mieści na stole! Ale fakt, że operowanie takim gigantem nie należy do łatwych. Taras do malowania jest dobrym miejscem. Mizurkę tak właśnie malowałem A pomysł ze stołem z kółkami jest rewelacyjny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 Co narzekasz z tym warsztatem? Przecież Ci się mieści na stole! Ale fakt, że operowanie takim gigantem nie należy do łatwych. Taras do malowania jest dobrym miejscem. Mizurkę tak właśnie malowałem A pomysł ze stołem z kółkami jest rewelacyjny! Mieścić to się mieści, ale trzeba go obracać, także albo stół, albo podstawa obrotowa. Generalnie to sobie obejrzałem kadłub i nie wiem jak inni ale mój ma sporo zakleszczeń kadłuba, pomijając fakt, że coś tam się ułamało po drodze, bo jakiś Chińczyk za mocno drucik zabezpieczający dokręcił. W planach Gallena to ten model też średnio "siedzi", ale w sumie może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 To znaczy że miałem więcej szczęścia, bo mój nie miał takich "dodatków" I nie narzekaj na warsztat, ja robiłem go na biurku metrowej długości, a malowałem na balkonie. U Ciebie warsztacik jak z podręcznika Ja nie narzekam, ja zwyczajnie konstatuje rzeczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi