Tazman79 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Z tego co widzę to jest stare malowanie, kościuszkowskie właśnie. To juz jest Solo nowe, dwukolorowe malowanie. Kolory takie same jak na F-16 I Su-22. Chodziło o ujednolicenie kolorów wszystkich rodzajów maszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 I dalej te herby zostały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 I dalej te herby zostały? Dokładnie, i nadal nr 56 ma kolorowe godło a reszta samolotów szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 No to kolory i malowanie ustalone. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Panowie, potrzebuję dobre zdjęcie herbu w wersji low-viz, najchętniej widok z góry, żeby dokładnie było to widać co i jak. Szukam i szukam i niczego porządnego nie znalazłem. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 https://theaviationist.com/wp-content/uploads/2018/02/06-special-livery.jpeg https://theaviationist.com/wp-content/uploads/2018/02/07-Special-MiG-29.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Nie do końca dobre ujęcie, ale lepsze to niż nic. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 To drugie jest dość dużej rozdzielczości, po powiększeniu całkiem nieźle widać rozmieszczenie godła względem linii podziału i nitów. I wyraźnie inny kolor w prawym dolnym rogu godła... Nie zwróciłem wcześniej na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 To godło z wstawką w innym kolorze występuje tylko na jednej maszynie z tego co się orientuję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 To godło z wstawką w innym kolorze występuje tylko na jednej maszynie z tego co się orientuję ... No nie bardzo. Tak na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Ktoś tam chyba nie lubi modelarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Zabrakło mi dobrej grafiki tego godła, więc rozrysowałem sobie je na podstawie kalkomanii Caracala. Jeszcze trochę rzeczy do poprawienia, ale chyba da się zrobić ładne maski do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 (edytowane) Solo, komunikacja, to czasem problem Tu jest więcej, np grafiki postaci, które też można próbować wykorzystać do stworzenia masek: http://www.mig.mariwoj.pl/mig-29-pl.htm Edytowane 19 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Sporo różnic jest pomiędzy tym godłem a tym co jest na samolotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 No nie bardzo... No to teraz mi zabiłeś ćwieka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Solo, po ile komplet? Popraw tylko pierwszy od lewej pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 RAV może mieć rację, moja maska faktycznie po położeniu na grzbiecie MiGa może trochę inaczej od góry wyglądać niestety... Chyba lepiej zostać przy masce trzyczęściowej, na bazie kalkomanii Caracala. Tak czy inaczej mogę wyciąć dwie wersje, pierwsza wyszła całkiem fajnie, jeszcze lepiej się wycina z folii. Nawet w 1:72 dałem radę, choć papier Tamki się do tego raczej nie nadaje, ale w folii nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Solo wytnij dobrze , ja zamawiam 5 sztuk . Oczywiście po prezentacji na Twoim modelu . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Lepiej się już wyciąć nie da niż to co pokazałem na zdjęciu. Papier Tamki dość słabo trzyma się podkładu i nóż plotera łatwo odrywa drobne elementy, co wpływa na jakość takiej maski. Próbowałem jeszcze zrobić taki herb w 1:72, ale tutaj nie wyszło w papierze Tamki. Za to bardzo ładnie się to wszystko wycina na folii samoprzylepnej, więc da się to wyciąć nawet w mniejszej skali. Ale to tylko taka zabawa żeby sprawdzić co może ploter, bo na razie nie mam w planach robienia tego modelu, na pewno do czasu ukończenia F-16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Przepis na polskiego MiGa-29 jest prosty - zestaw GWH MiG-29 9-12 Late lub Early, do tego detale dorobione ręcznie albo zestaw Arma Hobby 48050 + rurka pitota Mastera. Kalkomanie trzeba dobierać po konkretny egzemplarz i konkretne malowanie/okres. Najlepsze dostępne jakościowo i merytorycznie kalkomanie to wspomniane wcześniej przez kolegów kalkomanie Caracal, ale już kilka lat temu były ciężko dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Tych zestawów Arma Hobby też już chyba nigdzie kupić się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Solo na szczęście to nie wielka strata bo ten zestaw to delikatnie mówiąc nie najlepszej jakości produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 A jednak się myliłem, w 1:48 są w MojeHobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 A jednak się myliłem, w 1:48 są w MojeHobby. Sprawdź dokładnie "DISCONTINUED" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Ale jest jeszcze kilka sztuk na stanie: https://www.mojehobby.pl/products/MiG-29-Polish-AF-Upgrade.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi